Me Naiset
|
Me Naiset
Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock
Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock

The NoPhone on täyden palvelun patukka, joka palauttaa luuririippuvaisen takaisin läheistensä live-seuraan. Siitä puuttuu nimittäin eräs ominaisuus.

Aina sama juttu: missä ikinä ollaankaan, joku kaivaa älypuhelimensa esiin. Hiplailee sen kosketusnäyttöä ja katoaa omaan maailmaansa, vaikka tarjolla olisi ihan live-seuraa.

Onneksi yhteisörahoituspalvelu Kickstarterissa on tarjolla lääke vakavaan älypuhelinaddiktioon. Ratkaisu on The NoPhone -niminen patukka. Se on samaa kokoluokkaa kun uusin iPhone-malli, mutta siihen yhtäläisyydet sitten loppuvat.

The NoPhone ei ole puhelin, kuten sen nimikin kertoo. Oikeastaan siinä ei ole mitään teknologiaa. The NoPhone on muovinen noin 14 senttiä pitkä, 6,7 senttiä leveä ja 100 grammaa painava muovinen suorakulmio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vitsikäs keksintö on yksi vaihtoehto kännykkäriippuvuuden hallintaan, sillä se ei estä käyttäjäänsä (tai paremmin pitelijäänsä) olemasta läsnä reaalimaailmassa ja sen tapahtumissa. The NoPhonen käyttäjä ei tuki kävelytietä laitetta tuijottaessaan, häiritse elokuvayleisöä unohtaessaan sen äänettömälle tai raivostuta keskustelukumppania vilkuilemalla koko ajan somen loppumatonta virtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikeastaan se on kätevämpi kapine kuin älypuhelin, sillä sitä ei tarvitse ladata, siihen ei voi päivittää uutta ohjelmistoversiota, sen näyttö ei naarmuunnu ja sen voi ottaa huoletta vaikka kylpyyn kanssaan, jos addiktio niin vaatii.

Myös meitsie onnistuu

The NoPhonen kehittämisessä ei tietenkään ole unohdettu tärkeää ominaisuutta, selfien ottamista. Selfie eli suomeksi meitsie onnistuu siten, että The NoPhoneen kiinnitetään peili ja pyydetään kaveri seisomaan taka-alalle. Tällöin kaveri näkee peilistä kuvaajan selfien ja tilanne on aidosti vuorovaikutteinen. Keskusteluun voi toki sanoa muutaman kerran sanan "häshtäg".

Parasta keksinnössä on kuitenkin se, ettei sillä ole mahdollista viikonloppuaamuöisin tekstailla entisille heiloille. Siitä voisi myöntää The NoPhonelle vaikka Nobelin.

The NoPhonen suunnittelutiimi on asettanut rahankeräystavoitteekseen 30 000 dollaria, eli reilut 24 000 euroa. Tällä hetkellä hanketta on avustettu liki 7 000 dollarilla, joten saapa nähdä, pääseekö NoPhone ikinä markkinoille.

Lue myös:

Lisää kipinää suhteeseen! Mobiilisovellukset pariskunnille

Onko tässä koneessa ratkaisu unisiin aamuihin?

Keksintö: nyt voit syödä selfiesi

Sisältö jatkuu mainoksen alla