Jannikan tulipunainen skootteri on syntymäpäivälahja. Kuva Jouni Harala.
Jannikan tulipunainen skootteri on syntymäpäivälahja. Kuva Jouni Harala.

Suosikkilaulaja Jannika B täytti 30 ilman paineita.

Esikoistaan odottava Jannika Wirtanen eli laulaja Jannika B täytti äskettäin 30 vuotta. Laulaja juhlisti syntymäpäiväänsä muun muassa ulkomaanmatkalla ja sai lahjaksi tulipunaisen Vespan.

Jannika kertoo säästyneensä ikäkriiseiltä koko elämänsä ajan.

– Ainakin toistaiseksi ikääntyminen on ollut kiva juttu. Veikkaan, että ikäkriisejä syntyy, kun ihminen huomaa jättäneensä jonkin unelmansa toteuttamatta tai jääneensä paitsi jostain toivomastaan asiasta. Tai jos toteaa olevansa liian vanha viemään loppuun jotain haluamaansa.

Jannika ei ole jäänyt surkuttelemaan tekemättömiä. Määrätietoinen artisti on toiminnan naisia.

– Olen toteuttanut kaikki suurimmat unelmani. Olen luonteeltani sellainen, etten helposti jätä asioita puolitiehen, Jannika sanoo.

– Jos jokin keskeneräinen juttu ahdistaa, en jää vellomaan siihen.

Jos Jannika esimerkiksi ei ole viihtynyt jossakin työssään, hän on hakenut uutta. Tai jos hän on mielinyt reissuun, on hän paiskinut töitä saadakseen matkarahat kokoon.

– Asioita ei kannata lykätä, ne kannattaa mieluummin elää.

Nyt kun Jannikan ja Apulanta-muusikko Toni Wirtasen, 39, esikoinen tekee tuloaan, odottaja on miettinyt, jääkö häneltä jokin toive toteuttamatta lapsen vuoksi.

– Yhtäkkiä mieleeni tuli, etten ole koskaan reissannut matkailuautolla Euroopassa. Heti perään mietin, että enhän minä ole aiemminkaan sellaisesta haaveillut. Sitä paitsi, jos tosissaan haluaisin lähteä, autossahan lapsi kulkisi hyvin mukana. Tämä taisi olla jotain mammahormonien aiheuttamaa ajattelua, Jannika nauraa.

Jannikan haastattelu torstaina ilmestyvässä Me Naisissa!

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.