Niin monta erilaista hahmoa kuin on alkoholinkäyttäjääkin. Kuva: Shutterstock
Niin monta erilaista hahmoa kuin on alkoholinkäyttäjääkin. Kuva: Shutterstock

Sitä voi muuntautua ties minkälaiseksi muutaman viinilasillisen jälkeen.

Kaikki käyttäytyvät eri tavoilla alkoholin vaikutuksen alaisena. Jokaisella on niitä ystäviä, joista tulee lauantai-illan päätteeksi pysäyttämättömiä yllätyshulluja, ja niitä, jotka käpertyvät vessan nurkkaan nyyhkimään ilman varsinaista syytä. Sitten on koomaan vaipujia ja niitä, joille ei tunnu tapahtuvan oikein mitään.

The Telegraph kertoo, että erilaiset humaltumisen tyypit voidaan jakaa neljään osaan. Missouri-Columbian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa 364 miestä ja naista tekivät kahdesti persoonallisuustestin, jossa pohdittiin omaa käyttäytymistä normaalisti ja alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä voidaan jaotella alkoholikäyttäytymisen perusteella neljäksi tutuksi elokuvien ja kirjojen hahmoiksi. Lisäsimme vielä yhden olennaisen hahmon listan jatkoksi.

Ketä seuraavista hahmoista muistutat eniten?

Hemingway

Kategoriaan lukeutuvat ne ihmiset, joiden käyttäytyminen ei juurikaan muutu, vaikka laseja olisi tyhjentynyt useampikin illan aikana. Hemingwayt pysyvät tunnollisina ja järjestelmällisinä sekä voivat juoda “millaisen määrän viskiä tahansa tulematta humalaan”, kuten kirjailija Ernest Hemingway on asian ilmaissut.

Mr. Hyde

Kuten Robert Louis Stevensonin romaanissa esiintyvä salaperäinen pahantekijä, Mr. Hyde -kategoriaan kuuluva on baari-illan aikana todennäköisesti riidanhaluinen ja vastuuton. Juodessaan Mr. Hydet ovat huomattavasti normaalia vihamielisempia. Mr. Hyden iltaan kuuluu todennäköisimmin muistikatkoksia - ja hän tulee varmimmin pidätetyiksi sen päätteeksi.

Maija Poppanen

Maija Poppaset ovat puolestaan aivan eri sarjaa. P. L. Traversin lastenkirjojen hahmon tapaan Poppaset ovat erinomaisia lastenvahteja, jotka hoitavat asiat kuntoon. He toimivat illan ajan myötätuntoisesti ja yhteistyökykyisesti muiden kanssa - vaikka joku sattuisikin oksentamaan kengille. Poppasilla on luonnollisesti hyvin vähän ongelmia alkoholin käytön kanssa, ja ilta kuluu todennäköisesti humalaisempien ystävien auttamisessa.

Pähkähullu professori

Kuten nimeään kantavassa elokuvassa, pähkähullut professorit käyvät läpi jonkinlaisen kemiallisen muodonmuutoksen. Illan aikana introverteista ja hiljaisista ihmisistä paljastuu meneviä ja sosiaalisia persoonia. Pähkähullut professorit ovat huomattavasti epätarkempia ja huolettomampia alkoholin vaikutuksen alaisena kuin selvinpäin.

+ Bridget Jones

Noin 30–40-vuotias nainen, sinkku tai muutaman lapsen äiti, joka juhlimaan lähtiessään tekee kaiken sen, mitä selvinpäin pelkää tekevänsä. Bridget Jonesit tekevät mitä todennäköisimmin jotain nöyryyttävää ja hauskaa, kuten kaatavat sokeriset juomat komean miehen kalliille puvulle, oksentavat ihan väärään paikkaan ja lirkuttelevat korkokengät väärissä jaloissa taksikuskille. Viihdyttävää ainakin sivusta katsottuna!