Just on vappukin tulossa... Jos sitä sitten ensi maanantaina. Kuva: Shutterstock
Just on vappukin tulossa... Jos sitä sitten ensi maanantaina. Kuva: Shutterstock

Maanantai on paras päivä lopettaa tupakointi, vähentää alkoholia tai lisätä liikuntaa. Tai ainakin nämä asiat kiinnostavat meitä eniten juuri maanantaisin.

Maanantai on paras päivä tehdä elämänmuutos. Ainakin elämänmuutos kiinnostaa meitä eniten juuri maanantaisin, liittyipä se sitten tupakoinnin lopettamiseen, liikunnan lisäämiseen tai alkoholin vähentämiseen.

Medical Daily -lehden mukaan tämä selviää tutkimalla Googlen hakutuloksia. Tutkijat analysoivat niitä seitsemän vuoden ajalta ja huomasivat, että ihmiset googlasivat terveyteen liittyviä asioita maanantaisin keskimäärin jopa 30 prosenttia enemmän muihin viikonpäiviin verrattuna. Vähiten terveyteen liittyviä asioita googlattiin lauantaisin.

Tutkijoiden mielestä tuloksilla voisi olla myös kansanterveydellisiä vaikutuksia. Meitä kannattaisi valistaa ja motivoida aina viikon ensimmäisenä päivänä – jos ja kun kerran olemme silloin kaikista motivoituneimpia vastaanottamaan tietoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos muuten päätit uutenavuonna tehdä elämänmuutoksen tämän vuoden aikana, muttet ole vieläkään saanut mitään aikaiseksi, älä huoli. Tänä vuonna on vielä 35 mahdollisuutta tehdä jotain (jos siis tätä maananaina ei lasketa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Sinustakin voi tulla aamuliikkuja

Näin lopetat tupakoinnin jo tänään

Sisältö jatkuu mainoksen alla