Kuvat: Lukijoiden kuvat
Kuvat: Lukijoiden kuvat

Me Naiset etsii suomalaisia sielunmaisemia, ja lukijat ovat innostuneet ikuistamaan suosikkinsa. Vielä ehdit sinäkin osallistua kilpailuumme ja kertoa, millaisessa maisemassa rentoudut parhaiten.

1. Lapsuuteni järvi

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Se on monien muistojen järvi. Sitä kaipasin asuessani maailmalla. Nyt sen rannalla saan taas viettää kesäni.”

Osallistu: Millainen on sinun sielunmaisemasi? Lähetä kuva

 

2. Lapin taikaa

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Kultavaltauksen tunnelmia Lapissa.”

 

3. Unelma Ahvenanmaalla

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Ai, että on se Ahvenanmaa aivan ihana paikka! Sinne kyllä muuttaisin, jos ruotsinkielen taitaisin!”

 

4. Mökkilaiturilta

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Tämä on se maisema, jossa kiire ja stressi unohtuvat. Pilviä kun katselee laiturilla maaten pääsee ihan omaan Flow-tilaan.”

 

5. Jokainen auringonlasku on ainutlaatuinen

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Kesäilta mökkimaisemissa. Saunomisen jälkeen laiturilla ihaillaan auringonlaskua. Viime säteet värjäävät taivaanrannan joka kerta toisensa jälkeen erilaisilla sävyillä.”

 

6. Hauras hetki

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Tämä hetki vuodesta on minulle ehdottomasti the moment! Kaikki se juuri puhjennut vihreys, huumaava tuoksu, valo ja elämä.”

 

7. Veneessä järvellä

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Mökillä Kurussa järven rannalla. Silmä ja sielu lepää!”

 

8. Kaikki muu häipyy

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Mökillämme Manamansalossa laiturilta kun katselee auringon laskevan Oulujärven taa, sielu lepää ja mieli rauhoittuu. On vain luonto ja maisema.”

 

9. Ohikulkumatkalla

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Olen syntynyt maaseudulla, nyt asun kaupungin keskustassa. Lapsuudenmaisema viehättää.”

 

10. Vaaran huipulta

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

”Vuokatin laella tulee aina levollinen olo ja mielessä risteilevät korkeintaan ne kuuluisat Huovisen Veikon kuvailemat siniset ajatukset. Tämä on minun sielunmaisemani, johon kuulun ja josta saan voimaa.”

Millainen on sinun sielunmaisemasi?

Katso lisää kuvia ja lähetä oma kuvasi täällä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00