Kuvan kamera ei ole Fujifilmin uusi tirkistelyvehje. Kuva: Shutterstock
Kuvan kamera ei ole Fujifilmin uusi tirkistelyvehje. Kuva: Shutterstock

Edes vaatteet eivät välttämättä suojaa uuden huippukameran tarkalta silmältä.

Kiinnostavia uutisia valokuvausmaailmasta: Kameravalmistaja Fujifilm kertoi maanantaina julkaisevansa lokakuussa uuden kameramallin. Kameran lupaillaan olevan teknisesti täyttä priimaa, ja lisäksi siinä on eräs yllättävä ominaisuus: se saattaa nähdä vaatteiden läpi.

Miten ihmeessä se on mahdollista? Wired-lehti selittää asiaa näin:

Uusi kamera kykenee havaitsemaan infrapunavaloa, joka on ihmissilmälle näkymätöntä. Nähtävän valon aallonpituus vaihtelee 390 nanometristä 700 nanometriin. Fujifilmin uusi laite kuitenkin kykenee "näkemään" aallonpituuksia, jotka ovat nähtävissä olevien aallonpituuksien ulkopuolella. Tämän takia infrapunaa havaitseva kamera voi kurkistaa joissain tapauksissa myös vaatteiden lävitse. Tirkistelynvarma kamera ei kuitenkaan ole, koska riisuva vaikutus toimii ainoastaan melko ohuille vaatekappaleille. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kameraa ei ole suunniteltu tirkistelijöille vaan ammattilaisille. Infrapunaominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi lääketieteessä, koska sen avulla kuvasta voidaan analysoida verinäytteitä ja havaita syvällä kudoksissa olevia vammoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Halpaa lystiä alastonkuvien hankkiminen ei tällä laitteella ole. Kamera maksaa lähes 1 700 dollaria.

Mittayksikkövirhe korjattu 4.8.2014 kello 23.15.

Esa Kivivuori

Eipä tuolla uudella Fujilla nakukuvia vaatteiden läpi saa, vaikka joku onnellinen voisi niin toivoakin. ;)
Sen sijaan kehon lämpimämmät osat korostuvat. Ero on sitä suurempi, mitä kylmempi ympäröivä ilma on. No, tosin silloin ei käytetä enää ohuita vaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla