Kuvan kyyhkyläiset eivät liity jutussa mainittuihin tapauksiin, vaan heillä on kivaa ihan muuten vain. Kuva: Shutterstock
Kuvan kyyhkyläiset eivät liity jutussa mainittuihin tapauksiin, vaan heillä on kivaa ihan muuten vain. Kuva: Shutterstock

Kumppanin voi yllättää jääkarhupuvulla tai digiboksilla.

No näitähän on: kosintaa suorassa lähetyksessä, kuumailmapallossa ja peltoon parturoituna – ja mainittiinko jo suora lähetys? Kivat heille, mutta entä me tavalliset talliaiset, mistä repiä romantiikkaa arkipäivään?

No vaikka mistä! Maailma on täynnä pieniä arkisia rakkauden merkkejä ja sattumuksia. Esimerkiksi tällaisia olemme kohdanneet:

Kuoro ja hääpari ratikassa

”Istuin raitiovaunussa, kun yhtäkkiä alkoi kuulua laulua: ’Sua vain yli kaiken mä rakastan.’ Harjoituksiin matkalla olleet kuorolaiset ne siellä lauloivat. Liikutuin. Seuraavaksi he aloittivat Finlandian. Juuri samalla hetkellä kyytiin astuivat mies ja nainen, ilmiselvästi tuore aviopari. Maiharin alta pilkisti valkoinen pitsiunelma, mies piti puolisoaan kädestä kiinni ja heidän katseensa olivat kuin liimautuneet toisiinsa. Siinä me istuimme, koko raitiovaunullinen ihmisiä, kuuntelimme Finlandiaa ja katselimme rakastunutta paria. Kyynel nousi silmään yhdellä jos toisellakin matkustajalla.” Mari

Antaa bussin mennä

”Istuin bussissa. Bussi pysähtyi maistraatin pysäkille, pysäkillä nelikymppinen pariskunta suuteli toisiaan intohimoisesti. He olivat selvästikin juuri avioituneet maistraatissa. Mies käänsi katseensa ja huomasi bussin, joka juuri oli jo lähtemässä pois pysäkiltä. Luin miehen huulilta kuinka hän huusi, että ’bussi menee.’ Vaan vaimo ei välittänyt, käänsi miehen pään takaisin ja jatkoi suutelua. Liikutuin ihanasta intohimoisesta rakkaudesta, vielä nelikymppisiltä!” Mari

Jääkarhuna lentoasemalla

”Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa seisoi iso, jääkarhuksi pukeutunut mies. Hänellä oli iso, sydämen muotoinen kyltti, jossa luki: ’Ulrika, you’re the love of my life.” Miten romanttista, ajattelin. Mutta sitten naista ei alkanut kuulua. Mietin, mitähän siinä oli taustalla? Olivatko he riidelleet, ja nyt mies yritti hyvitellä tilannetta. Ehkä nainen ei saapuisi ollenkaan? Jääkarhumies vilkuili kelloaan ja oli jo selvästi hermostunut. Minua harmittaa vieläkin, että jouduin lähtemään, enkä nähnyt, miten tilanne päättyi. Saivatko he toisensa?” Päivi

Kirje joka päivälle

Jotkut ovat jopa itse kokeneet jotain romanttista:

”Lähdin teini-ikäisenä pitkälle ulkomaanmatkalle (2 viikkoa!), ja silloinen poikaystäväni antoi minulle mukaani rasian. Sieltä löytyi kirje jokaiselle päivälle, jonka jouduimme viettämään erossa. Oih!” Johanna

Rakkautta se on pienikin teko

Jotkut meistä joutuvat tyytymään romantiikan saralla vähempään. Mutta rakkautta se on ele kotisohvaltakin:

”Oma siippani pani kerran Maajussille morsiamen tallentumaan digiboksiin ihan pyytämättä ja yllättäen, kun en ollut kotona. Suorastaan liikutuin, sillä muuten tuntuu, että herra ei muista välillä omaa nimeäänkään.” Marjut

Oletko sinä törmännyt arkipäivän romantiikkaan tai peräti joutunut moisen kohteeksi? Kerro alla!

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.