Padmini Prakash työssään. Kuvakaappaus: Tv9 Telegu/YouTube
Padmini Prakash työssään. Kuvakaappaus: Tv9 Telegu/YouTube

Transsukupuolinen uutisankkuri Padmini Prakash joutui nuorena jättämään perheensä. Nyt hänen sukupuolensa on saanut lain vahvistuksen.

Transsukupuolinen uutisankkuri, biologisesti miehenä syntynyt Padmini Prakash, 31, työskentelee  Lotus News Channel -kanavalla. Hän aloitti työnsä kesällä, mutta sai niin paljon katsojien suosiota, eteni nopeasti katsotuimpien iltauutisten lukijaksi.

Prakash on ammatiltaan tanssija ja televisionäyttelijä ja tunnettu transsukupuolisten oikeuksia ajanut ihmisoikeusaktivisti. Hän kertoi Times of India -lehdelle jättäneensä nuorempana perheensä ja opintonsa, koska ei enää kestänyt sukupuolensa aiheuttamaa ahdistusta ja painetta. Nykyään hän elää onnellista ja tasapainoista elämää puolisonsa kanssa.

Padmini on yksi Intian miljoonista hijra-väestöön kuuluvasta transseksuaalista ja eunukista, jotka ovat vaatineet tunnustusta sukupuolelleen jo pitkään.

Perjantaina 68. itsenäisyyspäiväänsä juhlinut Intia virallisti aiemmin tänä vuonna transsukupuoliset kolmanneksi sukupuoleksi. Euroopan maista Saksa on ainoa, joka on virallistanut kolmannen sukupuolen.

Lähteet: The Better India, Jezebel, Yle

Lue myös:

Sukupuolensa korjannut Marja-Sisko Aalto: "Elän yhä vaimoni kanssa"

62-vuotias alusvaatemalli muuttaa käsityksesi kauneudesta

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.