Kuvat MVPhotos
Kuvat MVPhotos

Nämä Sotshin olympialaisten taitoluistelijat ansaitsisivat eläytymisestä ylimääräisiä pisteitä.

Vaikka taitoluistelu ei penkkiurheiluna sytyttäisi, luistelijoiden ilmeissä riittää katseltavaa. Olympiatason luistelijat pyörivät kuin hurrigaanit, mutta ilmeitä ei yleensä ehdi nähdä. Siksi kannattaa joskus ihan vaikka pysäyttää tv-kuva tarkempaa ihastelua varten.

Ei, tässä ei ole Simo Frangén, vaan Saksan Alexander Gazsi jäätanssiparinsa Nelli Zhiganshina kanssa.

Yuzuru Hanyun eläytyminen kannatti, sillä 19-vuotias japanilainen voitti Sotshissa miesten taitoluistelun olympiakultaa. Vuonna 2011 nuori luistelija selvisi kotiseutunsa Sendain tsunamista ja maanjäristyksistä.

Vladimir Putinin ystäväpiiriin kuuluva Venäjän Jevgeni Plushenkon tyylinäyte. Tähtiluistelija ehti voittaa Sotshissa joukkuekilpailun kultaa, mutta vetäytyi lyhytohjelmasta selkäongelmien takia. Osa venäläisistä taitoluistelufaneista nimesi 31-vuotiaan luistelijan petturiksi, sillä tämä ilmoitti vetäytymisestä melko myöhään.

Japanin Mao Asada on yksi harvoista naisista, joka on onnistunut tekemään kilpailuissa kolmoisakselin.

Lisää tiukkoja tilanteita voit katsoa täältä.

Lue myös:

Urheiluko vakavaa? Katso parhaat Sotshi-selfiet

Enni Rukajärjestä leviää söpö teinikuva somessa

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Sotshi-tyyli

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.