Padmini Prakash työssään. Kuvakaappaus: Tv9 Telegu/YouTube
Padmini Prakash työssään. Kuvakaappaus: Tv9 Telegu/YouTube

Transsukupuolinen uutisankkuri Padmini Prakash joutui nuorena jättämään perheensä. Nyt hänen sukupuolensa on saanut lain vahvistuksen.

Transsukupuolinen uutisankkuri, biologisesti miehenä syntynyt Padmini Prakash, 31, työskentelee  Lotus News Channel -kanavalla. Hän aloitti työnsä kesällä, mutta sai niin paljon katsojien suosiota, eteni nopeasti katsotuimpien iltauutisten lukijaksi.

Prakash on ammatiltaan tanssija ja televisionäyttelijä ja tunnettu transsukupuolisten oikeuksia ajanut ihmisoikeusaktivisti. Hän kertoi Times of India -lehdelle jättäneensä nuorempana perheensä ja opintonsa, koska ei enää kestänyt sukupuolensa aiheuttamaa ahdistusta ja painetta. Nykyään hän elää onnellista ja tasapainoista elämää puolisonsa kanssa.

Padmini on yksi Intian miljoonista hijra-väestöön kuuluvasta transseksuaalista ja eunukista, jotka ovat vaatineet tunnustusta sukupuolelleen jo pitkään.

Perjantaina 68. itsenäisyyspäiväänsä juhlinut Intia virallisti aiemmin tänä vuonna transsukupuoliset kolmanneksi sukupuoleksi. Euroopan maista Saksa on ainoa, joka on virallistanut kolmannen sukupuolen.

Lähteet: The Better India, Jezebel, Yle

Lue myös:

Sukupuolensa korjannut Marja-Sisko Aalto: "Elän yhä vaimoni kanssa"

62-vuotias alusvaatemalli muuttaa käsityksesi kauneudesta