Hillary Clintonin kannattajat jännittivät vaalitulosta New Yorkissa. Kuva: Reuters
Hillary Clintonin kannattajat jännittivät vaalitulosta New Yorkissa. Kuva: Reuters

Donald Trumpin todennäköinen voitto on kova pala monelle.

Kanadan maahanmuuttoviraston sivusto kaatui aamuyöstä Suomen-aikaa, eikä siihen saa vieläkään yhteyttä. Moni on tulkinnut, että se johtuu Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Donald Trumpin johtoasemasta. Nyt näyttääkin eri medioiden ennusteiden mukaan hyvin todennäköiseltä, että Trump valitaan seuraavaksi presidentiksi.

Sivusto kaatui myös maaliskuussa, kun Trump voitti niin kutsutun supertiistain esivaalit maaliskussa.

Kun republikaanien ehdokas Trump voitti useita tulosten kannalta merkittäviä osavaltioita, koko maailman Google-hauissa kasvoivat räjähdysmäisesti ”maasta muuttaminen” (emigrate) ja ”miten muuttaa Kanadaan” (how to emigrate to Canada) – ja hakutuloksissa nousi myös ”maailmanloppu” (end of the world), uutisoi brittilehti Telegraph.

Moni yhdysvaltalaismedia, kuten Business Insider, on myös jakanut kesken vaalijännityksen Facebookissa uuden tai vanhan artikkelinsa siitä, miten muuttaa Kanadaan.

Kanadan virallinen Twitter-tili irvaili asiasta Suomen-aikaa aamuyöstä.

”Kanadassa maahanmuuttajia kannustetaan tuomaan omat kulttuuriset perinteensä mukanaan ja jakamaan ne muiden kansalaisten kanssa”, twiitti kuuluu.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.