Pian valikoimista löytyy myös se kaikista kuuluisin kansainvälinen käsimerkki. Eihän silti sorruta somehaistatteluun, eihän?
Pian valikoimista löytyy myös se kaikista kuuluisin kansainvälinen käsimerkki. Eihän silti sorruta somehaistatteluun, eihän?

Ehkä voimme vihdoin hyvästellä kakka-emojin!

Joitakin tunteita on vain mahdotonta ilmaista kirjallisesti. Yksi näistä on se, kun tulee pakottava tarve näyttää keskisormea. Vaikka emojeita eli kuvamerkkejä on jo satoja, keskisormi-emoji on uupunut. Nyt tämä suuri virhe kuitenkin korjaantuu.

Tech Insider -lehden mukaan iPhonen käyttäjät saavat keskariemojin "joskus syksyllä", kun Apple päivittää käyttöjärjestelmänsä iOs 9.1. -versioon.

Alun perin Applen käyttäjien piti saada keskariemoji jo vuosi sitten kesällä, mutta yhtiö päättikin sensuroida kansainvälisen käsimerkin Googlen tavoin. Windows-puhelinten käyttäjillähän tämä mahdollisuus on ollut jo kesästä lähtien.

Ehkä vihdoin voimme hyvästellä kakka-emojin! Hymyilevä pökäle kun on aivan liian sympaattinen aggressioiden ilmaisuun.

Mitä emojia vielä kaipaat? Vastaa kommenttikentässä!

 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.