Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock
Kyllä NoPhonellakin voi ottaa selfieitä... Kuva: Shutterstock

The NoPhone on täyden palvelun patukka, joka palauttaa luuririippuvaisen takaisin läheistensä live-seuraan. Siitä puuttuu nimittäin eräs ominaisuus.

Aina sama juttu: missä ikinä ollaankaan, joku kaivaa älypuhelimensa esiin. Hiplailee sen kosketusnäyttöä ja katoaa omaan maailmaansa, vaikka tarjolla olisi ihan live-seuraa.

Onneksi yhteisörahoituspalvelu Kickstarterissa on tarjolla lääke vakavaan älypuhelinaddiktioon. Ratkaisu on The NoPhone -niminen patukka. Se on samaa kokoluokkaa kun uusin iPhone-malli, mutta siihen yhtäläisyydet sitten loppuvat.

The NoPhone ei ole puhelin, kuten sen nimikin kertoo. Oikeastaan siinä ei ole mitään teknologiaa. The NoPhone on muovinen noin 14 senttiä pitkä, 6,7 senttiä leveä ja 100 grammaa painava muovinen suorakulmio.

Vitsikäs keksintö on yksi vaihtoehto kännykkäriippuvuuden hallintaan, sillä se ei estä käyttäjäänsä (tai paremmin pitelijäänsä) olemasta läsnä reaalimaailmassa ja sen tapahtumissa. The NoPhonen käyttäjä ei tuki kävelytietä laitetta tuijottaessaan, häiritse elokuvayleisöä unohtaessaan sen äänettömälle tai raivostuta keskustelukumppania vilkuilemalla koko ajan somen loppumatonta virtaa.

Oikeastaan se on kätevämpi kapine kuin älypuhelin, sillä sitä ei tarvitse ladata, siihen ei voi päivittää uutta ohjelmistoversiota, sen näyttö ei naarmuunnu ja sen voi ottaa huoletta vaikka kylpyyn kanssaan, jos addiktio niin vaatii.

Myös meitsie onnistuu

The NoPhonen kehittämisessä ei tietenkään ole unohdettu tärkeää ominaisuutta, selfien ottamista. Selfie eli suomeksi meitsie onnistuu siten, että The NoPhoneen kiinnitetään peili ja pyydetään kaveri seisomaan taka-alalle. Tällöin kaveri näkee peilistä kuvaajan selfien ja tilanne on aidosti vuorovaikutteinen. Keskusteluun voi toki sanoa muutaman kerran sanan "häshtäg".

Parasta keksinnössä on kuitenkin se, ettei sillä ole mahdollista viikonloppuaamuöisin tekstailla entisille heiloille. Siitä voisi myöntää The NoPhonelle vaikka Nobelin.

The NoPhonen suunnittelutiimi on asettanut rahankeräystavoitteekseen 30 000 dollaria, eli reilut 24 000 euroa. Tällä hetkellä hanketta on avustettu liki 7 000 dollarilla, joten saapa nähdä, pääseekö NoPhone ikinä markkinoille.

Lue myös:

Lisää kipinää suhteeseen! Mobiilisovellukset pariskunnille

Onko tässä koneessa ratkaisu unisiin aamuihin?

Keksintö: nyt voit syödä selfiesi

Osaatko sanoa, mitä tarkoittavat infomania ja locavore?

Viime perjantaina pidettyä englannin ylioppilaskoetta moitittiin vaatimustasoltaan vaikeaksi lukion oppimäärään verrattuna. Ihmetystä herätti esimerkiksi kirjoituksissa kysytty sana fey, jota ei tunnu löytyvän edes sanakirjoista. 

Kieli kehittyy jatkuvasti, ja uudissanoja lisätään tiuhaan tahtiin sanakirjaankin. Mentalfloss listasi noin 600 000 sanaa käsittävään The Oxford Dictionary Online -sanakirjaan lisätyt uudissanat. Tiesitkö, että screenager tarkoittaa teini-ikäistä tai parikymppistä, joka hallitsee hyvin tietokoneen ja internetin salat? Entä käytätkö jo uusimpia ilmaisuja, kuten whatevs, eli whatever, ihan sama?

Testaa Me Naisten leikkimielisessä kielivisassa, miten hyvin sinä tunnet englannin uudissanat!

 

”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg

Alina Tomnikoville taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki.

Elokuva-alan ihmiset kokoontuivat eilen The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

Perjantaina järjestettävään Jussi Gaalaan valmistautuvat näyttelijät kommentoivat hyvin varovasti Aku Louhimiehen käytöksestä noussutta kohua ja me too -keskustelua.

Putouksen myötä koko kansan tähdeksi noussut Alina Tomnikov sanoo, että on kuullut tapahtuneista alan sisäpiirissä.

– Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa. Minusta oli todella tärkeää, että tämä tematiikka nousi nyt esille.

– Minulle itselleni taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki. Siihen tarvitaan turvallisuuden tunne. Jos pelottaa syntyy vain keskinkertaista kakkaa.

”Toivoisin, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.”

Pamela Tola oli yksi näyttelijöistä, jotka kertoivat maanantaina Ylellä Louhimiehen ohjausmetodeista. Ensi-illassa hän ei halunnut kommentoida asiaa.

– Haluaisin keskittyä tänään juhlistamaan tätä elokuvaa, pienen roolin Arto Halosen ohjaamassa, kansainvälisessä elokuvassa tekevä Tola totesi ystävällisesti.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi puolestaan kertoi, että hänellä on tapahtuneista syytöksistä vain toisen käden tietoa.

– Olen yhtä lailla samojen tietojen varassa kuin moni muukin. Yleisesti toivon, että tämä tilanne johtaisi siihen, ettei tällaista enää tapahtuisi. Toivoisin, että koko elokuva-alalla ja yhteiskunnassa olisi sellainen tilanne, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.