Kesäkuvissa kaikki on paremmin. Kuvat: Toimituksen kuva-albumit
Kesäkuvissa kaikki on paremmin. Kuvat: Toimituksen kuva-albumit

LOMALOMALOMA! Some täyttyy tällä hetkellä kesäloman autuutta hehkuvista kuvista. Me Naisten toimitus listasi kuvatuimmat kesähetket.

Kesäloma on pitkälti samanlainen kaikilla, jos Facebookin ja Instagramin kuvavirtaa on uskominen. Sinun juuri pedikyyristä saapuneet varpaasi kesänurmella tai skumppalasi aamupalapöydässä eivät ole yhtään niin eksoottiset, kuin kuvittelet.

1. Varpaat. Suloiset pikku nakkisi hiekalla, laiturinnokassa, nurmikolla, missä vain. Paljaat varpaat ovat kesällä uskomattoman kuuma juttu. Kun koko vuoden ummehtuneet kintut pääsevät vihdoin kesälaitumille, niin onhan se kuvan arvoinen juttu.

2. Marjat. Nyt niitä saa, nimittäin Facebookinsa täyteen mansikoita. Ja vadelmia ja kirsikoita. Tuoreet marjat kielivät terveellisestä kesäruokavaliostasi: kesällä on niin ihanaa, kun makeannälkään riittää viisi litraa mansikoita. (Ja vähän jädeä ja suklaata.)

3. Kuohuva. Kun lasin skumppaa voi juoda lomalla missä ja milloin vain. Aamupalalla, brunssilla, iltapäiväkahvin sijaan. Näyttäähän kupliva myös tosi nätiltä, kun aurinko paistaa ja viereen on vahingossa aseteltu täydellisyyttä hipova pavlova ja luonnonkukkakimppu.

4. Eksoottinen maisema. Olen lomalla, olen paahtumassa pavun väriseksi ja maistelemassa maailman tuulia. Kotoisa Rodoskin voi näyttää niin erityiseltä, niin monesta kulmasta, ainakin oikean filterin läpi.

5. Grillaaminen. Vau, grilliruokaa kadehtii ihan jokainen Facebook-kaverisi. Makkarat ja maissit kun ovat sen verran harvinaista herkkua. Sienistä ja kesäkurpitsoista puhumattakaan.

6. Asetelmat. Huolettomasti kahvilan pöydälle asetellut hellehattu ja aurinkolasit. Vierellä ehkäpä klassikkoluettavaa ja viilentävä jäälatte. Vihdoinkin aikaa olla oman itsensä rouva!

7. Pala taivasta. Joillekuille se aurinko paistaa vaan vähän kirkkaammin, ehkäpä jopa tunnelmallisesti koivunlehvien lävitse. Tuskin kellään muulla on aikaa katsella taivaisiin kuin vapaaherrattarella.

8. Ulkokukat. Hyvinvoivat ulkokukat ovat lomalaisen statussymboli. Sinun orvokkisi, petuniasi ja pelargoniasi ovat taatusti kukkeampia kuin töissä käyvän naapurisi.

9. Maalaismaisema. Lehmiä ei kaupunkilaisflikka näe muulloin kuin matkatessaan lomalaitumille. Kuka kaipaa turistipaatilta napattuja tärähtäneitä delfiinikuvia, kun voi ihastella Mansikkia ja Mustikkia Suolijoella?

10. Minä, lomalainen. Vapauden huumasta nauttiva kesäesa. Ikuisettu mahdollisimman kesäisessä maisemassa, rennolta ja eläväiseltä näyttäen.

Lue lisää:

Kesän hitti: Poliittinen selfie – kerää koko sarja!

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!