Terhi Kokkosen Vain elämää -päivänä kuullaan monta hienoa versiota Ultra Bran ja SMG:n biiseistä. Kuvat ja video: Nelonen
Terhi Kokkosen Vain elämää -päivänä kuullaan monta hienoa versiota Ultra Bran ja SMG:n biiseistä. Kuvat ja video: Nelonen

Ei kannata missata Terhi Kokkosen Vain elämää -päivää. Ei, vaikka hän ei itse jaksoissa laulakaan.

Onko mistään tv-ohjelmaan liittyvästä asiasta kohistu etukäteen niin paljon kuin siitä, että Terhi Kokkonen, 43, lähetettiin kotiin Vain elämää -ohjelmasta? Onneksi Terhi nähdään silti viidessä jaksossa.

Torstaina 10.5. ja perjantaina 11.5. ohjelmassa kuullaan Terhin bändien, Ultra Bran ja Scandinacien Music Groupin biisejä sekä Terhin tarinoita biisien taustalta. Puhuu Terhi jonkin verran myös ihmissuhteistaan.

Terhin omat Vain elämää -esitykset ovat olleet mahtavia. Siksi tämän viikon jaksoissa ikävintä on se, ettei hänen tulkintojaan kuulla. Silti Terhin päivä on kauden paras tähän mennessä. Siihen on ainakin kolme syytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1.  Kasmir on kova!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

UB- ja SMG-fanit saattavat jännittää, raiskataanko Vain elämäässä hienojen bändien hienoja biisejä. Ei raiskata. Erityisen hienon version Ultra Bran Savanni nukahtaa -hitistää esitää Kasmir. Kasmirin versio on paljon riisutumpi kuin alkuperäinen, ja hän onnistuu täydellisesti. Tulkinta on herkkä, mutta silti siinä on voimaa, joka huumaa. Biisissä Kasmir osoittaa myös, miten taitava laulaja hän on.

”Kylmät väreet säteilevät iholla koko esityksen ajan.”

2. Arttu saa kyyneliin

Arttu Wiskari tulkitsee Terhin päivänä yhden Ultra Bran suurimmista hiteistä.
Arttu Wiskari tulkitsee Terhin päivänä yhden Ultra Bran suurimmista hiteistä.

Toinen artisti, joka onnistuu jaksossa lähes täydellisesti, on Arttu Wiskari. Hänen biisivalintaansa ei ole kerrottu etukäteen, mutta Artun tulkinta saa katsojan haukkomaan henkeä ja kyyneliin. Kun Arttu laulaa ensimmäisen sävelen, menee iho kananlihalle välittömästi. Kylmät väreet säteilevät iholla koko esityksen ajan. 

Artun tulkinta saa myös Terhin tiloihin.

– Toi herättää mussa ajoittain sellasia tunteita, mitä ei edes ole mulle olemassa. Kukaan ei ole ikinä laulanut sitä kappaletta minulle. Nyt tajuan sen merkityksen, mikä sillä on ollut ihmisille, Terhi kertoo perjantain jaksossa Artun tulkinnasta.

3. Terhi on ihana

Tapahtuuko Terhin päivänä jotain erityistä, miksi hänet lähetettiin kotiin?  Millainen Terhi on, kun joutuu arvioimaan muiden tulkitsemia biisejä ja kertomaan omasta elämästään? Näitä asioita on spekuloitu etukäteen.

No. Jotain pientä draamaa on Ilta-Sanomien mukaan kuvauksissa ollut. Mutta ei se katsojaa häiritse. Oikeastaan se on vain hyvä. Tämän niin kutsutun draaman takia Terhin jaksossa ei nimittäin nähdä pakollista aktiviteettiä, eli sitä, kun artistit pannaan väkisin puuhastelemaan jotakin.

On Terhi muutenkin jaksoissaan ihana, aito – eikä höpöttele turhia. Hän kertoo ihan riittävästi biisien taustoista ja omasta elämästään, esimerkiksi Joel Melasniemestä ja uskonnollisesta taustastaan

Ja mikä parasta –  vaikkei mikään mieletön SMG-fani olisikaan, jakson jälkeen tekee mieli etsiä SMG:n biisejä Spotifystä ja kuunnella Terhin sanoituksia. Ovathan ne nyt ihan mielettömiä!

Vain elämää Nelosella to ja pe kello 20.00. Terhin päivän jaksot esitetään 10. ja 11.5.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Omiakojorinoita

Mutta ensimmäisestä jaksosta jäi jollakin tavalla omituinen tunnelma. Oliko ohjelma leikattu sellaiseksi ja jätetty pois jotain. Nimittäin Terhilrä ei juuri kysellä, eikä anneta puhua, vaan nopeasti kilistellään omaa vuoroa ja puhutaan lähinnä itsestään. Aika ylimielisen röyhkeästi vielä, ainakin yksi kaksi herraa ja yksi neiti. Toinen neiti kyllä on kovin lämmin ja kunnioittava Terhiä kohtaan.

Esitysten jälkeen huudettiin jotain tällaista: Suomen paras laulaja (ei suinkaan Terhi) ja paras esitys tähän asti ohjelmassa! (Parempia kuin Terhi koskaan?)Tahatonta ja alitajuista kateutta?

Terhi yritettiin alentaa ja muuttaa näkymättömäksi ja mitättömäksi omana päivänään joidenkin taholta? En ihmettele, jos hänelle tuli suuri tunnekriisi. Kouluajatkin palasivat varmasti mieleen.

Onneksi paikalla on mm. Danny ja Mira aidosti kunnioittavalla ja sympaattisells asenteella Terhin kohtaan.

Huomasin kukaan muu mitään tällaista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla