”Minä pystyn siihen!” Kuva: Shutterstock
”Minä pystyn siihen!” Kuva: Shutterstock

Älä aliarvioi sisäisen puheen ja sanojen mahtia.

Aamuisin olen tehokkaimmillani. Kellon pirahduksesta olen jo kymmenessä minuutissa ulkona ovesta ja matkalla töihin. Nimittäin jollen syöksy suin päin kohti työpäivää, valahdan hitaalle vaihteelle ja aamut venähtävät tunneiksi.

Todella menestyneiden naisten aamut sen sijaan tuntuvat olevan melkoisen toisenlaisia. Toimitusjohtajien ja huippulääkäreiden aamujen salaisuus ovat tiukat rutiinit: joogaa, aamiaista perheen kanssa ja rukouksia.

Sen lisäksi menestyjät keskittyvät itsensä parjaamisen sijaan kannustamaan itseään. Eivätkä suotta, nimittäin tutkimuksien mukaan itselle puhuminen tekee älykkäämmäksi, parantaa muistia, auttaa keskittymään ja parantaa urheilusuorituksia. Älä siis aliarvioi sanojen mahtia.

Elite Daily listasi voimalauseita, joita urallaan menestyneet naiset sanovat itselleen ensimmäiseksi aamulla:

”Pue rintaliivit päälle.”

Drew Baymore, näyttelijä ja Flower Beauty -kosmetiikkasarjan perustaja

”Tästä päivästä tulee upea.”

Robin Moraetes, DreamDry-kampaamon perustaja ja toimitusjohtaja

”Valitse onnellisuus.”

Logan Rich Chabina, ravintola-alalla toimivan EMM Groupin toimitusjohtaja

”Keskity. Pysy positiivisena. Pidä leuka ylhäällä ja jalat maassa.”

Amy Sacco, No.8-ravintolan osakas

”Sinun on paras mennä kuntosalille tänä aamuna tai tulee rumaa jälkeä. Mene!”

Wende Zomnir, Urban Decay Cosmetics -yhtiön perustaja ja luova johtaja

”Jokainen päivä on arvokas.”

Tohtori Gervaise Gerstner, L’Óreal Parisin konsultoiva ihotautilääkäri

”En ikinä luovuta.”

Alexandra Chong, Lulu-aplikaation perustaja

”Olkoon jokainen päivä kesän ensimmäinen päivä ja suuren seikkailun alku.”

Samantha Marquart, Windmark Recording -yhtiön studiojohtaja

Tai sitten voi tehdä niin kuin me ihan tavalliset naiset: vilkaista peiliin ja todeta, että sipaisu ripsiväriä ja poskipuna todella saavat ihmeitä aikaan, hymyillä ja pistää juoksuksi. Sillä joulukuun pimeään aamuun lähteminen on jo sankariteko itsessään.

Lue myös:

Menestynyt nainen aloittaa aamunsa kvinoamuroilla, rukouksilla ja joogalla

Anna Perhon kolumni: Voimalauseeni on: ”ihan sama”

Haluatko olla voittaja? Näillä keinoilla tsemppaat itsesi menestykseen

Nainen, älä tee näin! (Tai tee, jos haluat)

Näin parannat itsetuntoasi sekunneissa

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Tasa-arvotyön tavoite ei voi olla se, että kaikilla on asiat yhtä päin prinkkalaa.

”Mulla on pahemmat tasa-arvo-ongemat!” ”Ei kun mulla! Itsemurhatilastot hei!” ”Eikä, mieti palkkatasa-arvoa!”

Tältä keskustelu sukupuolten välisestä tasa-arvosta toisinaan kuulostaa – sekä henkilökohtaisella että valtakunnallisella tasolla.

Valitettavaa kyllä, naiset ovat miehiä huonommassa asemassa monessa asiassa, miehet ovat naisia huonommassa asemassa monessa muuassa asiassa, ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamasta syrjinnästä en edes aloita. 

Kun ongelmia kerran piisaa, voi erehtyä, että ratkaisu on sen keksiminen, kenellä asiat ovat huonoiten. Todellista tasa-arvotyötä on kuitenkin yritys parantaa heikomman osapuolen tilannetta, ei huonontaa paremmin pärjäävän elämää. 

Eroon syrjivästä asepalveluksesta

Viimeisin esimerkki vanhasta keskustelusta pulpahti pintaan, kun Elisabeth Rehnin johtama ajatushautomo esitti Suomeen mallia, jossa koko ikäluokka sukupuolesta riippumatta suorittaisi jonkinlaisen kansalaispalveluksen. 

”Kyllä ainainen luuttuaminen, pyykkääminen ja vauvojen pullauttelu onkin raskasta!”

Kansalaispalveluksessa olisi epäilemättä omat ongelmansa, mutta toteutuessaan se olisi ratkaisu yhteen maamme räikeimmistä tasa-arvoepäkohdista. Ehkä sukupuoleen perustuvan asevelvollisuuden jättäminen historiaan voisi avata tietä muillekin tasa-arvoparannuksille.

Jos siis pystyisimme nielemään sen, että tasa-arvon saavuttaminen tässä asiassa ei tule olemaan naisille yhtään kivaa, eikä syrjivän asepalveluksen räjäyttäminen johda yhtäkkiä naisten ongelmien katoamiseen. 

Imurointi ei ole kansalaisvelvollisuus

Kulttuurintutkimuksen apulaislehtori ja tohtorikoulutettava Siri Lindholm kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että vaatimus yleisestä kansalaispalveluksesta on naisille kohtuuton, sillä naisilla on muutakin hommaa: tilastollisesti katsoen meillä naisilla on tapana synnyttää uusia veronmaksajia ja käyttää kotitöihin joka viikko peräti kahdeksan tuntia enemmän aikaa kuin keskivertomies. 

Kyllä ainainen luuttuaminen, pyykkääminen ja vauvojen pullauttelu onkin raskasta! Silti se ei ole sama asia kuin asepalvelus tai siviilipalvelus, joista jompaankumpaan suomalaismiehet ovat sukupuolensa perusteella pakotettuja.

Synnyttäminen ei – ainakaan vielä – ole naisille laissa säädetty kansalaisvelvollisuus, eikä imuroidakaan tarvitse vankilan uhalla.

Jakomerkki

Vauvojen pullauttelu voi olla raskasta – mutta ei se silti ole sama asia kuin armeijaan pakottaminen

Suurin ongelmahan tuossa kansalaisvelvollisuuksien suorittamisessa tuntuu olevan eläkekertymän pieneneminen (x * 9 kk + 6 kk). Ehdottaisin tähän ratkaisuksi yhteistä eläkekertymää rekisteröidyssä parisuhteessa (miksei perheessäkin). Eli lasketaan tulot yhteen, jaetaan tasan ja kummallekin siitä sitten se varsinainen eläke.
Lue kommentti