Juttu luistaa sukupuolesta riippumatta takuuvarmasti, kun seura on hyvää. Kuva: Shutterstock
Juttu luistaa sukupuolesta riippumatta takuuvarmasti, kun seura on hyvää. Kuva: Shutterstock

Viimeistään tuore tutkimus kumoaa luulot, joiden mukaan naiset olisivat vastakkaista sukupuolta puheliaampia.

Ainakin Science of Usin mukaan vallalla on käsitys, että naiset ovat miehiä puheliaampia. Suomessakin sanaillaan, että mies ei puhu eikä pussaa, vaikka nainen niin haluaisikin. Tosin usein kyse on enemmän huumorimielisestä vitsailusta sen sijaan, että sananlaskua pidettäisiin totena.

Nyt tutkimukset yrittävät kuitenkin murtaa tätä sitkeässä istuvaa myyttiä. Aiemmin on jo saatu selville, että sekä miehet että naiset puhuvat suunnilleen saman verran, sekä vihjeitä siitä, että miehet saattavat olla jopa suulaampia.

Yhdysvaltalaisyliopistojen yhteisessä tutkimuksessa asiaa selvitettiin uudella tavalla. Tutkittaville annettiin laitteet, joiden avulla heidän toimintaansa pystyttiin seuraamaan ilman laboratorio-olosuhteiden häiriötekijöitä. Ensimmäinen koe tehtiin opiskelijaryhmälle yhteistyössä toteutettavan kurssin ensimmäisenä päivänä ja toisessa kokeessa tutkittiin puhelinkeskuksen työntekijöitä lounastunnillaan.

Opiskelijaryhmästä selvisi, että naiset olivat puheliaampia pienissä ryhmissä, mutta yli kuuden henkilön joukossa ääneen astuivat miehet. Lounastunnilla naiset juttelivat enemmän, mutta vain neljän prosentin verran.

Tutkimustuloksena on, että yleisesti ottaen puheliaisuudessa ole eroa sukupuolten välillä, mutta erilaiset tilanteet saattavat vaikuttaa siihen, kuka suunsa avaa.

Lue myös:

Miksi nainen pissaa nopeammin?

Tutkimus: Ällösöpöt parit ärsyttävät Facebookissa

Rakkauden mysteeri on nyt ratkaistu – melkein kokonaan

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.