Alkuperäinen kuva.
Alkuperäinen kuva.
Kuva muokattu Aviarylla.
Kuva muokattu Aviarylla.
Alkuperäinen kuva.
Alkuperäinen kuva.
Kuva muokattu Snapseedillä.
Kuva muokattu Snapseedillä.

Kaunistele totuutta: Uusilla suodattimilla tumpelokin kuvaaja saa elämästään hehkeää.

Katsaus kännykän sovelluskauppaan sen kertoo: kuvankäsittelysovelluksia piisaa joka lähtöön. ”Lisää lemmikille sammakkopäähine” -tyyppisten hassuttelujen lisäksi joukossa on myös järeämpiä apuvälineitä kännykkäkuvaajalle. Vaikka puhelimen kamera ei yltäisi huippu­suorituksiin, kuvan voi pelastaa muutamalla näpäytyksellä – ja ladata sitten suoraan someen.

Löydä suosikkisi

Haluatko hoitaa kaiken mahdollisen yhdellä sovelluksella?

Snapseed-kuvankäsittely­ohjelmasta löytyy monipuolinen valikoima ominaisuuksia perustyökaluista erikoisempiinkin filttereihin. Ylistystä laajasti kerännyt sovellus on ilmainen ja toimii iPhoneissa ja Androidissa.
Parhaan sovelluksen paikasta sen kanssa kilpailee ilmainen Aviary (mm. iOS ja Android), jonka valtti on monipuolisuuden lisäksi iso valikoima maksullisia lisäefektejä.

...pelastuksen huonoon naamapäivään?

Jestas, mikä finni! IPhonessa toimiva Facetune (0,89 €) tekee
hipiästäsi rypyttömän ja näpyttömän – voit itse säätää, kuinka hehkeäksi haluat pärstäsi muokata. VisageLab hoitaa kaiken yhdellä näpäytyksellä.
Sovellus toimii myös Androidissa.

...sumentaa kuvien taustat?

Kuvasta tulee lattea, jos kohde hukkuu taustahälyyn. IPhonessa toimiva ilmainen Tadaa-sovellus sopii henkilöiden ja esineiden ikuistajalle.

...oman elämäsi valokuvataiteilijaksi?

IPhonen Mextures-sovelluksen (1,79 €) suodattimia voi sekoitella keskenään loputtomiin. Kivoja suodattimia on myös ilmaisessa Pixlr-o-matic-sovelluksessa.

...pelkät perustoiminnot ilman kikkailua?

Käänny perinteisen Photoshop-kuvankäsittelyohjelman mobiilipikkusiskon puoleen. Adobe Photoshop Express on ilmainen ja toimii iPhonessa, Androidissa ja Windows-älypuhelimissa.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti