Game of Thronesin Daenerysin (Emilia Clarke) ja monen muun sarjasuosikin seikkailut jatkuvat jälleen. Kuva: HBO Nordic
Game of Thronesin Daenerysin (Emilia Clarke) ja monen muun sarjasuosikin seikkailut jatkuvat jälleen. Kuva: HBO Nordic

Alkuvuosi on ruutupirjon unelma-aikaa, sillä nyt alkaa niin monta uutta sarjaa ja tuotantokautta.

Ihon alla (Nelonen 14.1. alkaen) – Elena Leeven ja Taneli Mäkelän tähdittämä, sairaala- ja geenitutkimusmaailmaan sijoittuva jännitys- ja ihmissuhdesarja on tunnelmaltaan kuin Suomen Silta.

Saturday Night Live (MTV3 6.2. alkaen) – Legendaarinen lauantai-illan sketsiviihdeohjelma alkaa Suomessa ja odotuksemme ovat korkealla. Käsikirjoittajina ja näyttelijöinä ovat Suomen kärkihauskuuttajat, kuten Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä ja André Wickström sekä Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen ja Pamela Tola.

Amerikan unelmavävy (MTV3 maaliskuussa alkaen) – Maikkari kokeilee samanlaista konseptia, mikä nähtiin Ylellä pari vuotta sitten nimellä Love Connection. Se oli kelpo reality, jossa amerikkalaiset, Suomeen sukujuuria omaavat heput etsivät suomalaisia naisia noin niin kuin parisuhdemielessä. Nyt hommaa juontaa Anne Kukkohovi.

Mertaranta ja legendat (TV5 keväällä) – Kuten olemme trailerista jo nähneet, tämä on se urheilijoiden Vain elämää. Nyt ei itketä Hirvensalmella vaan Vierumäellä. Mukana on nimekäs kaarti Marja-Liisa Kirvesniemestä Timo Jutilaan ja Hanna-Mari Seppälään.

Haluatko miljonääriksi? (Nelonen keväällä) – Kun tämä ohjelma oli edellisen kerran suosionsa huipulla Suomessa, sen uusi juontaja Jaajo Linnonmaa haastatteli yölähetyksissä c-luokan julkkiksia poreammeessa. Nyt siis uusi yritys.

Girls (HBO Nordic 22.2. alkaen) – Lena Dunhamin ihana, neuroottisten newyorkilaistyttöjen elämästä kertova sarja aloittaa jo viidennen kautensa.

Syke (TV2 maaliskuusta alkaen) – Suomalainen, supersuosittu sairaalasarja palaa kakkoskauden jaksoin.

Game of Thrones (TV2 11.1. alkaen) – Viides kausi alkaa nyt myös Ylellä.

Uusi päivä (TV2 22.2. alkaen) – Suosikkisarja on vaihtanut tuotantoyhtiötä ja studiota, ja joulutauko venyy siksi poikkeuksellisesti helmikuun lopulle. Ohjelman jatkosta on sopimus vuoteen 2018. Jatkossa tapahtumapaikkana alkaa kuulemma vilahdella myös Tampere, ooh!

House of Cards (Netflixissä 4.3. alkaen) – Frank Underwood (Kevin Spacey), maailman inhottavin poliitikko palaa, kun Netflixin ensimmäisen – ja megamenestyksen saaneen – poliittisen jännitysdraaman neljäs kausi alkaa maaliskuun alussa.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00