Me Naiset
|
Me Naiset
Kylläpä nukuttaakin hyvin! Kuva: Shutterstock
Kylläpä nukuttaakin hyvin! Kuva: Shutterstock

Hotellin sängyssä uni tuntuu usein makeammalta kuin omassa pedissä. Ilmiölle on yllättävä mutta yksinkertainen selitys.

Ajattele täydellinen hotellisänky? Kas noin. Millaiset vuodevaatteet siinä on? Minkäväriset?

Aivan, valkoiset.

Huffington Post ratkaisi kiehtovan mysteerin, miksi hotellissa uni tuntuu usein paremmalta kuin omassa sängyssä. Nettilehden selvityksen perusteella syy on yksinkertaisesti se, että hyvissä hotelleissa petivaatteet ovat valkoiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmiölle on lehden mukaan psykologinen selitys: valkoinen symboloi luksusta, joten valkoisissa nukkuminen tuntuu ylellisemmältä kuin vaikkapa kirjavissa kukkakuosisissa lakanoissa. Juuri tästä syystä luksushotelleissa vuodevaatteet ovat tahrattoman hohtavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huffington Postin mukaan valkoiset hotellisängyt yleistyivät 1990-luvulla. Sitä ennen useimmat hotellit käyttivät värikkäitä perivaatteita, koska ne on helpompi saada näyttämään pidempään uusilta.

Lehden mukaan hotelleissa kuitenkin huomattiin pian valkoisen kokeilun jälkeen, kuinka iso vaikutus lakanoiden värillä asiakkaisiin on. Puhtaanvalkoiset vuodevaatteet saavat paitsi sängyn näyttämään houkuttelevammalta ja unen maistumaan paremmalta myös koko huoneen vaikuttamaan vastaremontoidulta.  Ja äkkiä koko elämä ikään kuin tuntuu kevyemmältä.

Hmm… pitäisikö vaihtaa omankin sängyn lakanat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla