Töppäsitkö? Vaikka näin. Kuva: Shutterstock
Töppäsitkö? Vaikka näin. Kuva: Shutterstock

Tästä valmiit repliikit elämän seikkailuihin!

Jos hypoteettisesti ajatellaan, että joutuisit allaoleviin vaikeuksiin, joihin et tietenkään joudu, niin ohessa Tauskin innoittamia mallivastauksia.

Tilanne, jossa nukahdat juhannuskokolle ja sinut kannetaan nukkumaan.

"En ollut ottanut kuin kaksi lasia kaivovettä. Kaivo oli varmaankin saastunut ja vedessä oli basilleja, jotka kokon toksisten höyryjen kanssa aiheuttivat selittämätöntä väsymystä."

Tilanne, jossa olet juonut pullon viskiä ja sekoillut.

"Olen jo aikoja sitten päättänyt, että en juo väkeviä. Siitä seuraa loogisesti, että en siis ole juonut viskiä. En ainakaan muista, että olisin juonut. Ja vaikka muistaisinkin, en myönnä."

Tilanne, jossa olet mennyt kihloihin ollessasi vielä naimisissa toisen kanssa.

"Nyt tuli vain vastaan elämäni rakkaus, ihanin koskaan, joka yksinkertaisesti vei jalat alta."

Tilanne, jossa palaat aviopuolisosi luo mentyäsi toisen kanssa kihloihin.

"Ymmärsin, että minulla on maailman ihanin aviopuoliso, jonka kanssa aion olla naimisissa elämäni loppuun saakka."

Tilanne, jossa olet ollut tukka täynnä koko viikon lomamatkan.

"Näissä islaminuskoisissa maissa, kuten Turkissa, kuuluu tapoihin, että aina uima-altaalle mennessä otetaan kalja, sieltä lähtiessä otetaan kalja ja matkalla vielä pari napanderia. Se ikään kuin kuuluu kulttuuriin. Maassa maan tavalla."

Tilanne, jossa sinut on poistettu jostakin paikasta arvellun humalatilan takia.

"Olin ainoastaan väsynyt johtuen pilaantuneesta kaivovedestä. Sairasta ihmistä ei saa näin höykyttää. Personal trainerini Juki sekä Super-Marjo ovat jo soittaneet kaikkiin lehtiin ja vaatineet minulle palstatilaa."

Tilanne, jossa nämä kaikki asiat toistuvat taas n:nnen kerran.

"Kaikki keikat olen sovitusti hoitanut. Paitsi sen kerran, kun selkääni iski hirveä issias, kaaduin ensin mikkitelineeseen, sitten mikseripöytään ja sen jälkeen hermostollisista syistä nyrkkini osui portsarin leukaan."

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **

 

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.