Jannikan tulipunainen skootteri on syntymäpäivälahja. Kuva Jouni Harala.
Jannikan tulipunainen skootteri on syntymäpäivälahja. Kuva Jouni Harala.

Suosikkilaulaja Jannika B täytti 30 ilman paineita.

Esikoistaan odottava Jannika Wirtanen eli laulaja Jannika B täytti äskettäin 30 vuotta. Laulaja juhlisti syntymäpäiväänsä muun muassa ulkomaanmatkalla ja sai lahjaksi tulipunaisen Vespan.

Jannika kertoo säästyneensä ikäkriiseiltä koko elämänsä ajan.

– Ainakin toistaiseksi ikääntyminen on ollut kiva juttu. Veikkaan, että ikäkriisejä syntyy, kun ihminen huomaa jättäneensä jonkin unelmansa toteuttamatta tai jääneensä paitsi jostain toivomastaan asiasta. Tai jos toteaa olevansa liian vanha viemään loppuun jotain haluamaansa.

Jannika ei ole jäänyt surkuttelemaan tekemättömiä. Määrätietoinen artisti on toiminnan naisia.

– Olen toteuttanut kaikki suurimmat unelmani. Olen luonteeltani sellainen, etten helposti jätä asioita puolitiehen, Jannika sanoo.

– Jos jokin keskeneräinen juttu ahdistaa, en jää vellomaan siihen.

Jos Jannika esimerkiksi ei ole viihtynyt jossakin työssään, hän on hakenut uutta. Tai jos hän on mielinyt reissuun, on hän paiskinut töitä saadakseen matkarahat kokoon.

– Asioita ei kannata lykätä, ne kannattaa mieluummin elää.

Nyt kun Jannikan ja Apulanta-muusikko Toni Wirtasen, 39, esikoinen tekee tuloaan, odottaja on miettinyt, jääkö häneltä jokin toive toteuttamatta lapsen vuoksi.

– Yhtäkkiä mieleeni tuli, etten ole koskaan reissannut matkailuautolla Euroopassa. Heti perään mietin, että enhän minä ole aiemminkaan sellaisesta haaveillut. Sitä paitsi, jos tosissaan haluaisin lähteä, autossahan lapsi kulkisi hyvin mukana. Tämä taisi olla jotain mammahormonien aiheuttamaa ajattelua, Jannika nauraa.

Jannikan haastattelu torstaina ilmestyvässä Me Naisissa!