Tältä sen sitten kai pitäisi tuoksua. Kuva: Shutterstock
Tältä sen sitten kai pitäisi tuoksua. Kuva: Shutterstock

No jo on. Pikkufirma myy ravintolisää, koska ”kaikki kehon tuoksut eivät ole inhimillisiä”.

Kaikki start up -yritykset eivät ole sellaisia, joissa hupparipojat kehittelevät kännyköihin sovelluksia, joilla voi maksaa kahvin.

Kalifornian Piilaaksosta ponnistaa bioteknologian yritys, joka ”tarjoaa naisille mahdollisuuden biohakkeroida kehoaan”. Nimittäin muuttaa vaginansa tuoksumaan persikalta.

Ihmetuote on probioottinen ravintolisä, johon perustajat Austen Heinz ja Gilad Gome parhaillaan keräävät joukkorahoitusta.

Heinz sanoi tuotteen lanseeraustilaisuudessa tällä viikolla, että ”kaikki kehosi tuoksut eivät ole inhimillisiä. Niitä tuottavat sinussa asustelevat oliot”.

Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? No, tietysti sitä, että jos nämä veijarit haistelevat mieluummmin persikoita kuin pimpsoja, niin siitä vaan. Ja älkää hyvät Piilaakson naiset vain missään tapauksessa tarjotko heille epäinhmillisen tuoksuista ruumiinosaanne.

Lue lisää:

Ruusunpunaa ja nuoruuspiikkejä – uudet ihmeaineet alapäälle

Vääränlaiset alushousut ovat vaaraksi alapäälle

Puska on taas pop – nämä naiset todistavat sen

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.