Tukkaputkelle ja menoksi! Kuva: Shutterstock
Tukkaputkelle ja menoksi! Kuva: Shutterstock

Iskikö lahjapaniikki? Tässä tärpit täsmäostoksiin – ja vinkit siihen, mitä kannattaa välttää.

Ajattelitko, että tänä vuonna teet lahjaostokset hyvissä ajoin ja rauhassa, vaan kuinkas sitten kävikään?

Mutta ei hätää, vielä ehtii hyvin. Näillä vinkeillä shoppailet tehokkaasti ja sujautat kuusen alle ainoastaan toivottuja lahjoja.

Kirjat

Turvallisia valintoja ovat ainkin tämän vuoden Finlandia-ehdokkaat ja tietysti palkinnon voittaja.

Tänä vuonna Finlandian voitti Jussi Valtonen ennakkosuosikkina pidetyllä He eivät tienneet mitä tekevät -romaanillaan. Lue kirjan arvio TÄÄLTÄ.

Muut ehdokkaat olivat: Anni Kytömäki: Kultarinta, Sirpa Kähkönen: Graniittimies, Heidi Jaatinen: Kaksi viatonta päivää, Olli Jalonen: Miehiä ja ihmisiä ja Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys.

Tai poimi kirjalahja näiden Me Naisten toimituksen suosikkien joukosta.

Tekniikka

Aktiivisuusrannekkeet ovat yksi tämän vuoden lahjahiteistä. Jos lahjabudjetti on suurehko voi paperiin kääräistä esimerkiksi iPadin tai jonkin muun tabletin. Myös uudet pelikonsolit, kuten PlayStation 4 ja Xbox One, ovat haluttuja, Stockmannilta kerrotaan.

Vinkki: jos haaveilet konsolipeleihin hurahtaneen hurmaamisesta, lue täältä lauseet, joilla teet vaikutuksen.

Korut

Toisin kuin Santa Baby -joululaulussa väitetään joululahjapaketista ei tarvitse löytyä timanttisormusta (vaikka ovathan ne kivoja). Esimerkiksi Guccin ja Michael Korsin korut ja kellot ovat nyt Stockmannin mukaan erittäin kysyttyjä.

Vältä näitä

Joulun palautetuimpia lahjoja ovat vääränkokoiset vaatteet ja kengät. Etenkin aamutossuja, yöpaitoja ja aamutakkeja palautetaan ja vaihdetaan joulun jälkeen runsaasti.

Uusi yöasu on ihana lahja – mutta sellainen kannattaa ostaa vain, jos tietää lahjan saajan koon. Älä siis arvaile.

Vinkki: Saat oikean koon näppärästi selville leikkimällä hieman salapoliisia. Käy siis salaa vaatekaapilla vakoilemassa lahjan saajan yöpuvun koko.

Lue myös:

Nämä ovat naisten toivotuimmat joululahjat

Tässä todiste: lapset eivät kaipaa kalliita joululahjoja

Saako hankkia joululahjan, jos toisin on sovittu?

Uuh, miten seksikkäitä joululahjoja!

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.