Marleena (Tiina Lymi), Lenita (Leena Pöysti), Lenita (Lena Meriläinen) ja Iiris (Iina Kuustonen) jatkavat sarjan päähenkilöinä. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Marleena (Tiina Lymi), Lenita (Leena Pöysti), Lenita (Lena Meriläinen) ja Iiris (Iina Kuustonen) jatkavat sarjan päähenkilöinä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Keväällä jatkuu muutama odotettu draamasarja, mutta alkaa myös pari viihteellistä uutuutta.

Syke

Saako potilaaseensa ihastunut, sosiaalisesti kömpelö kirurgi Holopainen (Jarkko Niemi) vihdoin tyttöystävän? Syntyykö Maxin (Antti Luusuaniemi) ja Iiriksen (Iina Kuustonen) välille jotain pysyvää? Entä pystyykö Marleena (Tiina Lymi) olemaan kuivilla?

Vihdoin näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun suositusta sairaaladraamasta alkaa 10-osainen kolmas kausi. Toki kiinnostavien ihmissuhteiden lisäksi suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolla käydään kamppailua elämästä ja kuolemasta. Varsinkin, kun tiukat budjettineuvottelut uhkaavat osastoa.

Löytävätkö sosiaalisesti kömpelöt, mutta vilpittömät Holopainen ja Noora Penttilä (Niina Koponen) toisistaan sielunkumppanit? Kuva: Yle Kuvapalvelu
Löytävätkö sosiaalisesti kömpelöt, mutta vilpittömät Holopainen ja Noora Penttilä (Niina Koponen) toisistaan sielunkumppanit? Kuva: Yle Kuvapalvelu

Syke alkaa TV2:lla 23.3.2016.

Ihon alla

Uusi sairaalasarja Ihon alla on Nelosen vastaus Ylen menestyssarja Sykkeelle. Mutta juuri mitään muuta yhteistä niissä ei ole kuin se, että ne sijoittuvat sairaalamaailmaan. Sykkeessä ollaan hektisellä traumaosastolla, kun taas Ihon alla sijoittuu tutkimussairaalaan.

Sykkeessä päähenkilöitä on useita, mutta Ihon alla -sarjassa keskitytään yhteen hahmoon: lääkäriopiskelija Sofia Sivenius (Elena Leeve) kamppailee eettisten ongelmien kanssa ja on jatkuvasti napit vastakkain arvostetun, mutta kiistellyn geenitutkijaisänsä Hannu Siveniuksen (Taneli Mäkelä) kanssa.  

Isä-tytär-suhde on muutenkin mutkikas: Sofia ei olisi hengissä ilman isänsä lääketieteellisiä oivalluksia, muttei tiedä, miten suhtautua isänsä toimintatapoihin, joita laki ei hyväksy.

Sofia ei myöskään kestä isänsä loputonta halua kontrolloida tyttärensä elämää, ja tietysti hän myös rakastuu väärään ihmiseen.

Sarja saa katsojan miettimään, kuinka pitkälle voi mennä pelastaakseen ihmishengen – varsinkin jos henki on läheisen?

Willehard Korander on piristävä tuore kasvo, mutta parasta on se, että Kristiina Halttu nähdään taas pitkästä aikaa tv:ssä.

Ihon alla Nelosella torstaisin kello 21. Sarja alkoi 14.1., mutta aiemmat jaksot ovat katsottavissa Ruutu.fi:ssä.

Saturday Night Live

Lauantai-ilta, prime time -aika ja suora lähetys. Saturday Night Live -ohjelmalta odotetaan paljon. Ja pakkohan sille on mahdollisuus antaa.

Viihdeshow on kotimainen versio Jenkkien kestohitistä, joka on 40 vuoden aikana kahminut jopa 45 Emmy-palkintoa. Lauantai-iltansa kotisohvalla viettävät eivät vieläkään pääse eroon Aku Hirviniemiestä, sillä hän on yksi ohjelman vakionäyttelijöistä Pamela Tolan, Jussi Vatasen ja Kalle Lambertin kanssa.

Ohjelmassa toistuvat sketsit, uutisosuudet ja musiikkivieras, mutta sen juontaa joka viikko eri julkkis. Ensimmäisenä on vuorossa Renny Harlin.

Siskonpeti-faneille tiedoksi, että käsikirjoitustiimissä ovat Pirjo Heikkilä ja Niina Lahtinen.

Ennakkoon ohjelmasta ei juuri muuta tiedetä, mutta ehkä ohjelman Instagram-postaukset johdattelevat tulevaan.

Saturday Night Live MTV3:lla la 6.2. kello 20.00.

Älä unohda myöskään näitä tv-sarjoja:

Elämä pelissä TV1:lla 31.1.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3:lla 11.2. (uutuus)

Huippujengi MTV3:lla 6.3. (uutuus)

Hjallis MTV3:lla 11.3.

Elastinen feat. MTV3:lla 11.3. (uutuus)

Mustat lesket, toinen kausi Nelosella 14.3.

Kielletty rakkaus Nelosella 14.3. (uutuus)

Au pairit Australiassa TV2:lla 21.3.

Temptation Island Suomi, toinen kausi Nelosella 23.3.

Satuhäät, 11. kausi TV2:lla 28.3.

Arman Pohjantähden alla Nelosella 5.4. (uutuus)

Supertähdet Nelosella 10.4. (uutuus)

Fitnesspäiväkirjat, toinen kausi Avalla 14.4.

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.