Pikku George suojelee äitinsä vatsaa uteliaiden katseilta. Kuva: Reuters
Pikku George suojelee äitinsä vatsaa uteliaiden katseilta. Kuva: Reuters

Kate Middletonin vatsa ei saa hetken rauhaa. Milloin se pullistelee vauvan merkiksi, milloin se pienenee turhankin timmiksi. Nyt seurataan taas silmä kovana, alkaako maha pian taas kasvaa.

Catherine Middleton mahtaa olla stressantunut. Rouvaparka ei voi nautiskella skonsseja kaksin käsin tai pukeutua tunikaan ilman, että spekulaatiot raskaudesta saavat alkunsa.

Herttuattaren vatsan seutu on jatkuvan uutisoinnin kohteena, eikä mahakohu ainakaan laannu. Viimeisin huhu kertoo Katen odottavan toista lastaan – ainakin näin kertoi Jessica Hay, herttuattaren entinen koulukaveri. Hay kertoi australialaiselle New Idea -lehdelle Williamin ja Katen saavan lisää jälkikasvua. Hay'n mukaan ilmoitus pikku kuninkaallisesta saadaan tulevina viikkoina.

Muistatko nämä?

Kun Kate ja William ilmoittivat esikoisensa tulosta, alkoi kohista. Jo helmikuussa vatsan rauhaa häiritsi italialaislehti, joka ikuisti odottavan äidin pelkissä bikineissään Katen ja Williamin lomamatkalla.

Kuudennella raskauskuulla Katen maha oli hyvin pieni. Monien mielestä liiankin. Onneksi vatsa jatkoi kasvuaan, ja toukokuun lopussa saatiinkiin ihastella jo selvästi kookkaampaa vatsaa.

Synnytyksen jälkeen Katen vauvakumpua ihasteltiin, ja tuoreen äidin mammamaista tyylikkyyttä ylistettiin.

Mutta vain muutamaa viikkoa Georgen syntymän jälkeen Kate oli palannut hoikkaan olemukseensa ja hänet kuvattiin hyvin sporttisena ja timmivatsaisena. Hoikkuus synnytti pohdintaa muun muassa siitä, imettikö Kate itsensä litteävatsaiseksi.

Katen ja Williamin esikoinen, prinssi George täyttää tiistaina 22.7. vuoden. Mahtaakohan äidin vatsa paljastaa, juhlitaanko pian pikkusiskon tai -veljen syntymää?

Lue lisää:

Hänen kuninkaallinen korkeutensa on syntynt! Testaa tietosi vauvavisassa

Peppukohu: Miksi herttuatar Catherine ei käytä alushousuja edustaessaan?

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Semijees! Jätän tämän vain tähän.

Olemme todenneet moneen otteeseen, että kyllä on suomen kieli ihmeellinen.

Kielemme pysyy rakastettavan samanlaisena vuodesta toiseen, ja toisaalta se kehittyy huimaa vauhtia. Kieltämme on vuosien varrella piristetty lukemattomilla erihienoilla sutkautuksilla ja perin ajatuksia herättävillä sanonnoilla.

Mutta jos hyvää niin huonoakin! Jokaisella vuosikymmenellä suomen kieleen pesiytyy hämmentävän paljon muotisanontoja. Eli siis ylikäytettyjä kaskuja, jotka kiertävät kulovalkean tavoin suusta suuhun ja aiheuttavat samalla tuskastunutta kyllästymistä.

Listasimme 9 tämän hetken piinallisinta muotisanontaa, joiden soisimme jo kernaasti siirtyvän historian havinaan:

1. Tehdä matka itseensä. ”Jos joku vielä sanoo tekevänsä ’matkaa itseensä’, puolestani saa ihan jäädäkin sinne.”

2. Jätän tämän vain tähän. ”Minkä ja mihin? Sano suoraan hyvä ihminen!”

3. Ihan sama. ”En todellakaan usko, että on.”

4. Taklata. ”Kaikkea nykyään taklataan, kun ihan vain yritetään estää jotain. Miksi ihmeessä?”

5. Kuka ottaa kopin tästä? ”Työelämän rasittavin kiertoilmaus.”

6. Speksit. ”Tarkoittaa siis yksityiskohtia. Voitaisiinko puhua ihan niistä itsestään?”

7. Semi. ”Semijees, semisiisti, semisti. Kaikki yhtä hämmentäviä sananparsia minulle.”

8. Tätä pitää vielä jumpata. ”Käytetään silloin, kun mitä tahansa asiaa pitää kehittää. Tulee ihan liikaa mieleen jotkut ylipirteät jumppapirkot.”

9. Menikö tunteisiin? ”Aivan varmasti meni.”

Mitkä muotisanat tai -sanonnat ärsyttävät sinua? Kerro kommenteissa!