Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tylsä päivä? Ei se mitään. Pane nimesi uuteen uskoon viidellä eri nimikoneella ja aloita viikonloppu aivan jonain muuna.

1. Perisuomalainen taiteilijanimi

Suomalaisuus kunniaan! Finngenerator-nimikone ei ole tarkoitettu suomalaisille, mutta silti sitä on pakko kokeilla. Kukapa ei haluaisi perisuomalaista taiteilijanimeä. Koneella esimerkiksi Maija Meikäläisestä tulee Suvi Koski. 

Kokeile: Finngenerator

2. Jättekiva suomenruotsalainen

Helsingin Sanomat julkaisi ruotsalaisuuden päivänä nimikoneen, jolla saa tuunattua nimestään suomanruotsalaisen jättekivan version. Sillä Maija Meikäläisestä tulee Matilda "Maybe" Mellin. Nimikone kertoo vielä kotipaikankin!

Kokeile: HS:n nimikone

3. Milloin taas muodissa?

Helsingin Sanomilta löytyy myös toinen nimikone. Se kertoo, milloin nimesi tulee taas muotiin. Maija-nimen kone povaa nousevan suosioon vuosina 2040–2059. Se osaa myös kertoa, milloin nimesi oli suosituin ja kuinka monta saman nimistä Suomesta löytyy.

Kokeile: HS:n nimikone

4. Vauvalle nimi

Vauva-lehden nimikone auttaa nimivalinnassa. Pitkä vai lyhyt? Kansainvälinen vai suomalainen? Tytölle vai pojalle? Konetta saa rukattua kirjaimentarkasti, wow.

Kokeile: Vauvan nimikone

5. Ankkamainen arvonimi

Jotain leikkimielisillekin! Aku Ankan sudenpentugenraalin arvonimigeneraattori saa aikaan Maijasta Maanisen Anarkistisen ja Ikuisesti Juurettoman Avunetsijän.

Kokeile: Aku Ankan arvonimigeneraattori

Väestörekisterin Nimipalvelusta näet, kuinka monta saman nimistä maastamme löytyy. Nimipalvelun löydät täältä.

Lue myös:

Osaatko lausua luksusmuotimerkkien nimet oikein?