Et todennäköisesti ole multitaskaaja, vaikka niin kuvittelisitkin. Kuva: Shutterstock
Et todennäköisesti ole multitaskaaja, vaikka niin kuvittelisitkin. Kuva: Shutterstock

Vain muutama prosentti meistä on Aikuisten Oikeita multitaskaajia, loput vain puhuvat lämpimikseen.

Utahin yliopiston psykologian professori David Strayer nimesi multitaskaamisen, monen samanaikaisen työn tekemisen, uudestaan. Strayerin mukaan oikeastaan kyse onkin supertaskaamisesta. Supertaskaajat vain petraavat kykyjään, kun he hoitavat hommia samanaikaisesti.

Moni meistä haluaisi olla sellainen, mutta valitettavasti vain kaksi prosenttia on. Supertaskaamista ei opita, vaan se on geneettisesti saatava taito. Strayerin mukaan he, jotka luulevat olevansa hyviä multitaskaajia, ovat usein huonoimpia.

Strayer loi tiiminsä kanssa nettitestin, jolla kuka tahansa voi selvittää, kuuluuko hän onnekkaaseen kahden prosentin supertaskaajajoukkoon. Testissä leikitään yökerhon pokea, joka päästää coolit asiakkaat sisään ja jättää muut ulkopuolelle. Testissä pitää muistaa asiakkaiden käyttämät ovet ja salasanat.

Testi on englanninkielinen, vie aikaa eikä ole todellakaan helppo tehdä. Se on tarkoitettu tutkimuksentekoon, ei nettipeliksi. Jos kuitenkin haluat kokeilla, oletko supertaskaaja, voit tehdä GateKeeper-testin täällä.

Jos et saa hyviä tuloksia, lopeta murehtiminen alkuunsa. Koko multitaskaaminen on ihan tyhmää. Se nimittäin kirjaimellisesti laskee älykkyysosamäärää. Tämän lisäksi multitaskaaminen hidastaa työskentelyä, vahingoittaa aivoja ja heikentää tunneälyä. Lue lisää sen huonoista puolista täällä: Tutkimus: Multitaskaaminen laskee älykkyysosamäärää

Lue myös:

Kaipaatko lisätunteja vuorokauteesi? Nämä tavat karsimalla se onnistuu