Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock
Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock

The NoPhone on täyden palvelun patukka, joka palauttaa luuririippuvaisen takaisin läheistensä live-seuraan. Siitä puuttuu nimittäin eräs ominaisuus.

Aina sama juttu: missä ikinä ollaankaan, joku kaivaa älypuhelimensa esiin. Hiplailee sen kosketusnäyttöä ja katoaa omaan maailmaansa, vaikka tarjolla olisi ihan live-seuraa.

Onneksi yhteisörahoituspalvelu Kickstarterissa on tarjolla lääke vakavaan älypuhelinaddiktioon. Ratkaisu on The NoPhone -niminen patukka. Se on samaa kokoluokkaa kun uusin iPhone-malli, mutta siihen yhtäläisyydet sitten loppuvat.

The NoPhone ei ole puhelin, kuten sen nimikin kertoo. Oikeastaan siinä ei ole mitään teknologiaa. The NoPhone on muovinen noin 14 senttiä pitkä, 6,7 senttiä leveä ja 100 grammaa painava muovinen suorakulmio.

Vitsikäs keksintö on yksi vaihtoehto kännykkäriippuvuuden hallintaan, sillä se ei estä käyttäjäänsä (tai paremmin pitelijäänsä) olemasta läsnä reaalimaailmassa ja sen tapahtumissa. The NoPhonen käyttäjä ei tuki kävelytietä laitetta tuijottaessaan, häiritse elokuvayleisöä unohtaessaan sen äänettömälle tai raivostuta keskustelukumppania vilkuilemalla koko ajan somen loppumatonta virtaa.

Oikeastaan se on kätevämpi kapine kuin älypuhelin, sillä sitä ei tarvitse ladata, siihen ei voi päivittää uutta ohjelmistoversiota, sen näyttö ei naarmuunnu ja sen voi ottaa huoletta vaikka kylpyyn kanssaan, jos addiktio niin vaatii.

Myös meitsie onnistuu

The NoPhonen kehittämisessä ei tietenkään ole unohdettu tärkeää ominaisuutta, selfien ottamista. Selfie eli suomeksi meitsie onnistuu siten, että The NoPhoneen kiinnitetään peili ja pyydetään kaveri seisomaan taka-alalle. Tällöin kaveri näkee peilistä kuvaajan selfien ja tilanne on aidosti vuorovaikutteinen. Keskusteluun voi toki sanoa muutaman kerran sanan "häshtäg".

Parasta keksinnössä on kuitenkin se, ettei sillä ole mahdollista viikonloppuaamuöisin tekstailla entisille heiloille. Siitä voisi myöntää The NoPhonelle vaikka Nobelin.

The NoPhonen suunnittelutiimi on asettanut rahankeräystavoitteekseen 30 000 dollaria, eli reilut 24 000 euroa. Tällä hetkellä hanketta on avustettu liki 7 000 dollarilla, joten saapa nähdä, pääseekö NoPhone ikinä markkinoille.

Lue myös:

Lisää kipinää suhteeseen! Mobiilisovellukset pariskunnille

Onko tässä koneessa ratkaisu unisiin aamuihin?

Keksintö: nyt voit syödä selfiesi

Hjallis Harkimo saa illan uudessa keskusteluohjelmassa viereensä poikansa Joelin. 

IS TV-LEHTI: Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo on jo tuttu näky tv:n keskusteluohjelman vetäjänä, mutta nyt hän saa aisaparikseen poikansa Joel Harkimon.

Uudessa Harkimot -talk show’ssa he jututtavat kotimaisia eturivin tähtiä ja heidän perheenjäseniään.

– Idea ohjelmaan lähti siitä, että olen tehnyt keskusteluohjelmaa monta vuotta yksin ja halusin tehdä jotain uutta. Olemme aina olleet Joelin kanssa läheisiä, ja nyt saamme ennen kaikkea olla enemmän yhdessä. Se on hienoa, Hjallis sanoo.

”En halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa.”

Isänsä jalanjäljissä politiikkaan ja liike-elämään siirtynyt Joel ei ollut aluksi varma, haluaako hän lähteä vetämään keskusteluohjelmaa.

– Aluksi ajattelin, ettei talkshow ole minun juttuni, koska en halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa enkä ole kiinnostunut julkisuudesta. Mutta ajattelen tämän huikeana kokemuksena, koska olen tosi kiinnostunut ihmisistä.

Kussakin jaksossa yksi julkisuudesta tuttu henkilö ja tämän lapsi tai vanhempi tapaa Harkimot.

Aloitusjaksossa nähdään vaikeasta isä-poika -suhteestaan avautuvat Joonas ja Vesa-Matti Loiri.

Keskusteluiden ydin muodostuu vieraiden elämän tähtihetkistä ja kipukohdista, joiden kautta myös Harkimot avautuvat syvällisemmin omasta isä-poika-suhteestaan.

– En koe olevani haastattelija, vaan keskustelija. Reflektoin vieraiden ajatuksia myös omiin vanhempiini ja lapsuuteeni, Joel sanoo.

Hjallis uskoo, että hän on pystynyt antamaan myös omalla toiminnallaan opastusta tv-työhön.

– Joel tykkää tehdä kanssani juttuja, ja toivon tietysti, että hän myös oppii minulta jotain asioita. Mutta Joel saa tehdä ohjelmassa kyllä ihan kaikkea, mikä häntä huvittaa.

”Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Isä on tekijämies.”

Joel sanoo oppineensa isältään etenkin periksiantamattomuutta.

– Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Olen aina arvostanut hänen päättäväisyyttään. Isä on tekijämies.

Isä ja poika ovat luonteeltaan melko erilaisia.

– Se on hyväkin asia, sillä täydennämme toisiamme. Isä on välillä vilkas kuumakalle, itse olen vähän iisimpi. Olen myös se, joka saa ensimmäisenä kuulla, jos joku asia ei ole mennyt hyvin.

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Jutta Gustafsberg ja tytärpuoli Camilla Jussila, jääkiekkoilijalegenda Kimmo Timonen ja äiti Marja-Liisa, Hjalliksen pikkuveli Roy Harkimo ja tytär Amanda.

Harkimot, TV5 su klo 21.00

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten.