Me Naiset
|
inka simola
Tiedätkö, missä nämä ihmist aloittivat työuransa? Kuvat: Reuters, Jouni Harala, Sanoma-arkisto/Rio Gandara, Juhani Niiranen
Tiedätkö, missä nämä ihmist aloittivat työuransa? Kuvat: Reuters, Jouni Harala, Sanoma-arkisto/Rio Gandara, Juhani Niiranen

Somehaaste on saanut julkkiksetkin paljastamaan ensimmäiset työpaikkansa. Poliitikko Alexander Stubbin työura alkoi sampoon pullottamisella.

Hampurilaisravintola – se on monen oman alansa huipun ensimmäinen työpaikka. Esimerkiksi näyttelijä Sharon Stonen ja Rachel McAdamsin, muusikko Sealin, talk show -tähti Jay Lenon, muusikko Pinkin, entisen yleisurheilijan Carl Lewisin ja Amazonin perustajan Jeff Bezosin työura on alkanut pikaruokajätti McDonaldsissa.

Haaste on levinnyt tunnisteella #firstsevenjobs.

Hampurilaisia on myynyt työuransa alkuvaiheessa myös Suomen entinen pääministeri ja valtiovarainministeri, poliitikko Alexander Stubb. Stubb listasi ensimmäiset työpaikkansa Twitterissä, ja moni muukin on innostunut muistelemaan työuransa alkuvaiheita sosiaalisessa mediassa. Haaste on levinnyt tunnisteella #firstsevenjobs.

Hampurilaismyyjän työn lisäksi Stubbin ensimmäiset työtehtävät olivat sampoopullottaja, jääkiekko-ohjelmamyyjä, caddiemaster, jääkiekkovalmentaja, paperitehdasharjoittelija ja yliopistoassitentti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira: mansikanpoimija ja jumppaope

Uutisankkuri ja -toimittaja Kirsi Alm-Siiran ensimmäiset työt olivat metsän istutus ja mansikoiden poiminta. Lisäksi Kirsi on työskennellyt kioskimyyjänä ja -yrittäjänä, jumppaopettajana, baarissa sekä vaatemyyjänä.

 

Malli-juontaja Anne Kukkohovi: kukkamyyjä ja assari

 

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies: lasivillan pakkaaja ja paperimies

 

A-studion toimittaja Johanna Vesikallio: kitkijä ja arvanmyyjä

 

 

Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg: potkut lastenhoitohommista

Sheryl Sandberg kertoi Facebook-tilillään, että hän hoiti kahdessa ensimmäisessä työpaikassaan lapsia, mutta sai molemmista potkut. Sen jälkeen hän työskenteli toimistossa vastaanottovirjailijana ja aerobicohjaajana. Näiden jälkeen Sandbergin ura eteni Maailmanpankissa. Tutkimusassistenttina hän työskenteli Intian terveysprojekteissa.

Näyttelijä Mira Sorvino: tarjoilija ja opettaja

Myös Oscar-palkittu näyttelijä aloitti työuransa lastenhoitajana.

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on kommentoinut haastetta twiittaamalla, että ihmiset, jotka voivat kertoa seitsemän ensimmäistä työpaikkaansa, ovat onnekkaita.

– Monet eivät pääse kiinni ensimmäiseenkään tai työhistoria katkeaa lyhyeen, hän kirjoittaa

Talk show -tähti Ellen DeGeneres ja näyttelijä Antti Holma puoletaan hassuttelevat listoillaan.

 

 

Monet julkisuudesta tutut ihmiset paljastivat ensimmäisen työpaikkansa myös pari vuotta sitten, kun samantapainen haaste levisi Twitterissä. Silloin saimme tietää ainakin tämän:

Mobiilipelien kehittäjä Peter Vesterbacka: pakkaaja muovitehtaalla

Toimittaja Tuomas Enbuske: puhelinmyyjä (kaupitteli sosiaalidemokraattista Pohjolan Työ -lehteä)

Kansanedustaja Tarja Filatov: lehdenjakaja

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori: hotellisiivooja

Räppäri Peter Nygård: siivooja pankissa.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla