Kauan sitten hevonen oli ihmiselle tärkeä proteiinin lähde. Enää harva popsisi sen lihaa huvikseen.

Viime viikkojen kiivas keskustelu valmisruokaan eksyneestä hevosenlihasta on taas kerran osoittanut, että hevosella on erityinen paikka ihmisen sydämessä. Hepasta valmistettu pihvi tiedetään kyllä erityisen hyväksi, mutta vain harva suostuu syömään sitä vapaaehtoisesti.

Ennen oli toisin: vanhoista luolamaalauksista on voinut päätellä, että kauan ennen kuin ihminen kesytti hevosen työparikseen ja kumppanikseen, se oli meille tärkeä saaliseläin ja proteiinin lähde.

Kauas hevosen ja ihmisen yhteistyön alkuhämäriin matkaa myös Kiehtova maailma -sarjassa nähtävä kaksiosainen brittidokumentti Kumppanimme hevonen. Hienosti tehty dokkari on täynnä upeita hevoskuvia, joita katselee mielikseen, vaikkei olisi lapsena ja teininä ollut päivääkään heppahullu. Hevosen elämään uppoutuu tv-sarjoista Huonosti käyttäytyvistä miehistä tuttu näyttelijä Martin Clunes.

Kumppanimme hevonen,
TV1 ti 19.2. klo 19

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen