Jotain muuta tänä juhannuksena? Kuva: Shutterstock
Jotain muuta tänä juhannuksena? Kuva: Shutterstock

Tämän vuoden juhannus näyttää melko kurjalta. Mitäpä jos viettäisit sen jossain muualla kuin mökillä?

Lämmin juhannus on vain myytti, mutta silti sitä odotetaan hartaasti joka vuosi. Fakta nyt kuitenkin on, että vuonna 2014 juhannus näyttää aika kurjalta: sataa (ehkä jopa lunta) ja vihmoo. Mitä jos mökkijuhannuksen siirtäisikin suosiolla vuoteen 2015 ja käyttäisi tämän vuoden vapaat ihan muihin juttuihin? Vaikka näihin!

Huvipuistossa hurvitellen. Helsingin Linnanmäki on auki juhannusaattona 11–21 ja juhannuspäivänä 12–22. Tampereen Särkänniemi juhannusaattona ja juhannuspäivänä 10–20.

Sisätansseissa. Jos kuitenkin kaipaat pientä annosta perinteistä juhannustunnelmaa, suuntaa juhannustansseihin paikkaan, jossa pään päällä on katto. We Love Helsinki järjestää perinteiset juhannustanssit Helsingin Kalliossa Kuudennella linjalla ja Kaikussa. Sisällä voi pyörähdellä myös muissa kaupungeissa. Perinteisiä lavatansseja pääsee tanssimaan esimerkiksi Jyväskylän lähellä Savion ja Hangan lavoilla ja Turussa Uittamon tanssilavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vedessä muttei järvessä! Espoon Vesipuisto Serena on auki juhannuksena 11–20 ja Vantaan Flamingo 10–18.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Linnanneitona. Hämeenlinnan Hämeen linna on auki juhannuspäivänä 10–17, Helsingin edustalta löytyvän Suomenlinnan palvelut 10–18 ja Savonlinnan Olavinlinna juhannusaattona 11–15 ja juhannuspäivänä 12–18. Kaikkien Suomen linnojen aukiolot löydät Museoviraston sivuilta.

Vieraille lauteille. Helsingin julkiset saunat ovat auki juhannuksenakin. Jos mökkisaunottelu jää tänä vuonna väliin, voi lämpöä käydä hakemassa vieraiden keskeltä Arlan saunasta tai Kotiharjun saunasta. Kummatkin löytyvät Kalliosta.

Huom! Suuri osa ravintoloista sulkee ovensa juhannukseksi. Jos haluat lempipaikkaasi, tarkista aukioloaika etukäteen. Juhannus on yksi ainoista juhlapyhistä, jonka ajan myös Finnkinon elokuvateatterit pitävät ovensa kiinni.

Lue myös:

Onko lämmin juhannus vain sitkeä myytti? Tilastot paljastavat

Juhannukseksi lämpimään? Äkkilähdöt alkavat olla vähissä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla