Naiset jakavat kokemuksiaan ahdistelusta hashtagillä #lääppijä.

Jos olet Twitterissä, tuskin olet välttynyt hashtagilla #lääppijä kerrotuista tarinoista. Niissä naiset avaavat kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä. Säpinä sosiaalisessa mediassa alkoi eilen illalla. Tarinat ovat monelle valitettavan tuttuja: takapuolen nipistelyä tai läpsimistä, asiattomia ehdotuksia, uhkailua, intiimialueisiin kajoamista... 

Alkusysäyksen twiiteille antoi Pihtarihuorat-niminen feministikollektiivi, joka halusi tehdä ahdistelun näkyväksi. Vaikka siitä on keskustelu paljon viime aikoina, häirintää on ollut aina, jo ennen pakolaisten ryntäystä Suomeen.

Myös moni mies on osallistunut keskusteluun ja kertonut, että naisten tarinat ovat koskettaneet.

Myös jokunen mies avautui häirintäkokemuksistaan.

Illan pahin ylilyönti koettiin, kun Perussuomalainen poliitikko Jukka Wallin kehotti omia ahdistelukokemuksiaan jakanutta toimittajaa Rakel Liekkiä olemaan hiljaa, koska naisella on menneisyys aikuisviihteessä. Wallinin käytös tuomittiin jyrkästi niin oman puolueen leirissä kuin muutenkin. Rakel Liekki kertoi lopulta joutuneensa estämään miehen twiitit, koska ei enää sietänyt asiattomia viestejä.

Me Naisten toimitus koosti ahdistelukokemuksiaan aihemmin tähän juttuun. Käy lukemassa ja osallistu keskusteluun!

huoah, mitä scheisseee.....

Tärkeä aihe valtasi Twitterin – näin seksuaalisesta häirinnästä keskustellaan nyt

Kiva yritys kääntää huomio pois turvapaikanhakijoiden touhuista kertoilemalla kotoisista suomalaisten tekemistä kosketteluista. Kuin te maailmanparantajat jaksatte aina vaan kääntää kaiken toisin päin? Fakta nyt vaan on se, että nämä kylillä hilluvat turvapaikanhakijat eivät naisia arvosta eivätkä tule koskaan arvostamaan, vaikka te kuinka yrittäisitte halata ne vääristyneellä empatiallanne puhki. Tosiasioiden kieltämisellä tulee olemaan kauaskantoiset seuraukset; ettekä te elitistiset...
Lue kommentti
riittuli

Tärkeä aihe valtasi Twitterin – näin seksuaalisesta häirinnästä keskustellaan nyt

Suvakkien kanssa yhdessä lähden kohta ostamaan sopivan kaavun ja huivin. Sekään ei kyllä estä muslimimiesten kourimiselta. Egyptissä 95 % naisista joutuu kourimisen ja kähminnän uhreiksi, kun se 40 v sitten oli olematonta. Härskintä pornoa katsovat perv.. muslimit, joille naiset ovat ja pysyvät huorina ja saastaisina olioina.
Lue kommentti

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00