Kaiken nähneet matkailijat vaativat nyt erikoispalvelua ja haluavat tutustua paikalliskulttuuriin. Kuva: Shutterstock
Kaiken nähneet matkailijat vaativat nyt erikoispalvelua ja haluavat tutustua paikalliskulttuuriin. Kuva: Shutterstock

Ravintolaruokailu ja viiden tähden hotellit on niin nähty. Nämä 10 ilmiötä houkuttavat matkaajia tulevana vuonna.

1. Poshtels

Luksushotellien lumo hiipuu. Todelliset matkailun edelläkävijät buukkaavat majoituksen nyt poshtellista, joka on hotellin ja hostellin välimuoto. Erinomainen vaihtoehto, jos etsit edullista mutta puitteiltaan siistiä ja tyylikästä huoneistoa.

2. Turisti ruokapöydässäni

Airbnb aloitti jo monta vuotta sitten buumin, jossa yksityiset vuokraavat kotejaan matkailijoille. Nyt sama trendi on leviämässä ruokaturismiin. EatWith- ja BookaLokal -sivustojen kautta kuka tahansa voi kutsua turisteja kotiinsa syömään.

3. Pyöräily päihittää golfin

Golf-turistien määrä on tippunut 2000-luvun aikana 25 miljoonasta 19 miljoonaan pelaajaan. Tilalle on tullut uusi himoliikkujaryhmä: kilpapyöräilijät.

4. Lennä halvalla tai ökyillen

Halpalentoyhtiöiden kiivas kilpailu jatkuu yhä. Lentotarjouksia metsästävät joutuvat tyytymään myös entistä huonompiin palveluihin koneissa. Vastaiskuksi markkinoille nousee luksustaso: privaattijeteillä lentävät luksusmatkaajat, jotka ovat valmiit maksamaan lentomukavuudesta.

5. Maksullinen tai hidas wifi

Moni matkailija on jo vuosia tuskaillut hotellien hitaiden nettiyhteyksien kanssa. Nyt luvassa on ratkaisu: jatkossa moni hotelli tarjoaa hitaan (3MB) wifin ilmaiseksi, mutta veloittaa nopeasta nettiyhteydestä (6 MB).

6. Hiljaiset hotellit

Kiivaassa oravanpyörässä tempoilevat ihmiset toivovat lomaltaan rauhaa. Lapsivapaat hotellit tulivat markkinoille jo muutama vuosi sitten. Nyt hotelleista halutaan hiljaisia myös huoneiden äänieristystä ja sijoittelua parantamalla.

7. Avaruusturismia Kanadassa

Kanada on keksinyt uuden käyttökohteen tyhjille metsämaille. Nova Scotiasta löytyy hotelli, jossa on saatavana teleskooppeja ja kiikareita tähtien tarkkailuun. Tähän liittyy myös toinen trendi, sillä matkailijat arvostavat luontoelämyksiä. Syrjäkylien hotellit ovat selvässä nosteessa!

8. Huonepalvelu mobiilina

Hotellit haluavat palvella asiakkaitaan yhä nopeammin, joten sisään- ja uloskirjautuminen on jo nyt mahdollista tehdä kännykällä. Kiireiset turistit voivat jatkossa tilata huoneeseen mobiilisovelluksen kautta 30 minuutin hierontoja ja aamiaispaketteja.

9. Robottipalvelija

Uupuiko huoneestasi taas pyyhkeet tai hammastahna? Ei hätää, edistyksellisissä hotelleissa voit kilauttaa respaan ja saada tavaratoimituksen robotilta.

10. Surffarit suuntaavat Afrikkaan

Suosituimmat surffauskohteet ovat tähän saakka sijainneet Australiassa tai Yhdysvalloissa. Seuraavaksi kaiken nähneet matkailijat ratsastavat aalloilla Afrikassa.

Lue lisää:

Väittävät, että lomalla halutaan nykyään myös jumpata

Seuraava trendi: hiljaisuuslomalle korpeen

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

 1. miten tehdä limaa
 2. miten saada poikaystävä
 3. miten saada unta
 4. miten laihtua nopeasti
 5. kuinka laihtua
 6. miten saada rahaa
 7. kuinka monta prosenttia
 8. miten selvitä erosta
 9. miten säästää rahaa
 10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!