Himomeikkaaja Ninni luopui meikeistään viikoksi ja luonnollisuuteen luottava Teija pani pakkelia naamaan. Miten kävi?

Teija opettelee meikkaamaan

Teija Korhonen

- 40-vuotias eläinlääkäri.
- Kotoisin Kemistä, muuttaa pian Seinäjoelta Helsinkiin.
- Käyttää kosmetiikkaan keskimäärin 0 euroa kuussa.

Torstai

"Olen edellisen kerran meikannut vuosi sitten, ja silloinkin vain minimaalisesti. Miten ihmeessä kaiken maailman pohjustusvoiteita ja rajauskyniä käytetään? Kävin eilen Seinäjoen Stockmann Beautyssa hakemassa meikkausapua, etten näyttäisi sotamaalatulta.

Kulmakarvojen korostaminen on vaikeaa ja mielestäni näytän todella meikatulta, koska ennen niin vaaleat kulmakarvani paistavat nyt kasvoiltani. Rajauskynä on kamalan pitkä ja osuu peiliin.

Illalla meikin pois hinkkaamiseen kaikkine hileineen menee yllättävän paljon aikaa, sillä joudun poistamaan kaiken pelkällä vedellä."

Perjantai

"Herään noin vartin aiemmin kuin tavallisesti ennen aamuvuoroa eli 4.45. Minua alkaa naurattaa, kun laitan kämmenselälle Diorin pohjustusvoidetta – hilettä piisaa. Ihan konkreettisesti helmiäistä sioille, kun aamun ensimmäinen työtehtäväni on tarkastaa teurastamista odottavat siat."

Lauantai

"Olen lähdössä vieraaksi kihlajaisjuhliin. Käyn pikaisesti suihkussa ja aloitan hiusten värkkäämisestä. Tulee kiire ja epähuomiossa sekoitan meikinalusvoiteen ja meikkivoiteen, joudun pesemään naaman ja aloittamaan alusta. Kihlajaisissa on mukavaa ja seuralaisenikin kommentti on mahtava: olen kuulemma tyrmäävän näköinen!"

Sunnuntai

"Alan ymmärtää niitä, jotka ovat jääneet koukkuun meikkaamiseen. Kun peilistä katsoo värikkäämpi naamataulu, olo on itsevarmempi. Mutta toisaalta myös huomaan ryppyni selvemmin kuin koskaan, sillä normaalisti en ole kovin paljoa tuijotellut peiliin."

Maanantai

"Meikkaamiseen menee ehkä vartti, mutta hieman kiire tulee taas kuitenkin. Kulmakarvojen korostamisen suhteen olen edelleen melko epävarma. Jos jatkan meikkaamista, minun on varmaan huolehdittava, että asiantuntija muotoilee kulmakarvani säännöllisin väliajoin."

Tiistai

"Meikkaaminen tuntuu edelleenkin yllättävän ookoolta, mutta en tunnu oikein osaavan herätä riittävän ajoissa. Bussissa on vähän epävarma olo. Meniköhän kaikki ihan putkeen? Meikittömänä en ole ennen kokenut tällaista epävarmuutta ihmisten ilmoilla, mikä on ehkä vähän hassua."

Keskiviikko

"Projekti alkaa olla ohi, mutta uskon meikkaavani jatkossakin. Esimerkiksi silmät ovat ihan eri näköiset, kun ne näkyvät silmälasien takaa. Ehkä isoin yllätys on ollut se, että meikkaaminen on suht helppoa ja nopeaa. En usko, että alan tälläytyä orjallisesti joka päivä, mutta varsinkin juhlissa aion käyttää meikkiä."

<MN kuva wide/>

Ninni naamioituu sporttailijaksi

Ninni Taavitsainen

- 25-vuotias, asuu Kotkassa.
- Opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa ja valmistelee graduaan.
- Käyttää kosmetiikkaan noin 50 euroa kuussa.

Torstai

"Tuntuu hullulta, että meikkaaminen ei nyt kuulukaan aamurutiineihini. Koska olen tottunut meikkaamaan, arkena siihen menee aikaa vain puoli tuntia. Siispä en saa meikittömästä viikosta sitäkään hyötyä, että voisin nukkua huomattavasti pidempään.

Vaateostoksilla sovituskopin peilin edessä huomaan, että ilman meikkiä tuntuu siltä, että mitkään vaatteet eivät näytä hyvältä – kokonaisuus ei vain toimi, kun naama kiiltää ja punoittaa. Tuttuja ei onneksi tule juurikaan vastaan.

Illalla kierrän vielä kauppoja. Automarketteihin pystyn onneksi laittamaan rennot lenkkivaatteet. Näytän siltä kuin olisin poikennut lenkin jälkeen kauppaan."

Perjantai

"Illalla veljen perhe tulee kylään, mutta kukaan ei kommentoi meikitöntä naamaani. Alan miettiä, onko kaikki hysteerisyys vain oman pääni tulosta. Ehkä muut ihmiset eivät oikeasti huomaa, onko toisella meikkiä vai ei."

Lauantai

"Olin pienempänä vapaapalokuntalainen, joten menen pienen kummipoikani kanssa palokuntakisoihin, joissa törmään moniin puolituttuihin. Kukaan ei sano mitään. Mietin, onkohan heistä liian tungettelevaa kysyä toiselta, että miksi sulla ei ole meikkiä. Itselläni on kuitenkin tosi outo olo ja himoitsen salaa huulikiiltoani."

Sunnuntai

"Herään mielettömässä räkätaudissa ja kerrankin olen tyytyväinen sairastumisesta: nyt voin jäädä hyvällä omallatunnolla sänkyyn. Äitienpäivälounaskin kun on hoidettu jo edellisenä päivänä alta pois.

Parin tunnin kuluttua isä soittaa, että viedään äiti nyt kuitenkin varsinaisenakin äitienpäivänä syömään. Pää on täynnä räkää eikä minulla ole meikkiä, mutta päälläni on tyylikäs jakku. Suorastaan hirveä yhdistelmä."

Maanantai

"Ärsyttää, kun en voi peittää edes punaista nenääni puuterilla. Illalla on vielä valtuuston kokous, olen SDP:n edustaja Kotkan kaupunginvaltuustossa. Normaalisti en voisi ikimaailmassa mennä kokoukseen meikittömänä.

Kyselen miespuolisilta valtuustoedustajilta, huomaavatko he minussa mitään outoa. Kukaan ei osu oikeaan. Naisedustajat sen sijaan huomaavat heti, että en ole meikannut."

Tiistai

"Valmistaudun henkisesti illan kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukseen sekä Osuuskauppa Ympyrän edustajiston kokoukseen. En ole koskaan nähnyt muita edustajiston jäseniä. Olen stressannut koko viikon siitä, minkälaisen ensivaikutelman pystyn tekemään ilman meikkiä, mutta nyt alan suhtautua asiaan jo varsin neutraalisti. Kaikkeen näköjään tottuu!"

Keskiviikko

"Huomenna saan taas meikata, mutta se ei yllättäen aiheuta suurempia riemunkiljahduksia. Viikon edetessä aloin jo tottua meikittömään naamaan.

En kuitenkaan ikinä lopettaisi meikkaamista, vaikka tajusinkin, etteivät muut ihmiset kiinnitä huomiota siihen, onko ihminen pakkelissa vai ei. Ehostautuminen vaikuttaa kuitenkin paljon omaan fiilikseeni. Sitä paitsi meikkaaminen on mukavaa, en koe sitä miksikään pakoksi."

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.