Iso joukko Euroopan kuninkaallisia juhli Kaarle Kustaata viikonloppuna. Ja oli siellä presidenttikin! Kuva: Kungahuset.se
Iso joukko Euroopan kuninkaallisia juhli Kaarle Kustaata viikonloppuna. Ja oli siellä presidenttikin! Kuva: Kungahuset.se

Hovin mukaan kuninkaan kuuluu olla juhlien keskipiste.

Ruotsissa vietettiin viikonloppuna kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäiviä. Kummastusta aiheutti se, ettei kansan rakastamia prinsessa Madeleinen lapsia prinsessa Leonorea ja prinssi Nicholasta nähty isoisänsä juhlissa.

Ruotsin hovin tiedottaja Margaret Thorgen kommentoi tapahtunutta napakasti tiistaiaamuna julkaistussa Instagram-postauksessa. Thorgenin mukaan lasten ei yksinkertaisesti ole sopivaa osallistua virallisiin tilaisuuksiin.

– Asiassa ei ole mitään monimutkaista. Kyseessä on kuninkaan syntymäpäivien virallinen juhlistaminen, ja tässä tapauksessa kuninkaan tulee olla keskipisteenä.

 

 

Ni är många som har frågat varför inte prinsessan Leonore och prins Nicolas inte var med på det officiella firandet av kungen. Hovets presschef Margareta Thorgren förklarar: "Det är inget komplicerat, det är små barn. Det är ett officiellt firande av kungen och i det här fallet är det kungen som ska stå i centrum. Så det har helt enkelt inte varit lämpligt. Och så har det varit officiella middagar som har varit sena, som inte heller har varit lämpliga att barn är med på, säger hon. Läs mer på expressen.se, se länk i profilen. Margareta Thorgren, Director of the Information and Press Department at The Royal Court explaines why Princess Leonore and Prince Nicolas didn't attend the official celebration of The Swedish King: "There is nothing complicated, there are small children. It is an official celebration of the king and in this case it is the king who will be at the center." (Foto: kungahuset.se)

A photo posted by Expressen Kungligt (@expressenkungligt) on

 

Hovin Instagramissa julkaistussa lausunnossa muistutettiin myös, että viralliset illalliset olivat aivan liian myöhään pienille lapsille.

Vappuaattona 70 vuotta täyttänyttä päivänsankaria juhlistettiin lauantai-iltana järjestetyllä kuninkaallisella vastaanotolla. Vastaanotolla nähtiin Euroopan muiden kuninkaallisten lisäksi myös presidentti Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa.  

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.