Töppäsitkö? Vaikka näin. Kuva: Shutterstock
Töppäsitkö? Vaikka näin. Kuva: Shutterstock

Tästä valmiit repliikit elämän seikkailuihin!

Jos hypoteettisesti ajatellaan, että joutuisit allaoleviin vaikeuksiin, joihin et tietenkään joudu, niin ohessa Tauskin innoittamia mallivastauksia.

Tilanne, jossa nukahdat juhannuskokolle ja sinut kannetaan nukkumaan.

"En ollut ottanut kuin kaksi lasia kaivovettä. Kaivo oli varmaankin saastunut ja vedessä oli basilleja, jotka kokon toksisten höyryjen kanssa aiheuttivat selittämätöntä väsymystä."

Tilanne, jossa olet juonut pullon viskiä ja sekoillut.

"Olen jo aikoja sitten päättänyt, että en juo väkeviä. Siitä seuraa loogisesti, että en siis ole juonut viskiä. En ainakaan muista, että olisin juonut. Ja vaikka muistaisinkin, en myönnä."

Tilanne, jossa olet mennyt kihloihin ollessasi vielä naimisissa toisen kanssa.

"Nyt tuli vain vastaan elämäni rakkaus, ihanin koskaan, joka yksinkertaisesti vei jalat alta."

Tilanne, jossa palaat aviopuolisosi luo mentyäsi toisen kanssa kihloihin.

"Ymmärsin, että minulla on maailman ihanin aviopuoliso, jonka kanssa aion olla naimisissa elämäni loppuun saakka."

Tilanne, jossa olet ollut tukka täynnä koko viikon lomamatkan.

"Näissä islaminuskoisissa maissa, kuten Turkissa, kuuluu tapoihin, että aina uima-altaalle mennessä otetaan kalja, sieltä lähtiessä otetaan kalja ja matkalla vielä pari napanderia. Se ikään kuin kuuluu kulttuuriin. Maassa maan tavalla."

Tilanne, jossa sinut on poistettu jostakin paikasta arvellun humalatilan takia.

"Olin ainoastaan väsynyt johtuen pilaantuneesta kaivovedestä. Sairasta ihmistä ei saa näin höykyttää. Personal trainerini Juki sekä Super-Marjo ovat jo soittaneet kaikkiin lehtiin ja vaatineet minulle palstatilaa."

Tilanne, jossa nämä kaikki asiat toistuvat taas n:nnen kerran.

"Kaikki keikat olen sovitusti hoitanut. Paitsi sen kerran, kun selkääni iski hirveä issias, kaaduin ensin mikkitelineeseen, sitten mikseripöytään ja sen jälkeen hermostollisista syistä nyrkkini osui portsarin leukaan."

Mitä tapahtuu, jos katsoo juhannusyönä kaivoon? Entä paljonko Koskenkorva maksoi 30 vuotta sitten juhannuksena? Testaa tietämyksesi Me Naisten juhannusvisassa.

 Linda-siideri oli 20 vuotta sitten suosittu juhannusjuoma. Vuosina 1998–1999 sitä myytiin yhteensä peräti 8,9 miljoonaa pulloa (2,9 miljoonaa litraa). Kuinka monta penniä/markkaa Linda Lampenius sai itse siideristä per litra?


Myös Koskenkorva on ollut suosittu juhannusjuoma. Paljonko 30 vuotta sitten (juhannuksena 1988) joutui maksamaan puolen litran pullosta?


Juhannukseen liittyy monia taikoja. Jos katsoo kaivoon juhannusyönä, mitä sieltä näkee?


Tarinan mukaan niin monta kertaa kuin käki kukkuu juhannusyönä niin monta vuotta on sulhasen löytymiseen. Mutta mitä tapahtuu, jos käki ei kuku ollenkaan?


Milloin on ollut kaikista helteisin juhannuspäivä talvisodan jälkeen?


Pamela Andersson lennätettiin yksityiskoneella Suomeen juhannuksena 2007. Kuka näistä miehistä lennätti silloisen Baywatch-tähden Raumanmeren juhannusfestareille?


Juhannus on suuri mökkijuhla. Kuinka monta kesämökkiä Suomessa on?


Missä kunnassa kesämökkejä on kaikista eniten?


Vuodesta 1955 juhannusta on vietetty Suomessa aina kesäkuun 19. ja 26. päivän väliin sattuvana lauantaina. Milloin juhannusta (juhannuspäivä) vietettiin ennen vuotta 1955?


Vihdanheiton MM-kisat järjestetään perinteisesti juhannuksena Urjalassa. Mikä on tiettävästi vihdanheiton maailmanennätys?


Ei mennyt putkeen!

 

Mutta kuka nyt jotain vuosikymmenten takaisia nippelitietoja muistaisi.


Vau!

 

Nyt voit tuulettaa! Sinulla on nimittäin tilastojen lisäksi kaiken maailman juhannustaiat hämmästyttävän hyvin hallussa. Muistivihkostasi taitaa löytyä myös taulukko Kossun hinnankehityksestä.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35