Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tylsä päivä? Ei se mitään. Pane nimesi uuteen uskoon viidellä eri nimikoneella ja aloita viikonloppu aivan jonain muuna.

1. Perisuomalainen taiteilijanimi

Suomalaisuus kunniaan! Finngenerator-nimikone ei ole tarkoitettu suomalaisille, mutta silti sitä on pakko kokeilla. Kukapa ei haluaisi perisuomalaista taiteilijanimeä. Koneella esimerkiksi Maija Meikäläisestä tulee Suvi Koski. 

Kokeile: Finngenerator

2. Jättekiva suomenruotsalainen

Helsingin Sanomat julkaisi ruotsalaisuuden päivänä nimikoneen, jolla saa tuunattua nimestään suomanruotsalaisen jättekivan version. Sillä Maija Meikäläisestä tulee Matilda "Maybe" Mellin. Nimikone kertoo vielä kotipaikankin!

Kokeile: HS:n nimikone

3. Milloin taas muodissa?

Helsingin Sanomilta löytyy myös toinen nimikone. Se kertoo, milloin nimesi tulee taas muotiin. Maija-nimen kone povaa nousevan suosioon vuosina 2040–2059. Se osaa myös kertoa, milloin nimesi oli suosituin ja kuinka monta saman nimistä Suomesta löytyy.

Kokeile: HS:n nimikone

4. Vauvalle nimi

Vauva-lehden nimikone auttaa nimivalinnassa. Pitkä vai lyhyt? Kansainvälinen vai suomalainen? Tytölle vai pojalle? Konetta saa rukattua kirjaimentarkasti, wow.

Kokeile: Vauvan nimikone

5. Ankkamainen arvonimi

Jotain leikkimielisillekin! Aku Ankan sudenpentugenraalin arvonimigeneraattori saa aikaan Maijasta Maanisen Anarkistisen ja Ikuisesti Juurettoman Avunetsijän.

Kokeile: Aku Ankan arvonimigeneraattori

Väestörekisterin Nimipalvelusta näet, kuinka monta saman nimistä maastamme löytyy. Nimipalvelun löydät täältä.

Lue myös:

Osaatko lausua luksusmuotimerkkien nimet oikein?

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Joonas ja Vesa-Matti Loiri kertovat Harkimot-ohjelmassa, että heidän suhteensa on täysin kaverillinen.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri sai varsinkin lapsena kuulla kuuluisasta sukunimestään. Joonas ja Vesku ovat sunnuntaina toisen kuuluisan isä-poikaparin vieraina Hjallis ja Joel Harkimon uudessa tv-ohjelmassa Harkimot.

Loirit kertovat ohjelmassa, että heidän suhteensa oli Joonaksen lapsuudessa vuosia katkolla Veskun erottua Joonaksen äidistä. Joonas oli kuusivuotias, kun näki Veskun lähtevän kotoa taksilla.

Sen jälkeen kuudesta seitsemään vuotta meni niin, että Vesku ei ollut lainkaan yhteydessä Joonakseen ja Jenni-tyttäreensä. Näin Vesa-Matti kuvaili ajanjaksoa Loirinuotiolla-ohjelmassa kaksi vuotta sitten:

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikel.loa, ja asia hoitui sillä tavalla.

Sovinto kymmenessä minuutissa

Isä ja poika tekivät aikanaan sovinnon laivalla konjakin ääressä – kymmenessä minuutissa. 

– Emme oikeastaan puhuneet siitä, mistä kaikki lähti, vaan siitä, miten nyt jatketaan, Joonas kertoo Harkimoissa. 

”Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten.”

Loirit kertovat, että nyt heidän välinsä ovat hyvät, mutta suhde on täysin kaverillinen. Vesku esittää kuitenkin ohjelmassa pojalleen anteeksipyynnön:

– Haluan pyytää anteeksi sitä, etten ollut aktiivisempi.

– Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten, Joonas vakuuttaa.

Harkimot sunnuntaisin 22.10. alkaen TV5:llä klo 21.