Me Naiset
|
Marjut Laukia
Juttu luistaa sukupuolesta riippumatta takuuvarmasti, kun seura on hyvää. Kuva: Shutterstock
Juttu luistaa sukupuolesta riippumatta takuuvarmasti, kun seura on hyvää. Kuva: Shutterstock

Viimeistään tuore tutkimus kumoaa luulot, joiden mukaan naiset olisivat vastakkaista sukupuolta puheliaampia.

Ainakin Science of Usin mukaan vallalla on käsitys, että naiset ovat miehiä puheliaampia. Suomessakin sanaillaan, että mies ei puhu eikä pussaa, vaikka nainen niin haluaisikin. Tosin usein kyse on enemmän huumorimielisestä vitsailusta sen sijaan, että sananlaskua pidettäisiin totena.

Nyt tutkimukset yrittävät kuitenkin murtaa tätä sitkeässä istuvaa myyttiä. Aiemmin on jo saatu selville, että sekä miehet että naiset puhuvat suunnilleen saman verran, sekä vihjeitä siitä, että miehet saattavat olla jopa suulaampia.

Yhdysvaltalaisyliopistojen yhteisessä tutkimuksessa asiaa selvitettiin uudella tavalla. Tutkittaville annettiin laitteet, joiden avulla heidän toimintaansa pystyttiin seuraamaan ilman laboratorio-olosuhteiden häiriötekijöitä. Ensimmäinen koe tehtiin opiskelijaryhmälle yhteistyössä toteutettavan kurssin ensimmäisenä päivänä ja toisessa kokeessa tutkittiin puhelinkeskuksen työntekijöitä lounastunnillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opiskelijaryhmästä selvisi, että naiset olivat puheliaampia pienissä ryhmissä, mutta yli kuuden henkilön joukossa ääneen astuivat miehet. Lounastunnilla naiset juttelivat enemmän, mutta vain neljän prosentin verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimustuloksena on, että yleisesti ottaen puheliaisuudessa ole eroa sukupuolten välillä, mutta erilaiset tilanteet saattavat vaikuttaa siihen, kuka suunsa avaa.

Lue myös:

Miksi nainen pissaa nopeammin?

Tutkimus: Ällösöpöt parit ärsyttävät Facebookissa

Rakkauden mysteeri on nyt ratkaistu – melkein kokonaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla