Kaiken nähneet matkailijat vaativat nyt erikoispalvelua ja haluavat tutustua paikalliskulttuuriin. Kuva: Shutterstock
Kaiken nähneet matkailijat vaativat nyt erikoispalvelua ja haluavat tutustua paikalliskulttuuriin. Kuva: Shutterstock

Ravintolaruokailu ja viiden tähden hotellit on niin nähty. Nämä 10 ilmiötä houkuttavat matkaajia tulevana vuonna.

1. Poshtels

Luksushotellien lumo hiipuu. Todelliset matkailun edelläkävijät buukkaavat majoituksen nyt poshtellista, joka on hotellin ja hostellin välimuoto. Erinomainen vaihtoehto, jos etsit edullista mutta puitteiltaan siistiä ja tyylikästä huoneistoa.

2. Turisti ruokapöydässäni

Airbnb aloitti jo monta vuotta sitten buumin, jossa yksityiset vuokraavat kotejaan matkailijoille. Nyt sama trendi on leviämässä ruokaturismiin. EatWith- ja BookaLokal -sivustojen kautta kuka tahansa voi kutsua turisteja kotiinsa syömään.

3. Pyöräily päihittää golfin

Golf-turistien määrä on tippunut 2000-luvun aikana 25 miljoonasta 19 miljoonaan pelaajaan. Tilalle on tullut uusi himoliikkujaryhmä: kilpapyöräilijät.

4. Lennä halvalla tai ökyillen

Halpalentoyhtiöiden kiivas kilpailu jatkuu yhä. Lentotarjouksia metsästävät joutuvat tyytymään myös entistä huonompiin palveluihin koneissa. Vastaiskuksi markkinoille nousee luksustaso: privaattijeteillä lentävät luksusmatkaajat, jotka ovat valmiit maksamaan lentomukavuudesta.

5. Maksullinen tai hidas wifi

Moni matkailija on jo vuosia tuskaillut hotellien hitaiden nettiyhteyksien kanssa. Nyt luvassa on ratkaisu: jatkossa moni hotelli tarjoaa hitaan (3MB) wifin ilmaiseksi, mutta veloittaa nopeasta nettiyhteydestä (6 MB).

6. Hiljaiset hotellit

Kiivaassa oravanpyörässä tempoilevat ihmiset toivovat lomaltaan rauhaa. Lapsivapaat hotellit tulivat markkinoille jo muutama vuosi sitten. Nyt hotelleista halutaan hiljaisia myös huoneiden äänieristystä ja sijoittelua parantamalla.

7. Avaruusturismia Kanadassa

Kanada on keksinyt uuden käyttökohteen tyhjille metsämaille. Nova Scotiasta löytyy hotelli, jossa on saatavana teleskooppeja ja kiikareita tähtien tarkkailuun. Tähän liittyy myös toinen trendi, sillä matkailijat arvostavat luontoelämyksiä. Syrjäkylien hotellit ovat selvässä nosteessa!

8. Huonepalvelu mobiilina

Hotellit haluavat palvella asiakkaitaan yhä nopeammin, joten sisään- ja uloskirjautuminen on jo nyt mahdollista tehdä kännykällä. Kiireiset turistit voivat jatkossa tilata huoneeseen mobiilisovelluksen kautta 30 minuutin hierontoja ja aamiaispaketteja.

9. Robottipalvelija

Uupuiko huoneestasi taas pyyhkeet tai hammastahna? Ei hätää, edistyksellisissä hotelleissa voit kilauttaa respaan ja saada tavaratoimituksen robotilta.

10. Surffarit suuntaavat Afrikkaan

Suosituimmat surffauskohteet ovat tähän saakka sijainneet Australiassa tai Yhdysvalloissa. Seuraavaksi kaiken nähneet matkailijat ratsastavat aalloilla Afrikassa.

Lue lisää:

Väittävät, että lomalla halutaan nykyään myös jumpata

Seuraava trendi: hiljaisuuslomalle korpeen