Michael Mosley tuplasi lihansyöntinsä kuukauden ajaksi. Verikokeet paljastivat, mitä siitä seurasi. Kuvaa: Yle Kuvapalvelu
Michael Mosley tuplasi lihansyöntinsä kuukauden ajaksi. Verikokeet paljastivat, mitä siitä seurasi. Kuvaa: Yle Kuvapalvelu

Illan tv-dokumentissa Michael Mosley selvittää, onko punaisen lihan syöminen epäterveellistä.

Brittitoimittaja ja lääkäri Michael Mosleya pidetään supersuositun 5:2-dieetin isänä. Hittidieetti syntyi, kun Mosley testasi ruokavaliota, jossa kahtena päivänä viikossa rajoitetaan syömistä ja muina päivinä syödään normaalisti. Mies julkaisi kokeilustaan kirjan ja dokumentin Syö, paastoa ja elä pidempään.

Nyt Mosley testaa lihansyönnin vaikutuksia terveyteensä.

Ravitsemusasiantuntijat ovat jo pitkään väitelleet punaisen lihan terveysvaikutuksista. Liiallinen lihansyönti on yhdistetty muun muassa suolistosyöpiin, mutta lihansyönillä on myös omat puolestapuhujansa.

Mosley päättää heittäytyä koe-eläimeksi. Uudessa dokumentissaan mies selvittää punaisen lihan vaikutuksia terveyteensä nostamalla päivittäisen lihansyöntinsä 70 grammasta 130 grammaan. Neljän viikon mittaisen lihakuurin vaikutuksia seurataan veriarvoista.

Voinko syödä lihaa? -dokumentin varsinaisiksi pahiksiksi paljastuvat, yllätys yllätys, lihajalosteet.

Voinko syödä lihaa? TV1 klo 19.00

Lue myös:

Näin toimii 5:2-dieetti – kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

Hurahditko karppaukseen? Mieti tätä!

Kauko Röyhkä laihtui 12 kiloa 5:2-dieetillä: "Urpokin voi viedä paaston läpi"

5:2-dieetillä ei tarvitse kärvistellä – katso kahdeksan herkullista reseptiä