Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Näissä verkkokaupoissa kannattaa shoppailla.

Vaatteita

Polkkajam
Suomalaista nuorta suunnittelua. Persoonallisia rytkyjä ja muuta pientä kivaa pantterityynyistä postikortteihin. Ei mitään sikakallista. Reepaidat varsinkin ovat ihan sopuhintaisia. Laulupuu-takit liikkeen parasta antia, tosin niiden valmistus on tällä hetkellä jäissä. 

Outnet
Laaja valikoima luksusta edullisemmin. Last season -muotia siitä tykkääville.

Asos
Ihan kaikkea, ihan kaikille, ihan kaikissa hinnoissa. Vaatteita, kenkiä, koruja, kosmetiikkaa, lastenvaatteita, merkkivaatteita. Edullinen ja nopea toimitus Suomeen.

Figleaves
Järjetön valikoima alusvaatteita. Kannattaa tilata uutiskirje, alekoodeja tulee säännöllisesti.

Joules Clothing
Ei tarvi mennä Englantiin asti ostoksille. Lysti ja luotettava.

Cath Kidston
Kun tahtoo olla kukikas ja herttainen. Huokeat lähetyskulut.

Joe Browns
Seikkailuideoita, sandaaleja ja vaatteita yhdestä osoitteesta.

Urban Outfitters
Trendikästä katumuotia ketjulta, joka ei vielä toistaiseksi ole rantautunut Suomeen.

Yoox
Edellisten kausien luksusmerkkejä vaatteista, kengistä ja asusteista. Myös vintagekokoelma.

American Apparel
Perustrikoota ja vähän päräyttävämpiäkin releitä. Kauppa lähettää yli 100 euron arvoiset jenkkikatumuotiostokset ilman postimaksua.

Zappos
Mainostaa olevansa netin suurin kenkäkauppa.

Kotiin

Thomann
T-kauppa on hyvä musiikkivermeissä ja soittimissa. Sitä käyttävät kaikki. Nettisivut ovat helpot, valikoima laaja, kamat toimitetaan nopeasti ja tulee yleensä reilusti halvemmaksi ostaa sieltä kuin kaupasta Suomessa.

DesigShopOutlet
Sitä kuuluisaa suomalaista disainia poistomyynnissä eli siis halvemmalla.

Amazon.co.uk
Muun muassa hurja valikoima kirjoja, lehtiä, cd- ja dvd-levyjä.

Adlibris
Kauno- ja tietokirjoja sekä kurssikirjoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja tanskaksi.

BookPlus
Täältä voit tehdä löytöjä tosi halvalla, ja kampanjoiden aikana ilman toimitusmaksua.

Booky
Monipuolinen tietokirjavalikoima. Toimitus Suomeen on ilmainen.

Hobboks
Harrastekirjoihin erikoistunut nettikauppa.

Cdon.com
Discshop.fi
Play.com
Levyjä, leffoja, pelejä ja tv-sarjoja tarjoushinnoilla.

Kauneus

HQHair
Halvalla kaikenlaista kosmetiikkaa, esimerkiksi Tigin hiustuotteita puolella Suomen hinnoista.

Lookfantastic
Kosmetiikkaa ja tuoksuja edullisesti.

Natural Beauty
Halvalla Dr. Hauschkaa ja muitakin saksalaisia luomumerkkejä. Nopea toimitus, postimaksu Suomeen 12 euroa.

Strawberrynet
Hongkongilainen nettikauppa, joka myy kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita edullisesti. Valikoima on laaja.

Nettihuutokaupat

Huuto.net
Suomen suosituin nettihuutokauppa.

eBay
Kansainvälisesti tunnetuin huutokauppa, josta voi ostaa ja myydä lähes mitä vain, antiikista vaatteisiin, elektroniikasta matkoihin.

Jäikö jotain puuttumaan? Kerro oma huippunettikauppasi!

Nyt seuraa korvamatovaroitus: niiltä ei nimittäin välty fantastisen Broadway-musikaalitaltioinnin jälkeen.

IS TV-LEHTI: Irving Berlin: Holiday Inn (2016) on täynnä amerikkalaissäveltäjän ikivihreitä, jotka jäävät soimaan pitkäksi aikaa: Blue Skies, Cheek to Cheek, Heat Wave...

Venäjällä syntynyt Irving Berlin (1888–1989) sävelsi urallaan yli 900 kappaletta, 19 musikaalia ja 18 elokuvan musiikin. Hänen tunnetuin kappaleensa White Christmas tuli tutuksi elokuvassa Holiday Inn (1942), mutta löi läpi vasta, kun koti-ikävän vaivaamat sotilaat vaativat armeijan radiota soittamaan kappaletta jatkuvasti. Seuraavana vuonna kappale sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Ensiesittäjä Bing Crosbyn alkuperäisversiota on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimmän singlen. Se on myös kautta aikain äänitetyin joululaulu yli 500 artistin esittämänä.

Musikaali perustuu Holiday Inn -elokuvaan, joka oli suomeksi Ravintola Vapaa-aika. Oikeammin nimi tarkoittaa Hotelli Juhlapyhä, koska Irving Berlinin ajatuksena oli säveltää elokuvaan yksi kappale vuoden jokaiselle juhlapyhälle.

Broadway-musikaalissa on vahva varietee-henki – se lienee kumarrus säveltäjälle, joka aloitti uransa katulaulajana ja vaudeville-esiintyjänä. Musiikillinen iloittelu on värikkäästi puvustettu, nokkelan yksinkertaisesti lavastettu ja piiruntarkasti tanssittu.

Irving Berlin: Holiday Inn, Teema & Fem klo 14.15

Laitteiden turvakaaret saattavat aiheuttaa pettymyksiä isokokoisille. Kysyimme Linnanmäen palvelupäälliköltä, mistä tietää onko liian iso huvipuiston laitteeseen. 

Isokokoiset saattavat joskus kohdata ikävän ongelman huvipuistossa: he eivät mahdukaan laitteisiin. Mistä tietää, onko liian isokokoinen johonkin laitteeseen? 

– Tietyissä aitteissa on ilmoitettu yläpituusraja, joka on joko 195 tai 200 senttimetriä laitteesta riippuen. Painorajoja tai vyötärönympäryksiä ei ole ilmoitettu, sillä tapaukset ovat yksilöllisiä ja riippuvat ruumiinrakenteesta. Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle, kertoo Linnanmäen palvelupäällikkö Kati Hakala

Linnanmäki ilmoittaa nettisivuilla laitteiden kuvauksissa ja huvipuistossa laitteiden infotauluissa turvapalluran avulla, mikäli turvakaaret saattavat rajoittaa kyseisessä laitteessa isokokoisten pääsyn laitteeseen. 

– On ikävä tilanne, jos joku on jonottanut pitkään, eikä pääsekään laitteeseen. Jos näin käy, pyrimme aina hoitamaan tällaiset tilanteet hienotunteisesti, Hakala selittää. 

”Selän pituus ja vartalonympäryys voivat asettaa haasteita turvapuomin saamisessa tarpeeksi kireälle.”

Linnanmäki pohtii aina silloin tällöin, miten isokokoisemmatkin mahtuisivat laitteisiin. 

– Kun hankimme laitteita, pyrimme miettimään näitä asioita. Emme kuitenkaan rakenna laitteita itse ja usein on kyse siitä, että suurin osa laitevalmistajien tarjoamista laitteista on standardikokoisia. 

Hakalan mukaan aina silloin tällöin on myös ehdotettu kokeilupenkkejä eli mahdollisuutta kokeilla laitteen penkkiä ennen laitteeseen jonottamista. Linnanmäki ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt niitä kokeilemaan. 

Linnanmäen huvipuistosta löytyy myös positiivinen poikkeus: Ukko-laitteen kaksi viimeistä penkkiä ovat standardikokoa isommat ja sopivat siten useammalle kävijälle.