Auttaisiko tähän koiranulkoilutus tai kavereiden karhuaminen? Kuva: Shutterstock
Auttaisiko tähän koiranulkoilutus tai kavereiden karhuaminen? Kuva: Shutterstock

Joulun alennusmyyntien jälkeen kukkarosta saattaa löytyä pelkkä matti. Mutta ei hätää! Taskurahaa voi taikoa helposti näillä yksinkertaisilla konsteilla.

1 Etsi koirakaveri.

Mikä olisikaan mukavampaa rahanhankintaa, kuin hauvan kanssa peuhaaminen? Tämä työ tarjoaa taskurahaa, mutta palkan lisäksi eläinrakas saa myös hyvää koiraterapiaa.

Jos tuttavapiiristäsi löytyy koiranomistajia, kannattaa tarkistaa heiltä, onko ulkoiluttajalle tarvetta. Myös suomalaisen care.com-sivuston kautta voi etsiä ihmisiä, jotka kaipaavat hoitajaa pörröiselle kaverilleen.

2 Avaa ovesi yövieraalle.

Jos olet lähdössä pariksi yöksi pois kotoa, kannattaa oma peti tarjota esimerkiksi Airbnb:n kautta sitä tarvitsevalle. Yöpyjä saa kivan kodin lomansa ajaksi – sinä saat siitä rahaa. Myös vierashuoneen vuokraaminen samaa kautta onnistuu helposti. Muista kuitenkin, että Suomessa Airbnb:n kautta saadut ansiot ovat veronalaista pääomatuloa, jotka pitää ilmoittaa veroilmoituksessa.

3 Hankkiudu eroon turhasta.

Tammikuun alku on hyvä ajankohta puhdistautua turhasta tavarasta – ja samalla ansaita ylimääräistä kukkaron täytettä. Facebook on pullollaan erilaisia kierrätysryhmiä, joiden kautta vaatteista, huonekaluista ja asioista pääsee helposti eroon. Myös Huuto.fi ja Tori.fi ovat hyviä väyliä.

4 Opeta nettikurssia.

Tietotekniikkataidot, bisnesosaaminen, sosiaalisen median käyttö. Jos sinulla on tietotaitoa esimerkiksi jostain näistä, saatat istua rahakasan päällä! Netissä on runsaasti erilaisia sivustoja, joiden kautta pääset opettamaan muita rahaa vastaan. Udemy ja Skillshare ovat hyviä väyliä englanninkielentaitoisille.

5 Käy läpi kolikkopurkit ja palauta pullot.

Jos rahantarve on akuutti, älä väheksy pienten tekojen arvoa. Käy läpi sohvan kolot ja säästöpossut. Myös takkien ja housujen taskuissa saattaa piillä yllättäviä rahakätköjä. Kaapissa lojuvat pullot ja tölkit kannattaa viedä lähikauppaan.

6 Harkitse ostamaasi.

Tuliko alennusmyynneistä ostettua normaalihintaisia tuotteita? Mieti vielä kertaalleen, tarvitsetko niitä oikeasti. Monella tuotteella on 14 päivän palautusoikeus. Muista kuitenkin tarkistaa palautusehdot: ne ovat kauppakohtaisia.

7 Ota pyörät alle.

Autonomistaja saa kätevästi rahapussiin kahisevaa tekemällä itsestään taksikuskin. Suosittu Uber-taksipalvelu toimii tällä hetkellä tosin ainoastaan Helsingissä. Muista, että Uberin kautta ansaittu tulo on kuitenkin veronalaista ansiotuloa. Niistä kuuluu ilmoittaa veroilmoituksella.

8 Karhua velat.

Nyt on aika pyytää takaisin ystävällesi tai perheenjäsenellesi lainaamat kympit!

Lähteet: Upworthy, Daily Finance, Forbes

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00