Kuvan kyyhkyläiset eivät liity jutussa mainittuihin tapauksiin, vaan heillä on kivaa ihan muuten vain. Kuva: Shutterstock
Kuvan kyyhkyläiset eivät liity jutussa mainittuihin tapauksiin, vaan heillä on kivaa ihan muuten vain. Kuva: Shutterstock

Kumppanin voi yllättää jääkarhupuvulla tai digiboksilla.

No näitähän on: kosintaa suorassa lähetyksessä, kuumailmapallossa ja peltoon parturoituna – ja mainittiinko jo suora lähetys? Kivat heille, mutta entä me tavalliset talliaiset, mistä repiä romantiikkaa arkipäivään?

No vaikka mistä! Maailma on täynnä pieniä arkisia rakkauden merkkejä ja sattumuksia. Esimerkiksi tällaisia olemme kohdanneet:

Kuoro ja hääpari ratikassa

”Istuin raitiovaunussa, kun yhtäkkiä alkoi kuulua laulua: ’Sua vain yli kaiken mä rakastan.’ Harjoituksiin matkalla olleet kuorolaiset ne siellä lauloivat. Liikutuin. Seuraavaksi he aloittivat Finlandian. Juuri samalla hetkellä kyytiin astuivat mies ja nainen, ilmiselvästi tuore aviopari. Maiharin alta pilkisti valkoinen pitsiunelma, mies piti puolisoaan kädestä kiinni ja heidän katseensa olivat kuin liimautuneet toisiinsa. Siinä me istuimme, koko raitiovaunullinen ihmisiä, kuuntelimme Finlandiaa ja katselimme rakastunutta paria. Kyynel nousi silmään yhdellä jos toisellakin matkustajalla.” Mari

Antaa bussin mennä

”Istuin bussissa. Bussi pysähtyi maistraatin pysäkille, pysäkillä nelikymppinen pariskunta suuteli toisiaan intohimoisesti. He olivat selvästikin juuri avioituneet maistraatissa. Mies käänsi katseensa ja huomasi bussin, joka juuri oli jo lähtemässä pois pysäkiltä. Luin miehen huulilta kuinka hän huusi, että ’bussi menee.’ Vaan vaimo ei välittänyt, käänsi miehen pään takaisin ja jatkoi suutelua. Liikutuin ihanasta intohimoisesta rakkaudesta, vielä nelikymppisiltä!” Mari

Jääkarhuna lentoasemalla

”Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa seisoi iso, jääkarhuksi pukeutunut mies. Hänellä oli iso, sydämen muotoinen kyltti, jossa luki: ’Ulrika, you’re the love of my life.” Miten romanttista, ajattelin. Mutta sitten naista ei alkanut kuulua. Mietin, mitähän siinä oli taustalla? Olivatko he riidelleet, ja nyt mies yritti hyvitellä tilannetta. Ehkä nainen ei saapuisi ollenkaan? Jääkarhumies vilkuili kelloaan ja oli jo selvästi hermostunut. Minua harmittaa vieläkin, että jouduin lähtemään, enkä nähnyt, miten tilanne päättyi. Saivatko he toisensa?” Päivi

Kirje joka päivälle

Jotkut ovat jopa itse kokeneet jotain romanttista:

”Lähdin teini-ikäisenä pitkälle ulkomaanmatkalle (2 viikkoa!), ja silloinen poikaystäväni antoi minulle mukaani rasian. Sieltä löytyi kirje jokaiselle päivälle, jonka jouduimme viettämään erossa. Oih!” Johanna

Rakkautta se on pienikin teko

Jotkut meistä joutuvat tyytymään romantiikan saralla vähempään. Mutta rakkautta se on ele kotisohvaltakin:

”Oma siippani pani kerran Maajussille morsiamen tallentumaan digiboksiin ihan pyytämättä ja yllättäen, kun en ollut kotona. Suorastaan liikutuin, sillä muuten tuntuu, että herra ei muista välillä omaa nimeäänkään.” Marjut

Oletko sinä törmännyt arkipäivän romantiikkaan tai peräti joutunut moisen kohteeksi? Kerro alla!

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Haksi

Valitsetko lentokoneessa ikkuna- vai käytäväpaikan? Psykologit paljastavat, mitä se kertoo sinusta

No pyh! Valitsen plus ikkunapaikan siksi kun on jalkatilaa, sieltä näkee hienot maisemat, ja on seinä johon nojata, kun nukkuminen on muuten istualtaan lähes mahdotonta. Bussissa otan yleensä käytäväpaikan, ettei jalat räjähdä. Nämä ovat täysin fyysisiä syitä, eikä niillä ole mitään tekemistä luonteeni kanssa. Tai on sen verran, etten nauti itseni kiduttamisesta.
Lue kommentti

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30