Snapchat on täynnä piilotettuja ominaisuuksia. Kuva: Shutterstock
Snapchat on täynnä piilotettuja ominaisuuksia. Kuva: Shutterstock

Pienillä kikoilla helpotat sovelluksen käyttöä ja luot entistä makeampia kuvia ja videoita.

Joko snäppi on tuttu? Jos ei, on korkea aika ottaa pikaviestisovellus käyttöön. Snäppäilyn aloittaminen ei ole kuitenkaan täysin mutkatonta, sillä sovellukseen on piilotettu monia jippoja, jotka oppii vain itse kokeilemalla tai kaverilta kuultuna. Listasimme viisi hyödyllistä vinkkiä, jotta saat Snapchatista kaiken irti. Snäppitaitojen päivittäminen tekee terää myös vanhoille käyttäjille.

1. Kaverin lisääminen kameralla

Tiesitkö, että sinun ei tarvitse kysyä kaverisi käyttäjätunnusta ja näpytellä sitä palveluun? Jos olet kaverisi kanssa ja haluat lisätä hänet snäpissä, pyydä ystävääsi avaamaan sovelluksen päävalikosta Snapkoodi. Avaa omalla puhelimellasi snäpin kuvaustila ja skannaa koodi kaverin näytöltä. Helppoa kuin mikä! Snapkoodi on keltainen neliö, jonka keskelle voit lisätä oman kuvasi.

2. Värjää kirjaimet eri väreillä

Värjää viestisi sateenkaaren värein! Voit kirjoittaa tekstisi kuvan päälle, ja vaihtaa helposti yksittäisten sanojen tai kirjainten väriä mielesi mukaan. Maalaa haluamasi sana kirjoitustilassa ja vaihda väri.

3. Säästä akkua ja dataa laittamalla sovellus travel modeen

Snapchat on todellinen akkusyöppö, sillä se päivittää jatkuvasti stooreja ja snäppejä. Säästät sekä akkua että dataa, jos kytket välillä päälle datansäästötilan. Tilan saat vaihdettua menemällä asetuksiin > Hallinnointi > Kytke datansäästötila.

4. Lisää useampi filtteri päällekkäin

Snapchat tarjoaa kuvien päälle monia eri filttereitä kilometrinopeuksista hidastuksiin ja geofilttereihin, ja niitä on myös mahdollista käyttää samanaikaisesti. Aluksi valitse kuvallesi haluamasi filtteri. Toista äskeinen, mutta paina toisella sormella näyttöä tämän ajan. Näin saat valittua useamman filtterin päällekkäin.

Pssst. Voit myös itse luoda oman geofiltterin Snpapchatin sivuilla.

5. Tee haluamasi filtteri käyttämällä emojeita

Valitse mieluisen värinen emoji, ja ala suurentaa sitä näytöllä niin pitkään, että emojin reuna muuttuu läpinäkyväksi. Asettele oikealle kohdalle ja saat värillisen filtterin kuvallesi. Katso alta, kuinka possu-emojista tuli hattarainen filtteri!

Jos nämä niksit olivat jo käytössäsi, olet melkoinen snäppivelho. Onnittelut!

Kuka sanoi, että perusruuan pitäisi olla mautonta? Pipsa ja Meri-Tuuli haluavat alentaa kansalaisten kokkailukynnystä.

IS TV-LEHTI: Samassa liemessä -uutuusohjelmassa kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi tekevät ruokaa rennolla otteella ja vastaavat katsojakysymyksiin.

– Ollaan huomattu, että meillä on paljon annettavaa ja helppoja reseptejä. Viime aikojen tv-ruokaohjelmissa on tehty paljon ravintolatyylistä ruokaa tai lautasannoksia. Haluttiin palata perinteeseen, jossa tehdään arkiruokaa. Haluamme alentaa kynnystä kokkailuun, tarjota vaikka maustamisidean. Tärkeää oli myös, että ohjelma on visuaalisesti kaunis, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee.

Pipsa Hurmerinta on luonnehtinut Samassa liemessä olevan erityinen myös kaksikon läpänheiton takia.

– Kommunikointimme on rentoa ja luontevaa. Pipsa ei hienostele enkä minäkään, Väntsi komppaa.

He tapasivat catering-firmojensa kautta, kun katuruokabuumi rantautui Suomeen.

– Ymmärsin vihdoin löytäneeni kollegan, joka ymmärtää, mitä mun duuni on; osa sitä on siivota ja tiskata.

Alkujakso on nimeltäåän Ruuanlaiton ABC, ja toinen Juhlat. Siinä annetaan näyttelijä Sinikka Sokalle vinkkejä helposti tehtäviin tarjoiluihin ja synttäreillä Anna Puu laulaa.

– Vieraiksi otimme mukaan julkkiksia, joihin meillä on suhde – Sinikka on seinänaapurini, Anna Pipsan hyvä ystävä – sekä tavallisia ihmisiä.

Vastaatte katsojakysymyksiin. Mihin et itse osaisi vastata?

– Ananaksen leikkaamiseen ja kuorimiseen ei ole oikotietä. Pipsalla oli vastaus, johon totesin, että ”Ai, tuota en ole tajunnut”, paljastaa Väntsi.

 Samassa liemessä, AVA ke klo 20.00      

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Kumoat esteet tieltäsi sisukkuudella. Ota kaikki irti ladatuista akuistasi. Pääset monta harppausta lähemmäksi tavoitteitasi tänään.

 

KALAT

Ota kaikki irti viehätysvoimastasi. Sinulle ei tuota vaikeuksia suostutella ihmisiä puolellesi. Menneiden muistelemisesta on hyötyä.

 

OINAS

Itsekurista on hyötyä. Muistuta itseäsi tavoitteistasi ja pyri niitä kohti koko voimallasi. On aika vähentää puhetta ja lisätä toimintaa.

 

HÄRKÄ

Älä anna takaiskujen lannistaa. Puske itsesi läpi esteistä tarmolla ja intohimolla. Olet pysäyttämätön, jos määränpääsi on sinulle selvä.

 

KAKSONEN

Älä lipsu liiallisuuksiin. Hillitse impulssejasi niin ihmissuhteissa kuin työasioissakin. Valitse tarkkaan, mihin käytät tänään rahasi.

 

RAPU

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Pidä sinua tukevat ja luotettavat ihmiset lähelläsi. Tarvitset onnistuaksesi tukiverkkoa ja itseluottamusta.

 

LEIJONA

Yritä olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Joku saattaa sanella sinulle tänään kovia ehtoja. Etsi ratkaisua, joka palvelee kaikkia osapuolia.

 

NEITSYT

Tee jotain repäisevää. Lähde liikkeelle ja ota selvää sinua kiinnostavasta asiasta. Älä tee isoja ratkaisuja tunnekuohun vallassa.

 

VAAKA

Panosta kauniiseen ja toimivaan kotiin. Muutokset heijastuvat nopeasti myös ihmissuhteisiisi. Mieti, mitä itse haluat tulevalta.

 

SKORPIONI

Haluat elämääsi muutoksia. Anna mielikuvituksesi johdattaa sinua eteenpäin. Pidä rahanmenosi minimissä, niin vältyt stressiltä.

 

JOUSIMIES

Sinun ei tarvitse seurata massaa, jos vaistosi vetää sinua toisaalle. Älä anna kenenkään syyllistää sinua turhaan. Pidä puoliasi joka tilanteessa.

 

KAURIS

Erimielisyyksiä syntyy tänään helposti. Älä anna tunteidesi ottaa sinusta valtaa. On aika lisätä jäitä hattuun ja jättää suuret päätökset myöhemmäksi.