Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Yhden pääsiäismunan kaloreiden kuluttamiseksi saattaa joutua kävelemään useamman tunnin.

Pääsiäinen on varsin herkullinen juhla: lammasta, pashaa, rahkaherkkuja - ja tietenkin suklaamunia.

Suklaamunat, nuo pääsiäisen viattoman näköiset, pienet houkutukset, jotka eivät itse asiassa ole viattomia lainkaan. Eivät ainakaan, jos Daily Mail -lehden haastattelemaa fitness-asiantuntijaa on uskominen.

Se tuskin yllättää ketään, että suklaa sisältää melkoisesti kaloreita. Mutta se saattaa yllättää, kuinka paljon aikaa ja vaivaa kuluu yhden suklaamunan kaloreiden kuluttamiseen liikkumalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi yhden isohkon pääsiäismunan kuluttamiseksi tulisi kävellä reippaasti noin tunti ja 15 minuuttia. Vastaavasti energiamäärän saa kulutettua juoksemalla 35 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa myös katsoa millaisen munan suuhunsa pistää. Nimittäin jotkut pääsiäismunista saattavat sisältää jopa 800 kilokaloria, jolloin kaloreiden polttaminen vaatiikin jopa neljän tunnin kävelylenkkiä tai lähes puolentoistatunnin mittaista juoksua.

Mutta toisaalta, on myös hetkiä, jolloin kaloreita ei yksinkertaisesti kannata laskea. Pääsiäisenä nautiskeltu suklaamuna tai toinenkin ei pitkällä tähtäimellä vaikuta painoon. Niinpä testasimmekin pääsiäisen suklaamunat. Testivoittajilla on hyvä herkutella - kaloreista viis.

Hyvää ja herkullista pääsiäistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla