”Ai että kakkua ja leivoksia? Sopiihan se, sisäinen ääneni.” Kuva: Shutterstock
”Ai että kakkua ja leivoksia? Sopiihan se, sisäinen ääneni.” Kuva: Shutterstock

Uudenvuodenlupaukset kertovat itsensä arvostamisesta, tietävät toisia työkseen elämänmuutoksissa auttavat.

Millaisia uudenvuodenlupauksia tekevät ihmiset, jotka auttavat työkseen muita elämänmuutoksissa? Kysyimme erilaisia valmennus- ja terapiapalveluita tarjoavilta ammattilaisilta, mitä he lupaavat tehdä tai olla tekemättä vuonna 2017.

Mentaalivalmentaja lupaa: en lähde huonoille treffeille

”Teen saman lupauksen kuin viime vuodenvaihteessa: sitoudun toimimaan sen mukaisesti, miten sydän sanoo. 

Olen sinkkunainen ja saan miehiltä tarjouksia. Jos yhtälö tuntuu yhtään siltä, että en halua mennä treffeille, niin minähän en mene. Olen vahvempi, kun teen just niin kuin tykkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

OIen viimeisten kolmen neljän vuoden aikana opetellut elämään niin, että kuuntelen itseäni ja toimin sen mukaisesti. Otan toisia ihmisiä huomioon, mutta en niin, että minun pitäisi taipua joka suuntaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minna Marsh, mentaalivalmentaja

Psykoterapeutti lupaa: Käyn salilla kolmesti viikossa

”Teen aina uudenvuodenlupauksen. Se on perinteisesti ollut liikuntaan liittyvä, koska siinä alan helposti kiireisessä arjessani säästää.

Lupaan tänä vuonna juosta Likkojen lenkin toukokuussa ja käydä kolme kertaa viikossa kuntosalilla. Minulla on työpaikan alakerrassa sali, jolle on helppo mennä esimerkiksi silloin, kun asiakas on sairastumisen vuoksi peruuttanut aikansa.

Kun lupaan näin, tiedän kaivavani jumppavaatteet kaapista paljon todennäköisemmin kuin ilman lupausta, jolloin saatan jäädä teekuppi kädessä istumaan työpöydän ääreen.”

Anu Tallgrén, psykoterapeutti

Elämäntaidon valmentaja lupaa: unohdan lupaukset, teen unelmakartan

”Joka vuosi lupaan jotakin, mutta sitten lupaus unohtuu. Teen kuitenkin unelmakartan, eli aarrekartan, jokaisena uutenavuotena. Unelmakarttaan laitan asioita, joita haluan tältä vuodelta. 

Sitten unelma on visualisoitu, mutta minun ei tarvitse tietää, mitä kautta pääsen siihen. Tuntuu hyvältä katsoa, että tuota kohti olen menossa.

Olisi ihana vapauttaa ihmiset lupauksista. Ei ole pakko luvata.”

Sari Hämäläinen, elämäntaidon valmentaja

Psykologi lupaa: Joustan kasvissyönnistä, jos se tuntuu hyvältä

”En aseta lupauksia, vaan enemmänkin tavoitteita. Pohdin, mitkä ovat sellaisia asioita, joita haluan edistää tulevana vuonna. Aikataulutan ja mietin, mistä aloitan sekä mitä voin tehdä jo tänään ja joka päivä.

Nyt tavoitteenani on pitää edelleen huolta omasta hyvinvoinnistani ja terveydestäni. Pyrin kuuntelemaan sisäistä ääntäni, vaikkei se aina olisi suositusten tai edes omien luulojeni mukainen. OIen ollut pitkään kasvissyöjä ja haen esimerkiksi siihen joustoa, jos huomaan, että tekee mieli syödä jotain muuta.”

Outi Rinne, psykologi ja tietokirjailija

Life coach lupaa: Pidän silmät ja korvat auki

”Lupaan seuraavat asiat: Pidän silmäni auki, jotta kanssaihmiseni ovat minulle näkyviä. Kuuntelen sitäkin, mitä ei sanota ääneen. Luotan omaan sydämeeni ja arvostan myös itseäni.

Nykyinen elämäni puoliksi Italiassa ja puoliksi Suomessa on avartanut mielenmaisemaani. Se on opettanut minua suuresti arvostamaan suomalaisuutta ja toisaalta ammentamaan oppia italialaisuudesta.”

Anu Beranger, life coach

Elämäntaidon valmentaja lupaa: Skarppaan syömisen suhteen

”Joulun herkuttelujen jälkeen on helppoa aina luvata itselle, että skarppaa ruokavalinnoissa ja lisää liikuntaa. Sen suurempia lupauksia en ainakaan toistaiseksi ole tehnyt.

Tuleva vuoteni on vielä jonkin verran avoin. Erilaisia lupauksia ja tavoitteita tulen varmasti vuoden mittaan asettamaan, mutta ne eivät ajoitu nyt vielä vuoden vaihteeseen.”

Noora Västinen, elämäntaidon valmentaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla