Muistojuhlasta halutaan yhä enemmän vainajan näköiset. Kuva: Shutterstock
Muistojuhlasta halutaan yhä enemmän vainajan näköiset. Kuva: Shutterstock

Enää ei ole ihan se ja sama, millaisissa lakanoissa lähtee viimeiselle matkalleen.

Oletko koskaan miettinyt, millaiset hautajaiset sinä haluaisit?

Jotkut ovat – hyvinkin tarkkaan. Eläkeläinen Maj Aldén kertoi Me Naisille viime kesänä suunnitelleensa omat viimeiset juhlansa viimeisen päälle sen jälkeen, kun hänen miehensä kuoli syöpään.

– Kun kuolen, haluan mäntyarkun ja sen päälle luonnonkukkia. Minut on puettava farkkuihin ja paitapuseroon – olen aina ollut farkkutyttöjä. Jalkoihini tahdon sandaalit tai nilkkurit. Eikä mitään virsiä, vaan mieluummin vaikkapa Rod Stewartin musiikkia, hän kuvaili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää: Oletko sinä jo suunnitellut omat hautajaisesi? He ovat – ja kertovat miksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni muukin haluaisi omista hautajaisistaan hitusen persoonallisemmat. Toki myös omaiset haluaisivat tehdä läheisen viimeisistä juhlista sellaiset, että ne kuvastaisivat vainajan mennyttä elämää.

Tähän toiveeseen arkkuvalmistaja SHT-tukku ja tekstiiliyritys Finlayson pyrkivät vastaamaan. He ovat suunnitelleet yhdessä arkkumalliston, jonka tekstiiliosissa nähdään Finlaysonin tuttuja kuoseja.

Arkkua koristaa monille lakanakankaana tuttu Taimi-kangas. Kuva: Valmistaja
Arkkua koristaa monille lakanakankaana tuttu Taimi-kangas. Kuva: Valmistaja

– Uskomme vahvasti yksilöllisempien arkkujen tulevaisuuteen, sillä ensimmäinen design-arkkumme Ristomatti Ratian ja Eeva Melan suunnittelema Venho on jo käsite ja saanut kunnianosoituksena suunnittelusta pysyvän paikan Suomen merimuseossa Kotkassa, SHT-Tukun toimitusjohjata Pekka Kivimaa kertoo tiedotteessa. 

Uudet arkut ovat jo hautaustoimistojen valikoimissa.  Ne soveltuvat myös tuhkaamiseen.

Oletko sinä koskaan miettinyt, millaisen arkun ja verhoilun siihen haluaisit? Kerro kommenteissa!

Huskaja

Ihanaa uudistusta, todellakin haluan persoonallisen arkun sekä itselleni että myös läheisilleni. Hienoa että vaihtoehtoja nykyään löytyy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla