Mitähän se rakas on tänä vuonna keksinyt? Kuva: Colourbox
Mitähän se rakas on tänä vuonna keksinyt? Kuva: Colourbox

Onnistuneella joululahjalla osoitat, että välität.

Jos et vielä ole ostanut vaimollesi tai naisystävällesi lahjaa, alkaa tulla kiire. Jouluun kun on enää kolme yötä.

Usein sanotaan, että tärkeintä on ajatus. Joka ikinen kerta jää kuitenkin sanomatta, että ajatuksen olisi parempi olla hyvä. Ei mitään paineita puolisolle, mutta esimerkiksi eräs nainen toivoo näin:

”Oikeastaan mitä vain. Hinnalla tai toteutuksella ei ole väliä, kunhan huomaan lahjan välittävän viestin: tunnen sinut, tiedän mistä pidät, olen laittanut merkille mitä tykkäät käyttää ja mitä arjessa tarvitset, välitän sinusta, rakastan sinua juuri sellaisena kuin olet. Minuun tehoavat sekä käytännölliset että hemmottelujutut, sekä etukäteen tietämäni tai toivomani että yllätykselliset, sekä aineettomat että aineelliset lahjaideat.”

Lyökö vieläkin tyhjää?

Ei hätää! Kysyimme naisilta, mitä he haluavat joululahjaksi. Pienestä 18 naisen otoksestamme kävi ilmi, että hieman yli puolet haluaisi lahjaksi mieluiten yllätyksen. Muille kelpasi myös toivelahja – yllätyslahjoissa on toki romantiikkaa, mutta pyytämällä saa varmasti juuri sellaisen lahjan, jonka haluaa ja tarvitsee.

Tällaiset paketista paljastuvat lahjat ovat toivottuja:

”Koru, kauneustuote, pesu- tai hygieniatuote, hyvinvointituote, vaate tai asuste, jokin tarpeellinen arkipäiväinen esine, suklaata, rakkaudentunnustus, lupaus yhteisestä hetkestä, hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen, pullo skumppaa.”

”Hyvä kirja ja hajuvettä.”

”Koru, kello tai kylpytakki.”

”Matka.”

”Kaunis pehmeä pyjama tai hajuvesi.”

”Michael Korsin laukku, lahjakortti kauneudenhoitopalveluun tai Timberlandin talvinilkkurit.”

”Lahjakortti jalka- ja/tai kasvohoitoon.”

”Jalometallisia koruja, pörrösukkia, vähän kalliimpia konvehteja, itsetehty rakkauskirje, Muumi-mukeja, aamutakki, jokin ihana hame, kauniit kengät, yöpaita, lahjakortti hierojalle tai kauneushoitoon.”

”Hemmottelulahjakortti.”

”Virkkauslankoja.”

”Lahjakortit jalka- tai käsihoitoon tai hierontaan. Samppanjaa ja suklaata. Uudet juoksutossut.”

”Matka, työhuoneen tapetointi, Guerlainin hajuvesi, Arabian Paratiisi-muki, kirja.”

”Hauska sarjakuvakirja.”

”Kauniin silkkisen yöpaidan. Korun tai lahjakortin koruostoksille yhdessä.”

”Halauksen ja läheisyyttä. Ehkä aamukahvin valmiina. Ei mitään materiaa. Vain pientä läheisyyttä, joka helposti kiireessä unohtuu.”

Vierailija

Tätä tarkoittaa ”yllätä minut” – viime hetken lahjavinkit vaimolle tai naisystävälle

Eli mies, me naisille lahjaksi: Mäntysuopaa, juuriharja,annat me naisten lukea aku ankan ensin, rivakka aamupano kahvin kera keittiönpöydällä, tankki täyteen että me naiset pääsevät vanhempiensa luokse jouluksi. Mies: Jää kotiin, sauna, kinkusta siivuja, hyvää leipää muita huttuja, hyviä filmejä pyörimään, kahvit, joulutortut konjakit tietenkin olohuoneessa jalat pöydällä ja ahhh! Ihana rauha.
Lue kommentti
en huoli

Tätä tarkoittaa ”yllätä minut” – viime hetken lahjavinkit vaimolle tai naisystävälle

mitään. Enkä saanut edes synttärilahjaa mieheltä. Saati,että vietettäis suhteen vuosipäivää jolloin toista voisi muistaa jotenki.Sanoin että turha ostaa yhtään mitään ja jos ostaa saa lahjansa takaisin. Joskus sain sormuksen lahjaksi,myöhemmin mies totesi ettei suhteessa tarvi pitää mitään typeriä rinkuloita sormessa,joten sai sen takaisin. Mitä sitä lahjaa toiselle antaa jollei edes ole halunnut sitä tosissaan edes ostaa?
Lue kommentti

Tia on omasta mielestään täydellinen äiti, vaimo ja ystävä, mutta oikeasti hän on takakireä kielikello, Jenni Kokander kirjoittaa.

Raija on työpaikkansa kyylä. Hän käy kantelemassa pomolle, kun Timo käy tupakalla kello 14.17, vaikka on nimenomaan sovittu, että erillisiä tupakkataukoja ei pidetä, vaan pössyttelyt hoidetaan lounaan tai kahvitauon yhteydessä.

Raija antaa palautetta esimiehelleen firman siivoojasta, huoltoyhtiöstä ja aulavahdista. Palaute on lähinnä ammattitaidottomuuden ihmettelyä.

Raija poistuu pikkujouluista ennen pukin saapumista, koska loukkaantuu pomolleen, joka pyytää Raijaa lopettamaan työkavereittensa moraalittoman juhlakäytöksen listaamisen ja ottamaan sen esille mieluummin maanantain aamupalaverissa. Viimeinen pisara Raijalle on, kun pomo ehdottaa tätä nauttimaan ja keskittymään joulun kunniaksi omaan hyvinvointiin.

Tia on omasta mielestään täydellinen äiti, vaimo ja ystävä, mutta oikeasti hän on takakireä kielikello.

Tia soittaa ystävälleen Riinalle aina tiistaisin. Hän kertoo, kuinka näki Cittarissa Tolosen Riston, joka oli humalaisen oloinen ja maksoi sossun lapulla. Tia raportoi Riston alennustilasta luonnollisesti myös Riston entiselle vaimolle.

Tia muistaa aina mainita myös siitä, kuinka hän kerran kassajonossa huomasi, miten hänen lapsensa päiväkotitäti otti pesuaineen kylkiäisiksi tarkoitetun Iittalan tuikkulyhdyn, vaikka se olisi kuulunut kahden tuotteen ostajalle ja hänellä oli vain yksi huuhteluaine.

Seuraavaksi muistellaan, kuinka samainen epäpätevä päiväkotitäti kehtasi väittää, että heidän Adele-Mimosansa olisi enemmän sylin kuin koko perheelle kaavaillun paleodieetin tarpeessa.

Puhelun päätteeksi Tia haukkuu aina miehensä.

Niklas ei koskaan tule saamaan hymypoikapatsasta, koska hän on vasikka. Hän käy juoruamassa keittäjälle, jos joku pistää ruokaa ”sika-astiaan”. Välitunnilla Niklas käy ratsaamassa koulun takana, etteivät yläasteen tytöt tee siellä salaa My Day -videoita Youtubeen. Niklas on kärppänä paikalla, kun koulun hallitus kokoontuu, onhan hän puheenjohtaja. Esityslistalla ovat viikosta toiseen erityisluokan poikien liian äänekäs läsnäolo ja tyttöjen vessan hiuslakkapilvi.

Opettajat kutsuvat Niklaksen opettajanhuoneeseen ja ehdottavat, että tarkkanäköinen poika kertoisi, jos havaitsee koulussa kiusaamista. Koulukiusaamiseen Niklaksella ei ole kuitenkaan selkärankaa puuttua, koska kantelupukkien tapaan hän keskittyy epäolennaisuuksiin. Kantelun pointtina on vain halu pönkittää omaa erinomaisuutta vasikoimalla muista.

Raija, Tia, Niklas ja muut kantelupukit keskittyvät kyttäämään muiden virheitä ja raportoimaan niistä kaikille muille, paitsi kohteille itselleen.

Kaikki Me Naisten kolumnit löydät täältä.

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15