"Mä vain seurasin ohjaajaa ja yhtäkkiä olinkin ihan mutkalla." Kuva: Shutterstock
"Mä vain seurasin ohjaajaa ja yhtäkkiä olinkin ihan mutkalla." Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, että voit osallistua huippu-urheilijoiden sekä Hollywood-tähtien kuntogurujen vetämiin treeneihin kotonasi?

Oletko joskus haaveillut pääseväsi osallistumaan esimerkiksi Suurin pudottaja -ohjelmasta tutun Jillian Michaelsin vetämälle tunnille? No, nyt pääset!

Netti tursuaa erilaisia kunto-ohjelmia, ruokavalmennuksia ja live-tunteja. Enää ei siis ole tekosyytä jäädä sohvalle röhnöttämään.

Vaihda yllesi mukavat treenivaatteet ja kokeile, löytyisikö näiden kymmenen huipputreenin joukosta sinulle suosikkia.

1. Sleek Technique

Sleek Techinique -treeni on ammattitanssijoiden kehittämä kunto-ohjelma. Balettiliikkeisiin perustuva treenitekniikka muokkaa tehokkaasti lihaksistoa antaen lihaksille voimaa, muotoa ja pituutta.

Treenit on jaoteltu vaikeusasteen mukaan. Voit myös varata yksityistunnin, jolloin ohjaaja pystyy antamaan palautetta ja korjaamaan liikkeitäsi nettivideoyhteyden avulla.

Hinta: Rajaton katseluoikeus nettitreeneihin ja yksi live-tunti kuukaudessa, 38 euroa.

2. Movement for Modern Life

Helposti seurattava, kuukausimaksullinen Movement for Modern Life jooga-ohjelma tarjoaa harjoituksia myös ahdistuneisuuden, levottomuuden ja univaikeuksien selättämiseen.

Hinta: 17 euroa kuukaudessa. Ohjelmaa voi kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi.

3. The Podium Effect

Entisen olympiaurheilija Louise Hazelin kehittämä 60 päivän mittainen kunto- ja ravinto-ohjelma tarjoaa 30 minuutin mittaisia treenejä, joissa käytetään vastuksena oman vartalon painoa. Haasteen tarkoituksena on saada aikaan näkyviä tuloksia kahdessa kuukaudessa.

Hinta: 50 euroa.

4. Crunch Live

Crunch Live haluaa tehdä kuntoilusta hauskaa. Tarjolla on erilaisia, eri ohjaajien vetämiä tunteja pilateksesta kickboxingiin.

Hinta: Kuukausimaksu noin 7,5 euroa.

5. FitStar Personal Trainer

Ilmainen FitStar Personal Trainer -treenisovellus on valittu App Storen parhaaksi sovellukseksi vuonna 2013. Kuuden minuutin mittainen kuntotesti määrittelee kuntotason ja määrittelee siihen sopivan treeniohjelman.

Hinta: Ilmainen.

6. Barrecore Online

Madonnan personal trainerin Tracy Andersonin oppipojan Niki Reinin kehittämä tehokas Barrecore-treeni pohjautuu tanssiliikkeisiin. 

Hinta: 5 euroa / kerta.

7. Instructor Live

Kaikenikäisille soveltuva Instructor Live tarjoaa 40 live-ohjelmaa kuukaudessa. Kunto-ohjaajien vetämiä tunteja on helppo seurata, ja jos jokin asia jää mietityttämään, voi asiaa kysyä pikaviestinä.

Hinta: kuukausimaksu 7,5 euroa.

8. Pilates-ology

Kalifornialaispariskunnan vetämä pilates-treeni sopii kaikenikäisille.

Hinta: 15 euroa kuukaudessa tai 118 euroa vuodessa. Ohjelmaa voi kokeilla ilmaiseksi kymmenen päivän ajan.

9. Johnson & Johnson 7 Minute Workout

Tutkijoiden kehittämä nopea ja tehokas treenisovellus perustuu täysillä tehtäviin lyhyisiin harjoituksiin. Ilmaisessa palvelussa on tarjolla 13 valmista ohjelmaa, mutta voi suunnitella liikkeitä yhdistelemällä myös omasi.

Hinta: Ilmainen.

10. BeFit

Ilmainen YouTube-treeni tarjoaa lukuisia erilaisia treeniohjelmia. Tarjolla on muun muassa Jillian Michaelsin suosittuja harjoituksia.

 Hinta: Ilmainen

Lue myös:

Vain puoli tuntia aikaa? Näin teet tehokkaan treenin

Näyttelijä Naomi Wattsin treenivinkit

Näyttelijä Jarkko Lahti ei aio istua Jussi-gaalassa samassa pöydässä Tuntematon sotilas -elokuvan tekijöiden kanssa. – Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, hän kertoo.

Näyttelijä Jarkko Lahti, on ilmoittanut protestoivansa Jussi-gaalassa, kertoo Helsingin Sanomat. Lahti on yksi Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä. Lahti kertoi Facebookissa protestoivansa, koska haluaa osoittaa tukensa näyttelijöille, jotka ovat kertoneet Aku Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen näitä.

”Olen järkyttynyt.”

– Jään pois Tuntemattoman sotilaan pöydästä Jussi-juhlissa protestina viime päivien uutisiin, joissa kerrotaan naispuolisia kollegoita alistavasta käytöksestä sekä esiin tulleiden Tuntemattoman sotilaan työryhmässä esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi. Olen järkyttynyt. Lämpimät terveiseni kaikille näille rohkeille naisille, jotka astuvat esiin. Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava, Lahti kirjoitti Facebookissa.

”En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste.”

Jarkko Lahti voitti  vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jarkko Lahti voitti vuonna 2017 parhaan miespääosan Jussi-patsaan elokuvasta Hymyilevä mies. Kuva: Jonna Öhrnberg

HS:lle Lahti tarkensi, että aikoo kyllä osallistua gaalaan, mutta ei istu Tuntemattoman sotilaan tekijöiden pöydässä eikä mene lavalla, jos elokuva voittaa palkintoa. Elokuva on ehdolla kymmenessä kategoriassa. 

– Eli boikotista ei sinänsä ole kyse, mutta protesti se on. Sillä haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille naisille, jotka ovat astuneet julkisuuteen. En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste, Lahti kertoo HS:lle.

Myös toinen Tuntemattoman sotilaan työryhmän jäsen protestoi

Pihla Viitalan, Pamela Tolan ja muiden naisnäyttelijöiden Luohimiestä kohtaan esitettämät syytökset eivät liity Tuntemattoman kuvauksiin, mutta myös kyseisen elokuvan työolot on nostettu esille. Alkuviikosta yksi Tuntematon sotilas -elokuvan työryhmän jäsen, Carolina Simberg, ilmoitti että aikoo boikotoida gaalaa. Simberg työskenteli Tuntemattomassa apulaisrekvisitöörinä kuusi kuukautta.

”En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista.”

– En pysty mitenkään juhlimaan miljoonaa katsojaa (ja Jussi-patsaita) tämänhetkisessä ilmapiirissä. Se tuntuu väärältä. Jään pois juhlista protestina. 
En pysty juhlimaan elokuvaa, jonka ohjaajaa syytetään näin rankoista asioista. Etenkin, kun syyttäjiä on noin monta, ja he kaikki syyttävät samankaltaisista teoista. En pysty näkemään näiden syytösten ohi, Simberg kirjoitti julkisessa Facebook-päivityksessään.

Samassa päivityksessään Simberg kertoi myös Tuntemattoman huonoista työoloista. Hänen mukaansa työryhmää ei arvostettu, vaan käytettiin hyväksi teettämällä muun muassa ilmaisia ylitöitä. Simberg kertoo myös kokeneensa kuvauksissa seksuaalista häirintää. Tästä hän ei syytä Aku Louhimiestä.

”Työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää.”

– Haluan myös saattaa työryhmän tietoon sen, että työryhmässä oli minuun (ja tietääkseni myös muihin työryhmän naisiin) kohdistuvaa seksuaalista häirintää työryhmän muiden tekijöiden taholta. Tästä en puhunut tuotannon aikana. On hankalaa tehdä 6 kk töitä ihmisen kanssa, joka kourii sinut, mutta hankalampaa on tehdä siitä numeroa, kun on väsynyt, kun pelkää että loppuproduktio hankaloituu osaltasi entisestään, kun ei itse tiedä olinko ehkä siihen syypää. Entä jos duunit loppuvat, kun olit se hankala, joka ei kestänytkään vitsiä? Simberg kirjoittaa.

Jussi-gaala esitetään MTV3:lla pe 23.3. kello 19.30. 

Nuortenelokuva Every Day juhlii suvaitsevaisuutta kaikissa sateenkaaren väreissä.

Lukiolaistyttö Rhiannon (Angourie Rice) seurustelee ikäisensä Justinin (Justice Smith) kanssa. Muille on aivan selvää, ettei kundi välitä Rhiannonista, mutta tyttö itse ei sitä tajua.

Eräänä päivänä kaikki on toisin. Justin pyytää tyttöystäväänsä pinnaamaan koulusta, ja he viettävät yhdessä unelmien päivän hemmotellen toisiaan. Seuraavana päivänä Justin ei muista tapahtuneesta mitään. Aivan kuin hän ei olisi ollutkaan paikalla.

Asialle on yliluonnollinen selitys. Rhiannon saa tietää, että Justinin ruumiin oli vallannut A. A on ihmisen sielu, joka asettuu joka aamu päivän ajaksi eri ihmisen ruumiiseen. A on aina teini-ikäinen, mutta puolet ajasta hän elää tytön ja puolet pojan ruumiissa.

A kertoo rakastuneensa Rhiannoniin. Mutta voiko tyttö vastata rakkauteen? Olisihan hänellä joka päivä sama seurustelukumppani, mutta tämän sukupuoli, etninen tausta ja ihonväri vaihtuisivat päivittäin.

Elokuva on varsinainen biseksuaalisuuden ylistys.

Michael Sucksyn ohjaama nuortenelokuva Every Day perustuu David Levithanin vuonna 2012 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan, jota ei ole ainakaan vielä suomennettu. Se lainaa ideansa englantilaisen feministikirjailija Virginia Woolfin vuonna 1928 ilmestyneestä romaaniklassikosta Orlando, jonka päähenkilö elää yli 300 vuotta vuoroin miehenä ja vuoroin naisena.

Woolfin romaanin esittämä ajatusleikki sukupuolen joustavuudesta oli aikoinaan hätkähdyttävä. Entä tänä päivänä? Elokuvaa katsoessa valkenee, ettei käsityksemme sukupuolesta ole muuttunut liki sadassa vuodessa niin paljon kuin voisi luulla.

Elokuvassa voidaan vieläkin hyvin pohtia, voiko ihmisellä olla ollenkaan identiteettiä, jos se ei perustu sukupuoleen. A:ta näyttelee elokuvassa aina eri näyttelijä sen mukaan, elääkö hän päivän esimerkiksi havaijilaisena teinipoikana (Jacob Patalon) vai afroamerikkalaisena teinityttönä (Hannah Alissa Richardson). A jos kuka on muunsukupuolinen.

Elokuva ottaa sisäisen kauneuden idean kirjaimellisesti.

Elokuva on varsinainen biseksuaalisuuden ylistys, sillä seurustellessaan A:n kanssa Rhiannon harrastaa seksiä milloin tytön, milloin pojan ja milloin muunsukupuolisen kanssa. Samalla korostetaan tietysti myös sitä, ettei sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen lisäksi etnisellä taustalla tai ihonvärilläkään ole mitään väliä.

Elokuva ottaa sisäisen kauneuden idean kirjaimellisesti. A siirtyy päivittäin ruumiista toiseen, joten häntä voi todellakin arvioida vain sisäisten ominaisuuksien perusteella.

Elokuvalle voi olla luvassa jatkoakin, sillä Levithan julkaisi kirjalle jatko-osan Another Day vuonna 2015. MK

Every Day ***