Armi Toivanen ei lähtisi mukaan Timo Soinin vaalikampanjaan. Kuva: Jouni Harala
Armi Toivanen ei lähtisi mukaan Timo Soinin vaalikampanjaan. Kuva: Jouni Harala

Näyttelijä Armi Toivanen puhuu humalassa tamperetta ja halveksii ihmisiä, jotka vastustavat tasa-arvoista avioliittolakia.

En voi elää ilman… hyvää ruokaa. Minulla on aina kaapissani hyvää oliiviöljyä, tomaattimurskaa ja valkosipuleja. Syöminen on helpoin tapa saada hommat kohdalleen. Illallisen aika on mieluiten vasta yhdeksän jälkeen, aikaisintaan klo 19.

Ihanin ominaisuuteni on… rohkeus ja vilpittömyys. Rohkeus on tärkeä ominaisuus näyttelijällä: en pelkää tuntemattomia puolia itsessäni enkä jää tuleen makaamaan. Minulla ei myöskään ole tarvetta miellyttää ketään, mitä usein pidetään epänaisellisena piirteenä.

Liikutun… eläinvideoista. Sellaisista, joissa joku omaa henkeään uhaten pelastaa vuohen jäälautalta. Halveksin ihmisiä, jotka menevät metsästyssafareille ja poseeraavat sitten valokuvissa villieläimen sarvien kanssa.

Minua ahdistaa… tyhmät ihmiset, jotka kehtaavat julkisesti omalla nimellään esittää rasistisia ja epätasa-arvoisia mielipiteitään esimerkiksi siitä kenellä on oikeus solmia avioliitto ja sillä lailla lietsoa vihaa. Siihenkö meidän päättäjillä on varaa keskittyä?

Ajattelen, että olemme täällä auttaaksemme kanssatovereitamme. Minun kuuluu nostaa katuojasta ihminen, joka on ehkä tehnyt vääriä valintoja. Ja myös Suomessa meidän pitää ottaa enemmän pakolaisia. Vieraan pelon taakse ei voi piiloutua.

Jos voitan lotossa… hoitaisin kämppäasiat kuntoon ja antaisin loput hyväntekeväisyyteen, sillä minä pääsen jo nyt tekemään onnekkaita asioita. Enkä usko, että ihmiselle tekee hyvää omistaa överisti.

Rakkain lapsuusmuistoni… ovat Kuopion mummolassa vietetyt kesät: mannapuuro, itse tehty mehukeitto ja Marsalkan maksamakkara aidolla ruisleivällä.

En mistään hinnasta… olisi mukana Timo Soinin tai Päivi Räsäsen vaalikampanjassa.

Krapulassa… olen äärimmäisen herkkä. Saan perushepuleita mihin suuntaan tahansa. Kerran itkin King Kong –elokuvaa varmaan kolme päivää.

Aamulla herätessäni… laitan radion päälle, keitän kahvia ja avaan Hesarin. Aikaisina työaamuina en ehdi kuin pestä hampaat, pukea vaatteet päälle ja ottaa kassin kainaloon.

Minua on kiusoiteltu… siitä, että humalassa alan puhua Tampereen murteella.

Kadun, että en… yleensä en kadu mitään. Elämänfilosofiani on, että don´t look back, korjaa mikä korjattavissa on, katso peiliin ja mene eteenpäin.

Lue lisää:

Näyttelijä Armi Toivanen: "Isän kuolema kovetti minut pitkäksi aikaa"

Armi Toivanen ja kaksossisko: "Koemme kaikki fiilikset tuplana"

Putous-voittaja Armi Toivanen: "Minusta löytyy myös sisukas savolaisakka"

Vanhaa jumppamattoa ei kannata heittää roskiin!

Instagram-sivusto 5-minute crafts julkaisi videon, jossa esitellään jumppamaton uusia käyttötapoja. Tässä hyvät vinkit kootusti.

  1. Astiankuivauskaapin alunen. Ulkomailla asuvalla astiankuivausteline löytyy mahdollisesti keittiönpöydältä, mutta monessa suomalaisessa kodissa mainio kapistus on rakennettu kaapistoon. Vanhasta jumppamatosta saat oivan alustan astioista tippuvalle vedelle.
  2. Leikkuulaudan pidike. Samaan tapaan kumista mattoa voi käyttää myös alustana leikkuulaudalle, joka ei tällöin luista vihanneksia pilkottaessa.
  3. Hiirimatto. Mittaa vanhasta jumppamatostasi parikymmentä senttiä pitkä ja yhtä leveä alue, ja leikkaa se irti. Luistamaton kuminen alusta on oiva kotitoimiston tietokoneen hiirimatoksi.
  4. Läppärin suojapussi. Miksipä et samoilla vauhdeilla kyhäisi matosta myös läppärin suojapussia? Leikkaa matosta tuplasti kannettavasi kokoinen pala ja taita se kahtia. Liitä reunat yhteen siten, että yksi sivu jää taskumaisesti auki. Sujauta läppäri kyytiin.
  5. Cooleri tölkille. Rullaa pieni pala mattoa tölkin ympärille. Oiva tapa pitää tölkki kylmänä.
  6. Lasinalunen. Bileet tulossa? Pyöreistä jumppamaton paloista saat kätevät lasinaluset.

Oli käytetyn jumppamaton uusi käyttötarkoitus mikä tahansa näistä, on se silti syytä puhdistaa hyvin. Onneksi se onnistuu kätevästi ihan pesukoneessa.

Näyttelijä Colman Domingo esittää Fear the Walking Dead -sarjassa Victor Strandia, joka liittyi zombijahtiin sarjan toisella kaudella.

IS TV-LEHTI: Apokalyptinen Fear the Walking Dead -kauhusarja oli jotakin aivan uutta 48-vuotiaalle Colman Domingolle, joka on henkeen ja vereen teatterinäyttelijä.

–Sanon aina kyllä uusille asioille. Käsivarteeni on tatuoitu sana yes, mies kertoo Monte Carlon tv-festivaaleilla.

Domingo esittelee käsivarttaan, jossa näkyy kyseinen tatuointi.

Domingon laajassa ansioluettelossa lukee lisäksi nimikkeet Broadway-tähti, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän ohjasi myös yhden Fear the Walking Dead -sarjan jakson sen neljännellä kaudella. Meneillään on sarjan neljäs kausi, joten Domingolla on jo kokemusta zombien lahtaamisesta. Mikä on paras tapa tappaa zombi?

– Tärkeintä on tähdätä päähän. Voi käyttää mitä tahansa kättä pidempää, jota on saatavilla, Domingo naurahtaa.

– Hahmoni tärkeimmät aseet ovat kieli ja äly. ”Zombisarja” voi olla myös huono leima sarjallemme, sillä jos raaputtaa pintaa syvemmälle, kyseessä on sarja perheestä ja inhimillisyydestä, Domingo pohtii.

Neljännellä kaudella zombeja vastaan taisteleva porukka saa käyttöönsä myös aseita. Domingo joutui ensimmäistä kertaa harjoittelemaan aseiden käyttöä.

”Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.”

Se oli hänelle vaikeaa.

– Meillä on Amerikassa omat, jakautuneet mielipiteemme aseista, hän sanoo.

Domingo kertoo ajattelevansa, että esimerkiksi maaseudulla ihmisten täytyy saada omistaa aseita puolustaakseen maitaan. Mutta mitkään automaattiaseet yksityishenkilöillä eivät käy järkeen.

– Jokainen järkevä ihminen – jokainen järkevä aseenomistaja myös – sanoisi, että kenelläkään ei voi olla oikeaa tarvetta sellaiselle aseelle. Haluaisin myös ihmisten tietävän, että kaikki amerikkalaiset eivät ole asehulluja.

Hän uskoo, että ihmisellä on oikeus puolustaa itseään.

”Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!”

– Mutta haluaisin ihmisten käyttävän tervettä järkeä! Domingo selittää kiihkeästi.

– Amerikka on perustunut toisen pelolle. Maamme on joutunut taistelemaan eroon orjuudesta, taistelemaan maahanmuuttajien, naisten ja homojen oikeuksien puolesta. Taistelu kaikesta mahdollisesta on hyvin syvällä kansakunnassamme. Lopulta taistelemme siitä, että osaisimme kunnioittaa ja rakastaa toisiamme, Domingo kertoo ja on lähellä purskahtaa itkuun.

Hän kuivaa silmänurkkiaan.

– Olen pahoillani, tämä on vain niin henkilökohtaista. Rakkauden tiellä on aina pelkoa. Pelkoa toisen elämänvalinnoista – miksi ne vaivaamat muita ihmisiä niin paljon?

Sitten tunteikas näyttelijä purskahtaa nauramaan.

– Luulin tulevani puhumaan tänne zombeista, mutta tämähän kääntyikin vakavaksi!

Fear the Walking Dead, kauden 4 jälkimmäinen puolisko on nyt nähtävillä HBO Nordic -maksukanavalla.