Jalkapallon EM-kisat alkavat olla loppusuoralla. Listasimme koomiset seikat, joista kisat ainakin muistetaan.

1. Tulisieluinen italiano

Yleensä MM-kisoissa kentän laidalla nähdään huomattavasti viihdyttävämpiä ja temperamenttisempia valmentajia kuin EM-kilpailuissa. Näissä kisoissa on kuitenkin ollut piristävä poikkeus: Italian eloisa päävalmentaja Antonio Conte. Hän ei todellakaan vain pönötä kädet puuskassa, vaan elää peliä koko sielullaan ja ruumillaan.

Ensimmäisen kerran tyyli nähtiin Belgia–Italia -pelissä, kun Conte ja vaihtopenkillä istuneet juhlivat Italian maalia niin railakkaasti, että Conten kasvot menivät verille. Pikku haveri ei valmentajan menoa haitannut, vaan hän eläytyi peliin vielä pitkään veriläntit kasvoillaan ennen kuin antoi paikata haavansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Antonio Conte on paitsi arvostettu ja vaativa valmentaja myös suuri viihdyttäjä. Kuva: Reuters
Antonio Conte on paitsi arvostettu ja vaativa valmentaja myös suuri viihdyttäjä. Kuva: Reuters

Italia–Espanja -matsissa Conte puolestaan purki pettymystään italialaisilla käsieleillä ja potkaisi palloa, mistä hän sai varoituksen. Italian tehdessä maalin 2–0 -maalin hän oli kiivetä katsomorakenteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Antonio Contella on suuret tunteet. Tässä hänellä on asiaa  tuomarille. Kuva: Reuters
Antonio Contella on suuret tunteet. Tässä hänellä on asiaa tuomarille. Kuva: Reuters

2. Eritteiden ystävä Löw

Ensin hän tunki sormet housuihinsa ja haisteli haarovälistä irronneita aromeja. Sitten hän teki saman takaapäin. Nuuhkutteluvideo levisi ympäri maailmaa. Lopulta Löw katsoi parhaaksi selitellä ”housugatea” ja pyysi anteeksi.

– Olen pahoillani. Kun on täynnä adrenaliinia, tapahtuu asioita, joita ei itsekään huomaa, Löw totesi Puola-ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa. Yritän käyttäytyä jatkossa toisin.

Yritykseksi jäi – eikä tietenkään kuvaajilta huomaamatta. Tällä viikolla valmentajasta levisi video, jossa hän haistelee kainaloeritteitään.

Nämä kisat eivät ole ainoat, joissa Saksan valmentaja on saanut kyseenalaista huomiota. Vuoden 2010 MM-turnauksessa hän kaivoi räkää nenästään ja pani sen suuhunsa.

Lue myös: Tässä selitys pallivalmentaja Löwin housugateen

  

3. Maskotilla sama nimi kuin seksilelulla

Ne, jotka ovat googlanneet kisojen maskotin nimen, Super Victor, ovat saaneet pieneltä pojalta näyttävän maskotin lisäksi tuloksiksi myös jättimäisiä dildoja. 

4. Keskisormi pystyssä kansallislaulun aikana

Kamerat onnistuivat tallentamaan tilanteen, jossa Espanjan tähtihyökkääjä Gerard Piquén keskisormi on pystyssä maansa kansallislaulun aikana. Kuvasta nousi kohu, koska hyökkääjä on kertonut kannattavansa Katalonian itsenäistymistä. Piqué kirjoitti myöhemmin Twitterissä naksautelleensa sormiaan, ja että kohua ei kannata tästä väkisin vääntää.

5. Ronaldon tuskalliset hetket Titanicin sävelin

 

Kesti pitkään ennen kuin Ronaldo pääsi näyttämään, miksi jotkut pitävät häntä maailman parhaimpana jalkapalloilijana. Yle Urheilu tarjosi suolaa tähtihyökkääjän haavoihin ja koosti videon portugalilaisen pettymyksen hetkistä. Videon taustamusiikkina soi Titanicin dramaattinen tunnusbiisi.

Ranska–Islanti su 3.7. TV2:lla 22.00. Lähetys alkaa klo 21.15. Pronssipeli pelataan to 7.7. ja finaali su 10.7.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla