Ann-Marie Palenius suosii tatuointeja, jotka esittävät jotain. Tribaalit tai graafiset kuviot eivät miellytä silmää. Kuvat Ville Juurikkala
Ann-Marie Palenius suosii tatuointeja, jotka esittävät jotain. Tribaalit tai graafiset kuviot eivät miellytä silmää. Kuvat Ville Juurikkala
Linda-koira tatuoitiin Ann-Marien jalkaan sarjakuvatyyliin.
Linda-koira tatuoitiin Ann-Marien jalkaan sarjakuvatyyliin.

Ann-Marie Palenius, 63, rohkaistui tatuoitavaksi vasta yli viisikymppisenä.

"Vuosi sitten olin mukana laihdutusryhmässä. Kävelimme ryhmään kuuluneen miehen kanssa terveyskeskuksen käytävää pitkin vaa’alle, kun mies kysyi: 'Oletko ollut merillä, kun sulla on noita tatuointeja?' 'Ei kun vankilassa', vitsailin. 

Otin ensimmäisen tatuointini, olkapäässäni olevan tiikerin pään, vasta 55-vuotiaana. Vanhimmalla tyttärelläni oli kampaamo Wilma Schlizewskin tatuointistudion naapurissa. Hän oli käynyt siellä ottamassa itselleen kuvia ja sai houkuteltua minutkin tatuoitavaksi.

Ensimmäisen tatuointini ottamisen aikaan olin töissä verotoimistossa, jossa kenelläkään muulla ei ollut ihossaan kuvia. En kehdannut kertoa tatuoinnistani kavereille. Enkä minä vieläkään kerro kaikille, mitä varten menen käymään Helsingissä. Jotkut ystäväni ovat hieman puistelleet päätään ja ihmetelleet, että miten minä tässä iässä olen innostunut. Itse ajattelen, että nyt voin tehdä mitä vain.

Tykkään pelottavista kuvista. Ehkä niiden tatuoiminen ihoon on jonkinlaista omien pelkojen voittamista. En tykkää perhosista enkä sudenkorennoista, joten otin niiden kuvat oikeaan olkavarteeni. Sääreeni tatuoitiin sisilisko. Vasemmassa olkapäässäni on tiikeri ja käsivarressa pantteri sekä hai ja ankkuri. Miehelläni on sama haitatuointi, otimme ne hänen 60-vuotispäivänsä kunniaksi. Selailimme tatuointikirjoja ja valitsimme molemmat toisistamme tietämättä juuri sen.

Huomaan kyllä katseet, joita tatuointini vetävät puoleensa. Koskaan perääni ei ole kuitenkaan niiden takia huudeltu. On ihan mukavaa, että minut huomataan. En ymmärrä, miksi jotkut ottavat tatuointeja selkäänsä, mielestäni kuvan pitää näkyä. Kuljen melkein aina hihattomassa paidassa.

Haaveilin kyllä tatuoinnista jo parikymppisenä. Kuva jäi kuitenkin ottamatta. Hyvä niin. Olisin kuitenkin tatuoinut jonkun pojan nimen itseeni.

Töissä ollessani en olisi kehdannut ottaa enempää tatuointeja. Kun sitten jäin eläkkeelle, olen ottanut suunnilleen yhden tatuoinnin vuodessa. Viimeisin on viikon vanha. Halusin tatuoida jalkaani koirani Lindan. Vaikka Lindan kuolemasta on kulunut 9 vuotta, pyykkejä ripustaessa tuntuu vieläkin siltä, että dalmatialainen pyörii jaloissani. Se nukkuikin vieressäni. Nyt koira on ikuisesti sääressäni."

Lisää aiheesta

Tatuoinnit kertovat eletystä elämästä

Susanna, 29: "Hinguin tatuointia seiskaluokalta saakka"

Peeta, 38: "Ei enää mustaa suhrua"

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?