Nyt tämä on todistettu jopa ihan tieteellisesti: Huomion saaminen tai sitä ilman jääminen tuntuu ihan samalta niin Facebookissa kuin oikeassakin elämässä.

Sosiaalista mediaa tutkittaessa on jo todistettu, että niin negatiiviset kuin positiivisetkin tunteet välittyvät Facebookissa. Nyt australialainen Queenslandin yliopisto perustelee tieteellisesti, että Facebook-päivityksen jääminen ilman tykkäyksiä ja kommentteja tuntuu yhtä pahalta tosielämässä kuin netissäkin.

The Social Influence Journal -tiedejulkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaanihminen tuntee olonsa sitä paremmaksi, mitä enemmän hänen Facebook-päivityksensä saa kommentteja ja tykkäyksiä. Ilman tykkäyksiä jääneet päivitykset taas pudottavat mielialaa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 79 opiskelijaa. Puolet kirjoittivat päivityksiä, jotka eivät saaneet vastakaikua keneltäkään, puolet taas saivat tykkäyksiä ja kommentteja statuksilleen. Opiskelijoita haastateltiin testin jälkeen muun muassa siitä, tunsivatko he olevansa hyljeksittyjä ja merkityksettömiä ja itsetuntonsa matelevan pohjamudissa. Kyllä muuten tunsivat, jos kuuluivat siihen testiryhmän onnettomaan puoliskoon, joiden päivityksiä ei salaa ollut ohjelmoitu saamaan jättinäkyvyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä tästä voi päätellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun käytät Facebookia, ole hyväntuulinen. Tykkää ja kommentoi! Kaikki voittavat! Tähän lopputulokseen riittää ihan arkijärkikin.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Laske, kuinka paljon aikaa olet tuhlannut Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla