Kerrataanpa vielä. Lenkillä puhelin sujautetaan suojakoteloon, ei rintaliiveihin. Kuva: Shutterstock.
Kerrataanpa vielä. Lenkillä puhelin sujautetaan suojakoteloon, ei rintaliiveihin. Kuva: Shutterstock.

Hajosiko älypuhelimesi, vaikka se ei ole kolhiutunut? Syynä saattavat olla hikoilu – tai vuolaat kyyneleet.

Kosteusvauriot ovat yksi älypuhelimien rikkoutumisen yleisimmistä syistä. Pienikin määrä nestettä on kohtalokas, koska näyttölasin pinta-ala on suuri.

Aina puhelinta ei edes tarvitse pudottaa vessanpönttöön tai vesilammikkoon. Jo hikoilu nimittäin voi  vaurioittaa puhelinta.

– Meille on esimerkiksi tuotu puhelin, joka sai kosteusvaurion, koska nainen oli ottanut sen juoksulenkille mukaan ja pitänyt sitä rintaliiveissään, kertoo Keijo Riekkinen matkapuhelimia ja tabletteja huoltavasta Hetihuolto.fi:stä.

Riekkinen täsmentää, että kosteusvaurio on mahdollinen, jos puhelin on kosketuksissa hikoilevan ihon kanssa. Siksi suositellaan esimerkiksi käsivarteen asennettavia puhelinsuojia.

Yksi hikoilukerta ei kuitenkaan vielä välttämättä riko puhelinta, huomautetaan huoltoliike Huoltokukosta. Sielläkin on nähty hikoilun takia rikkoutuneita luureja.

Mac-laitteisiin erikoistuneesta Mcare-huollosta tosin korostetaan, että puhelimen rikkoutuminen hien vuoksi on epätavallista. Nestettä pitäisi valua juuri oikeisiin kohtiin, jotta sitä joutuu laitteen sisään.

Hetihuolto.fi:ssä on hoivattu muillakin erikoisilla tavoilla vaurioutuneita älypuhelimia, kertoo Keijo Riekkinen.

–Erään asiakkaan puhelin oli mennyt huonoon kuntoon, koska hän oli itkenyt niin paljon puhuessaan siihen.

Lue myös:

Mitä pitää tehdä, kun älypuhelin kastuu?

Kännykkä taskussa voi heikentää sperman laatua

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio