Me Naiset
|
Jenni Junkala
Miltä tuntuu, kun perään huudellaan? Kuva: Shutterstock
Miltä tuntuu, kun perään huudellaan? Kuva: Shutterstock

Maailman rasittavimmat 10 tuntia New Yorkissa. Tältä ne näyttävät tiivistettyinä.

Hymyä!

Mitä kaunokainen? Hyvää päivää!

Hitto vieköön, mikä nainen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei beibi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

No niin. Tällaista se sitten on. Suurkaupungissa kävely t-paidassa, farkuissa ja tennareissa, maailman tavallisimmissa vaatteissa. Jos siis satut olemaan videon nainen.

Katuahdistelua vastaan taisteleva Hollaback!-liike julkaisi eilen Youtubessa videon, jossa mahdollisimman tavallisesti pukeutunut ilmeetön nainen kävelee ympäri Manhattania piilokameran ikuistaessa kaikki ehdottelut, joita hänen peräänsä viljellään. Kymmenen tunnin kävelyreissun aikana niitä kertyy yli sata. Nainen ei vastaa huutelijoilleen, joten välillä hän saa osakseen sadattelua kylmäkiskoisuudestaan. Ahdistavimmat tyypit norkoilevat hänen vanavedessään useita minuutteja.

Huutelusta tai ehdottelusta, jota kutsutaan englanniksi catcallingiksi, on nostettu viime aikoina kova mekkala. Esimerkiksi juuri Hollaback!-liike on tehnyt työtä sen eteen, että kourimisen ja muun fyysisen ahdistelun lisäksi myös se ymmärrettäisiin, että kaikki eivät ota peräänhuutelua kohteliaisuutena. Hollaback! muistuttaa sivuillaan, että peräänhuutelu on yksi seksualisoinnin tapa.

Videon lopussa sen tekijät kertovat, että sadan videolle tallentuneen huutelun lisäksi nainen kohtasi myös lukemattoman määrän vislauksia ja silmäniskuja. Katso video alla.

Lue myös:

Pelialan naisia uhkaillaan törkeästi – tästä kaikki sai alkunsa

Hei, perussuomalaisten puoluesihteeri: tätä feminismi tarkoittaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla