Uutuussarja Lain viitta näyttää, millaista kunnianhimoisella naisasianajajalla on miesten hallitsemassa työyhteisössä.

Uuden brittiläisen Lain viitta -oikeussalidraaman päähenkilö on työlleen omistautunut, lahjomaton asianajana Martha Costello. Hän olisi valmis ottamaan urallaan seuraavan askeleen, eli hakemaan arvonimeä Queen's Council; suositusten kautta saatava nimitys takaisi aseman lakimaailman eliitissä ja oikeuden käyttää himoittua, aitoa silkkiviittaa. Siitä tulee sarjan englanninkielinen nimi Silk.

Avausjakso on vahvaa brittidraamaa ja heittää Marthan eteen heti kaksi hyvin erilaista rikostapausta ja samalla kaksi vaikeaa omantunnon kysymystä. Oma tarinansa 12-osaisessa sarjassa syntyy myös siitä, millaiset mahdollisuudet hyvälläkään naisasianajajalla on saada silkkiviitta harteilleen, kun vastassa on miesten hallitsema lakimaailma.

Erittäin pätevä ja mielenkiintoinen uutuus, joka hassuista peruukeista huolimatta pesee mennen tullen tämän hetken jenkkiläiset lakisarjat.

Lain viitta,
TV2 klo 22.05

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen