Markku Maalismaan näyttelemällä Harjunpäällä ei ole helppoa, sillä hän on rakastunut työpariinsa Onervaan (Tiina Lymi). Kuva: Yle Kuvapalvelu
Markku Maalismaan näyttelemällä Harjunpäällä ei ole helppoa, sillä hän on rakastunut työpariinsa Onervaan (Tiina Lymi). Kuva: Yle Kuvapalvelu

Mitä jos joku täysin tuntematon hiippailisi öisin sänkysi viereen? Tositapahtumiin perustuva Harjunpää-filmatisointi aiheuttaa syystäkin kylmiä väristyksiä.

Harjunpää ja rakkauden nälkä saattaa olla paras Harjunpää-romaani. Siitä tehty kolmiosainen minisarja ainakin on kiistatta paras Harjunpää-filmatisointi. Uusintana nähtävä, Juha Lehtolan ohjaama tarina kertoo mestarillisesta tiirikkamiehestä Tipistä, joka murtautuu öisin naisten koteihin. Rikollisille poluille ajautuneen perheensä painostuksesta Tipin taidot joutuvat myös toisenlaiseen käyttöön: hänen pitäisi murtautua pankkiholviin.

Näkymättömiä lankoja asioiden välillä yrittää löytää ylikomisario Harjunpää (Markku Maalismaa) partnerinsa Onervan (Tiina Lymi) kanssa. Sarja voitti vuonna 2007 parhaan draaman Venla-palkinnon.

Lisäväristyksiä minisarjaa katsoessa saa tiedosta, että kuten Harjunpää-teoksissa usein, tässäkin on pohjalla todelliset tapahtumat. Rakkauden nälkä perustuu 1980-luvulla naisia häiriköineen ”Töölön tiirikkamiehen” tapaukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miehen metodi oli seurata yksinäisiä naisia ravintolasta kotiin ja odottaa, kunnes valot sammuivat asunnosta ja naiset kävivät yöpuulle. Sitten hän tunkeutui asuntoon itse kehittelemällään erikoistiirikalla, ”vempeleellä”, riisuutui alasti ja tyydytti itseään nukkuvaa naista katsellen tai hiplaten. Muutaman kerran hän myös raiskasi uhrinsa, kerran niin, että naisen poikaystävä nukkui samassa sängyssä ja nainen kuvitteli rakastelevansa tämän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiippari jäi lopulta kiinni, kun tarpeeksi moni nainen havahtui yölliseen vieraaseen ja poliisi sai tutkimuksissaan selville, että heidän lukkonsa oli tiirikoitu.

Mutta ei siinä kaikki. Vankilatuomion ja vuosien hiljaiselon jälkeen tiirikkamies teki paluun pari-kolme vuotta sitten. Tällä kertaa hän paitsi hiippaili yksityisasuntoihin, myös kouri naisia yleisissä vessoissa Turun seudulla.

Siitä sitten vain kuvittelemaan, että heräät keskellä yötä siihen, että makuuhuoneessasi on tuntematon alaston mies. Oikeasti. Sietämätön ajatus.

Rakkauden nälkä, TV1 la 8.8. klo 21.10

Lue myös:

Tiina Lymi: ”Menestyvä nainen on oma itsensä”

Menestyssarja Mustat Lesket maailmalle: mukana Hollywood-tähti Peter Stormare

Tässä ovat Hottikset-sarjan kuumat sinkut, joille ei todellakaan kelpaa ihan kuka tahansa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla