Sabina Särkkä näppää nopean selfien, kun hänellä on tylsää. Toisin on brittinuorilla, väittää tutkimus.

Vuoden 2012 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Sabina Särkkä lataa ahkerasti kuvia Instagramiin, mutta tuore tutkimus yllättää hänetkin. Sabina ei ole uskoa korviaan, kun hän kuulee, että brittinuoret saattavat käyttää jopa yli kaksi tuntia päivässä omakuvien eli selfieiden ottamiseen ja niiden lataamiseen sosiaaliseen mediaan. The Daily Mail uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan brittinaisilla kuluu selfiehommissa 732 tuntia vuodessa. Myös Sabinan Instagram-tililtä löytyy selfie poikineen, ja hän näyttää tietävän parhaat puolensa hyvin.

– En ota selfieitä edes joka päivä, Sabina kertoo.

Sabina ottaa omakuvia silloin, kun on menossa jonnekin ja haluaa näyttää, mitä hänellä on päällään tai jos meikki on onnistunut erityisen hyvin ja hän kokee näyttävänsä kauniilta.

– Myönnän, otan kuvia myös, jos on tylsää, Sabina hymähtää.

Aikaa Instagram-kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen ei kuitenkaan kulu kovinkaan paljon.

– Monesti ensimmäinen kuva näyttää hyvältä ja luonnollisimmalta. Joskus kuvien ottamisesta taas ei tule oikein mitään, eivätkä kaikki päädy aina julki.

Sabinalla on sosiaalisessa mediassa paljon nuoria seuraajia, joten hän haluaa julkaista itsestään meikittömiäkin kuvia ja näyttää, että luonnollisuus on hyvä juttu.

Sabinalle on myös tärkeää, että hänen Instagramissaan ei ole vain selfieitä, vaan muutakin elämää – vaikka sitten selfieitä kavereiden kanssa.

– Elämässäni tapahtuu niin paljon muutakin. Jos jonkun Instagramissa on kuvia vain hänestä itsestään, saatan ajatella, että eikö hänellä ole elämässään muuta.

Lue myös:

Kesän hitti: Poliittinen selfie – kerää koko sarja!

Bloggaripari teki uuden ennätyksen: 355 selfietä tunnissa

Takuuvarmat meikkitärpit ­– näin sädehdit valokuvissa

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.