Sabina Särkkä näppää nopean selfien, kun hänellä on tylsää. Toisin on brittinuorilla, väittää tutkimus.

Vuoden 2012 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Sabina Särkkä lataa ahkerasti kuvia Instagramiin, mutta tuore tutkimus yllättää hänetkin. Sabina ei ole uskoa korviaan, kun hän kuulee, että brittinuoret saattavat käyttää jopa yli kaksi tuntia päivässä omakuvien eli selfieiden ottamiseen ja niiden lataamiseen sosiaaliseen mediaan. The Daily Mail uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan brittinaisilla kuluu selfiehommissa 732 tuntia vuodessa. Myös Sabinan Instagram-tililtä löytyy selfie poikineen, ja hän näyttää tietävän parhaat puolensa hyvin.

– En ota selfieitä edes joka päivä, Sabina kertoo.

Sabina ottaa omakuvia silloin, kun on menossa jonnekin ja haluaa näyttää, mitä hänellä on päällään tai jos meikki on onnistunut erityisen hyvin ja hän kokee näyttävänsä kauniilta.

– Myönnän, otan kuvia myös, jos on tylsää, Sabina hymähtää.

Aikaa Instagram-kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen ei kuitenkaan kulu kovinkaan paljon.

– Monesti ensimmäinen kuva näyttää hyvältä ja luonnollisimmalta. Joskus kuvien ottamisesta taas ei tule oikein mitään, eivätkä kaikki päädy aina julki.

Sabinalla on sosiaalisessa mediassa paljon nuoria seuraajia, joten hän haluaa julkaista itsestään meikittömiäkin kuvia ja näyttää, että luonnollisuus on hyvä juttu.

Sabinalle on myös tärkeää, että hänen Instagramissaan ei ole vain selfieitä, vaan muutakin elämää – vaikka sitten selfieitä kavereiden kanssa.

– Elämässäni tapahtuu niin paljon muutakin. Jos jonkun Instagramissa on kuvia vain hänestä itsestään, saatan ajatella, että eikö hänellä ole elämässään muuta.

Lue myös:

Kesän hitti: Poliittinen selfie – kerää koko sarja!

Bloggaripari teki uuden ennätyksen: 355 selfietä tunnissa

Takuuvarmat meikkitärpit ­– näin sädehdit valokuvissa