Markku Maalismaan näyttelemällä Harjunpäällä ei ole helppoa, sillä hän on rakastunut työpariinsa Onervaan (Tiina Lymi). Kuva: Yle Kuvapalvelu
Markku Maalismaan näyttelemällä Harjunpäällä ei ole helppoa, sillä hän on rakastunut työpariinsa Onervaan (Tiina Lymi). Kuva: Yle Kuvapalvelu

Mitä jos joku täysin tuntematon hiippailisi öisin sänkysi viereen? Tositapahtumiin perustuva Harjunpää-filmatisointi aiheuttaa syystäkin kylmiä väristyksiä.

Harjunpää ja rakkauden nälkä saattaa olla paras Harjunpää-romaani. Siitä tehty kolmiosainen minisarja ainakin on kiistatta paras Harjunpää-filmatisointi. Uusintana nähtävä, Juha Lehtolan ohjaama tarina kertoo mestarillisesta tiirikkamiehestä Tipistä, joka murtautuu öisin naisten koteihin. Rikollisille poluille ajautuneen perheensä painostuksesta Tipin taidot joutuvat myös toisenlaiseen käyttöön: hänen pitäisi murtautua pankkiholviin.

Näkymättömiä lankoja asioiden välillä yrittää löytää ylikomisario Harjunpää (Markku Maalismaa) partnerinsa Onervan (Tiina Lymi) kanssa. Sarja voitti vuonna 2007 parhaan draaman Venla-palkinnon.

Lisäväristyksiä minisarjaa katsoessa saa tiedosta, että kuten Harjunpää-teoksissa usein, tässäkin on pohjalla todelliset tapahtumat. Rakkauden nälkä perustuu 1980-luvulla naisia häiriköineen ”Töölön tiirikkamiehen” tapaukseen.

Miehen metodi oli seurata yksinäisiä naisia ravintolasta kotiin ja odottaa, kunnes valot sammuivat asunnosta ja naiset kävivät yöpuulle. Sitten hän tunkeutui asuntoon itse kehittelemällään erikoistiirikalla, ”vempeleellä”, riisuutui alasti ja tyydytti itseään nukkuvaa naista katsellen tai hiplaten. Muutaman kerran hän myös raiskasi uhrinsa, kerran niin, että naisen poikaystävä nukkui samassa sängyssä ja nainen kuvitteli rakastelevansa tämän kanssa.

Hiippari jäi lopulta kiinni, kun tarpeeksi moni nainen havahtui yölliseen vieraaseen ja poliisi sai tutkimuksissaan selville, että heidän lukkonsa oli tiirikoitu.

Mutta ei siinä kaikki. Vankilatuomion ja vuosien hiljaiselon jälkeen tiirikkamies teki paluun pari-kolme vuotta sitten. Tällä kertaa hän paitsi hiippaili yksityisasuntoihin, myös kouri naisia yleisissä vessoissa Turun seudulla.

Siitä sitten vain kuvittelemaan, että heräät keskellä yötä siihen, että makuuhuoneessasi on tuntematon alaston mies. Oikeasti. Sietämätön ajatus.

Rakkauden nälkä, TV1 la 8.8. klo 21.10

Lue myös:

Tiina Lymi: ”Menestyvä nainen on oma itsensä”

Menestyssarja Mustat Lesket maailmalle: mukana Hollywood-tähti Peter Stormare

Tässä ovat Hottikset-sarjan kuumat sinkut, joille ei todellakaan kelpaa ihan kuka tahansa

 

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen